FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 11 juni 2003

Jordan en Jaguar mogelijk sponsor kwijt

Zowel Jordan als Jaguar lopen het risico aan het eind van dit seizoen een gemeenschappelijke sponsor kwijt te raken. Beide teams worden nu gesponsord door HP, maar sinds het samengaan van HP met Compaq worden er drie teams door Compaq / HP gesponsord.

Williams heeft al 4 jaar Compaq / HP als sponsor. Sinds het samengaan van de computergiganten in 2002 voelt de combinatie er weinig voor om sponsorgeld te blijven spreiden.

HP wil de Formule 1 gebruiken om het merk bekend te maken, en men vindt dat Williams daarvoor de geschikte parner is. Overigens is er nooit aan getwijfeld de lopende contracten uit te dienen. Zowel het contract met Jaguar als met Jordan loopt aan het eind van dit seizoen af.

Hoewel Andrew Collins, de sponsor-manager bij HP, niet expliciet gezegd heeft dat de contracten met Jaguar en Jordan niet verlengd worden, is het niet waarschijnlijk. "Ik kan niet zeggen of we [de contracten] al dan niet gaan vernieuwen maar het zou niet oprecht zijn."

ImPACT test voor fitheid coureurs

De medische staf van de Formule 1 heeft binnenkort de beschikking over een nieuwe testmethode om bij coureurs vast te stellen of er sprake is van een hersenschudding. Hierbij wordt ook gekeken of een coureur, na een hersenschudding, fit genoeg is om weer te gaan racen.

Deze methode is over komen waaien uit Amerika, de NFL (American Football) en de MLB (Baseball) gebruiken een soortgelijk systeem. Het Immediate Post-Concussion Assessment and Cognitive Testing (ImPACT) systeem zal vanaf de Nurburgring gebruikt worden.

Het systeem werkt als volgt: De mentale gesteldheid van de coureur wordt, als hij fit is, uitvoerig getest. Zodra de coureur een crash heeft meegemaakt wordt hij wederom getest. De resultaten van deze twee worden gebruikt om te bepalen of een coureur al dan niet fit genoeg is om te racen.

Uitslagen EK-kwalificatie (11/06/03)

Vanavond werden onder meer twee EK-kwalificatiewedstrijden afgewerkt in groep 3, de groep van het Nederlands Elftal. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen Groep 3
TsjechiŽ - MoldaviŽ (5-0)
Smicer 41' 1-0
Koller 72' (pen) 2-0
Stajner 81' 3-0
Lokvenc 88' 4-0
Lokvenc 90'+2 5-0

Bijzonderheid: Jankulovski (TSJ) mist penalty 36'
Rode kaart: Priganiuc (MOL) 78'

Oostenrijk - Wit-Rusland (5-0)
Aufhauser 33' 1-0
Haas 47' 2-0
Kirchler 51' 3-0
Wallner 62' 4-0
Cerny 69' 5-0

De tussenstand in Groep 3:

Pos.ClubAWGVPV-T
1. TsjechiŽ54101314-1
2. Nederland54101311-2
3. Oostenrijk630399-8
4. MoldaviŽ610533-13
5. Wit-Rusland610532-15

Selectie van andere uitslagen:
FšerŲer - Duitsland (0-2)
Bijzonderheden: Klose 0-1 89', Bobic 0-2 90', scheidsrechter: Jan Wegereef (NED)

BelgiŽ - Andorra (3-0)
Luxemburg - Denemarken (0-2)
Noord-Ierland - Spanje (0-0)
Turkije - MacedoniŽ (3-2)
Zweden - Polen (3-0)
Finland - Italie (0-2)
Engeland - Slowakije (2-1)

Komt er een Grand Prix van Luton?

De nieuwe eigenaren van de Britse voetbalclub Luton Town hebben het ambitieuze plan om een Formule 1 race te organizeren.

Onderdeel van het plan is de bouw van een stadion met een capaciteit van 50.000 zitplaatsen. Hiermee willen ze namelijk ook nog American Football, basketbal en rugby naar Luton halen.

John Gurney heeft deze plannen onlangs naar buiten gebracht. Het circuit zou door het stadion gaan lopen zodat de start en finish zichtbaar zouden zijn vanuit de stadionstoelen. Volgens Gurney zou een GP £200 miljoen winst opleveren.

De fans van de (voetbal)club hebben ondertussen laten blijken dat ze totaal niets zien in de plannen. Er is zelfs al geprotesteerd tegen de overname.

Ecclestone: Duitse GP's zijn veilig

Tussen al de roddels over circuits die van de kalender zullen verdwijnen zorgt Bernie Ecclestone voor enige zekerheid bij de Duitse circuits.

Ondanks de dreigende situatie voor de Europese Grand Prix', gaat Bernie Ecclestone er vanuit dat Duitsland de races op de Nurburgring en Hockenheim zal behouden. De goeroe van de F1 ziet geen reden om het contract van de Nurburgring niet te verlengen, het contract loopt af na dit seizoen. Hockenheim kan in ieder geval tot en met 2008 op twee oren slapen gezien het huidige contract.

"Ze doen zeer goed werk, de faciliteiten en het circuit zijn goed, dus we zijn op dit moment tevreden. De organisatoren werken ook goed mee in de rompslomp rond de tabakswetten. We zullen gaan praten over een verlenging van het huidige contract" was het commentaar over de Nurburgring.

Zoals altijd weet Ecclestone zijn mening te ventileren over de besluiten van de Europese Unie: "We zullen waarschijnlijk races in Europa verliezen. Ik verwacht dat Europa binnen de komende tien jaar een derde-wereld economie zal hebben. Europese politici zijn de verkeerde richting ingeslagen. Misschien hoeven we geen races te annuleren, want sommigen zullen misschien uit zichzelf verdwijnen."

Politie doet inval in Arnhemse 'wietstraten'

Movinghead had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In drie straten in Arnhem-Zuid hebben zo'n 40 agenten vandaag in totaal 18 hennepkwekerijen ontdekt en ontmanteld. De nederwiet-kwekerijen bevonden aan de Dordrechtweg, de Meliskerkestraat en de Erasmussingel. Bijna alle bewoners zijn ter plaatse verhoord en er is proces-verbaal tegen hen opgemaakt. De politie onderzocht de buurt na klachten uit de omgeving.

Alle kwekerijen bevonden zich in de schuren van de woningen. In totaal werden enkele duizenden planten in beslag genomen. Behalve de planten trof de politie ook nog ongeveer 5 kilo kant en klare nederwiet aan, met een geschatte straatwaarde van 13.500 euro.

Energieleverancier NUON heeft al een vordering lopen van in totaal 65.000 euro tegen de kwekers. De politie nam buiten de planten en de wiet ook lampen, filters en irrigatiesystemen in beslag. Deze zijn ter plekke vernietigd.

Alain Prost en Toyota

We hebben hier niet te maken met een legendarische deal in de Formule 1, Toyota geeft Alain Prost de mogelijkheid om mee te doen aan de Andros Trophy.

De oud-wereldkampioen zal met een Toyota Corolla meedoen aan het ijsracespektakel. Hugues de Chaunac zal speciaal voor Prost de racewagen prepareren. Naast de belangrijkste rivaal, Yvan Muller, zal ook Mika Hškkinen meestrijden om de prijzen.

IsraŽl doodt twee Hamas leiders

Eťn uur na de zelfmoordaanslag van vandaag op een bus in Jeruzalem, heeft IsraŽl raketten afgevuurd op een auto in Gaza-stad waarin twee leiders van de Hamas zaten. Beiden werden gedood; ook vijf omstanders vonden de dood en er vielen 30 gewonden.

De twee gedode leiders van de Hamas zijn Tito Massoud en Soheil Abu Nahel. IsraŽl zegt dat hun dood los staat van de aanslag die Hamas op de bus in Jeruzalem pleegde en waarbij 17 doden en ruim 90 gewonden vielen.

Een woordvoerder van premier Ariel Sharon zei dat IsraŽl zal doorgaan met de liquidaties op Hamas-leiders: "Als de Palestijnse regering ze niet aanpakt, doen wij het zelf".

Benefietconcert voor kapotte auto Def P

DefP DefP nogal vertwijfeld over de schade die hij heeft aangericht (foto: Foxy)

Voor de videoclip van 'Je moet je bekhouwe' wilde Def P een oude Amerikaanse slee gebruiken. Deze was aan hem geleend door ťťn van de Gotcha!bandleden. De auto in kwestie was nogal groot en met gemonteerde camera's leken de Amsterdamse straatjes Def P al redelijk smal. Na enige tegenwerpingen werd toch besloten om de video op te nemen maar op het moment dat Def P in de camera keek reed hij stapvoets in een geparkeerde auto. Dit is dan ook de reden waarom Def P lopend in de clip te zien is.

De auto bleek meer schade te hebben dan verwacht en enkel maar WA verzekerd. De koppen werden bij elkaar gestoken en Gotcha! en Def P besloten tot het houden van een benefiet concert: De Grote Bek Houwe Autoschade Benefiet!Het concert zal op 10 juli 2003 in Tivoli plaatsvinden en de line up is als volgt:

Gotcha!
De Moordgasten
Def P
Krimson (Deams)
Special guests


Meer informatie op Bekhouwe

Eťn op de veertien Noren seksloos

Michel en Dr.A hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gelukkig zijn er de onderzoeken nog; er is in Noorwegen onderzoek gehouden onder 10.000 inwoners naar hun seksuele gewoontes. Gevraagd werd hoe vaak men 'het' deed. 35 procent van ondervraagden had 2-3 keer per week seks. 19 procent van de vrouwen meldde elke dag seks te hebben, onder mannen lag dit percentage op 14 procent. 13 procent van de mannen zei 1 maal per week seks te hebben, iets minder dan de 14 procent van de vrouwen.

Meest opzienbarende uitkomst was dat onder zowel mannen als vrouwen 7 procent zei dat ze nog nooit seks hadden gehad.

VVD: 'Pas op v. islamitisch fundamentalisme'

Van Aartsen VVDTijdens het debat over de regeringsverklaring, dat deze middag in de Tweede Kamer plaatsvond, heeft VVD-fractievoorzitter Jozias van Aartsen gewaarschuwd voor het oprukkend islamitisch fundamentalisme.


De opvolger van Gerrit Zalm, en voormalig minister van Buitenlandse Zaken, noemde het islamitisch fundamentalisme bedreigend voor de Nederlandse rechtsstaat. Hij riep het kabinet van CDA, VVD en D66 op tot waakzaamheid.

Linkse oppositie kraakt Kabinetsplannen af

Tijdens het debat vanmiddag over de regeringsverklaring in de Tweede Kamer, hebben met name de linkse oppositiepartijen keihard uitgehaald naar het regeringsbeleid dat het Kabinet Balkenende 2 voorstaat.

PvdA-leider Wouter Bos deed de hele regeringsverklaring van premier Balkenende af als ''een leeg verhaal, waarin grote woorden gepaard gaan met kleine daden''. Volgens hem is het de burgers totaal onduidelijk waarvoor ze moeten inleveren, want ''de plannen leiden niet tot meer banen of tot meer veiligheid''. Hij verweet het Kabinet ''valse hoop'' bij de burgers te wekken, en de mond vol te hebben van 'eigen verantwoordelijkheid' zonder dat perspectief wordt geboden.

Namens de SP zei fractieleider Jan Marijnissen dat de kabinetsplannen asociaal zijn en een ramp voor het land.

Fractievoorzitter Femke Halsema van GroenLinks zei dat Balkenende 2 de "binnenlandse verhoudingen veramerikaniseert". Het kabinet doet volgens haar niets aan solidariteit tussen mensen en breekt de verzorgingsstaat af ten gunste van harde maatschappelijke verhoudingen. ''Dat leidt tot grotere kwetsbaarheid van mensen die al kwetsbaar zijn''.

Balkenende verdedigt het kabinetsbeleid

Vandaag heeft premier Balkenende de regeringsverklaring van zijn tweede kabinet in de Tweede Kamer verdedigd. Volgens de premier zijn harde maatregelen nodig voor het herstel van de Nederlandse economie, en zijn er twee mogelijkheden:

"Nemen we met moeilijke maatregelen de weg omhoog, ůf laten we het op zijn beloop en zakken we verder weg. Het is verleidelijk geen pijnlijke maatregelen te nemen, maar dan is de weg omhoog twee keer zo lang en dubbel zo zwaar". Balkenende deed namens het Kabinet van CDA, VVD en D66 ook een beroep op iedere burger om verantwoordelijkheid voor de samenleving te nemen.

In de Tweede Kamer steunden de fracties van de regeringspartijen het beleid. Zo prees het CDA het kabinet dat het niet werkeloos toeziet bij bijvoorbeeld de stijging van het aantal WAO'ers, maar daarentegen maatregelen durft te nemen. Fractieleider Verhagen verwees naar de Duitse sociaal-democraten,die dieper in de sociale voorzieningen moeten snijden omdat de zaken daar in zijn woorden te lang ''op hun beloop zijn gelaten''.

VVD-fractievoorzitter Jozias van Aartsen riep Kabinet ťn vakbeweging op om de gebaande paden te verlaten. Hij ziet liever deelakkoorden dan een "sleets sociaal akkoord''. De bonden zouden volgens Van Aartsen af moeten zien van massabetogingen, want "op het Malieveld zijn geen banen te vinden".

D66-leider Boris Dittrich verwacht dat de "stevige aanpak", die het Kabinet Balkenende 2 voorstaat, veel maatschappelijk verzet zal oproepen. ''Maar die harde maatregelen zijn nodig'', zei hij. "Wij lopen niet weg voor moeilijke maatregelen. Een sterkere economie is in het belang van iedereen."

Festivalnieuws: W‚ldrock, Lowlands

Waldrock
Het eendaagse metalfestival W‚ldrock is voor het eerst in haar geschiedenis uitverkocht. Dit betekent dat er 12.000 kaarten verkocht zijn: het maximale aantal bezoekers dat W‚ldrock kan en wil hebben. Op Waldrock 2003 zijn onder anderen Iron Maiden, Type O Negative, Stratovarius, Murderdolls, HIM en Sepultura te bewonderen. Het optreden van Hatebreed gaat niet door. Hiervoor zal nog een vervangende act bekend gemaakt worden. W‚ldrock vindt plaats op 21 juni in Burgum in Friesland.

Lowlands
Mojo Topman Willem Venema heeft in een interview met VPRO 3VOOR12 gezegd dat hij het 'zeer waarschijnlijk' acht dat de Foxtrot tent -bekend van melige optredens met Koos Alberts, Anita Meyer en Vader Abraham- dit jaar plaats maakt voor de zeer succesvolle theaterprogrammering.

De tent voor theater en toneel is de afgelopen jaren te klein gebleken voor de grote belangstelling van het publiek. Er stonden vaak lange rijen voor bijvoorbeeld cabaretvoorstellingen. Venema: "Lowlands is het festival van onverwachte veranderingen. Dan slaan we Vader Abraham maar een jaartje over."

Maar, zegt Venema: "Alle mensen die verslingerd waren aan de Foxtrot zoals die de afgelopen jaren bestond, hoeven zich geen zorgen te maken."

De officiele woordvoerder van Lowlands, Hans van Rompaey, bevestigt dat er een aantal veranderingen op komst zijn: "Niet alleen de Foxtrot wordt anders, we hebben nog een paar verrassingen in petto. Binnen twee weken hoop ik er meer over te kunnen vertellen."

Eerste graancirkel van dit jaar verschenen

Nabij Knobel in Clay County in de staat Arkansas, Verenigde Staten, is dinsdag in een graanveld de eerste graancirkel ontstaan van dit jaar. Een agrariŽr, Bruce Catt merkte de tekening op toen hij over het veld vloog met een vliegtuigje tijdens een inspectieronde. Hij zegt dat de graancirkel uit tien cirkels bestaat, waarvan een 38 voet in diameter is, een 28 voet in diameter en de rest kleiner.

Todd Young, eigenaar van het graanveld zegt dat er veel mensen zijn komen kijken naar het fenomeen. De hele dag zijn er vliegtuigen boven het veld aan het cirkelen. Op een gegeven moment vlogen er vier vliegtuigen boven het graanveld, aldus Young. Over hoe de figuur in zijn graan terecht is gekomen zijn de meningen verdeeld. Catt zegt: "Ik denk dat iemand met teveel tijd het graan platgedrukt heeft".

Poll: Zijn sommige graancirkels door aliens gemaakt?
A.Ja
B.Nee
C.Onzeker

Tussenstand:

De Dood heeft geluksvogel alsnog gepakt

Een 41-jarige man die aan de dood ontsnapte op de 11 september WTC ramp is uiteindelijk toch gestorven. Aan SARS. De man, Frankie Chu, zou een vergadering hebben boven in het World Trade Center. Echter doordat zijn vrouw hem vlak voor hij de trein wilde halen belde, miste hij deze. Zijn collega's die wel op de vergadering waren werden door een vliegtuig dat zich in het gebouw boorde gedood.

Chu, die ernstig geschokt was door het voorval, en het gevoel had dat de dood hem achterna zat, besloot New York te verlaten en met zijn familie naar Hong Kong te verhuizen om daar een onderwijsprogramma op te zetten om nieuwe lesgeefmethodes te introduceren. In het vliegtuig echter werd hij besmet met SARS. Niet veel later stierf hij alsnog in het Tseung Kwan O ziekenhuis.

Twee 14-jarige meisjes vermist

Okto, [VeRTeX], Roel's Weblog, tolgashakur en Just-Dennis hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie in Midden- en West Brabant is op zoek naar twee veertienjarige meisjes uit Tilburg. De meisjes worden sinds zaterdagochtend vermist. De vriendinnen, Sharone en Naomi, zijn tussen tien en elf uur van huis weggegaan en zijn daarna vermoedelijk op de trein gestapt.

De meisjes zijn al vaker weggelopen, maar waren dan al binnen een dag weer terug. De politie hoopt nu op tips over de verblijfplaats van het tweetal.

Wederom zelfmoordaanslag in Jeruzalem

Roel's Weblog en Ehud hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een zelfmoordaanslag heeft in IsraŽl aan zeker dertien mensen het leven gekost. Meer dan zestig mensen zijn gewond geraakt, waarvan acht ernstig.

De aanslag vond plaats in Jeruzalem, even na 17:30 lokale tijd. De zelfmoordenaar blies zichzelf in een volle bus van lijn 14 op. Een groot stuk van het dak van de bus werd van het voertuig afgeblazen.

Israelische helikopters zijn binnen een uur na de aanslag een aanval op Gaza begonnen. De afgelopen dagen laaide het geweld tussen de Palestijnen en de IsraŽli's weer op. Die cirkel van geweld kan het prille vredesproces bedreigen.

Gisteren probeerde het IsraŽlische leger Hamasleider Abdel Aziz Rantissi nog te doden. Hij raakte daarbij gewond, en zijn beweging dreigde meteen met nieuwe aanslagen. IsraŽl kreeg kritiek op de liquidatiepoging van de Verenigde Staten en de Palestijnse authoriteit, maar volgens premier Sharon zijn er, als men over terrorisme spreekt, geen concessies.

Amsterdamse hasjcafťs moeten deuren sluiten

Dr.A, j0han, tolgashakur en Niels / Nealzhadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De hasjcafťs in de gemeente Amsterdam moeten hun deuren sluiten. Dat heeft de gemeente vandaag bekendgemaakt. De gelegenheden, waar zowel softdrugs als alcohol te vekrijgen zijn, worden nog drie jaar gedoogd. Daarna moet het echter afgelopen zijn.

De gemeente Amsterdam is de enige gemeente waar er nog hasjcafťs bestaan. In de landelijke richtlijn voor gedoogbeleid van softdrugs is de combinatie niet toegestaan, maar de gemeente kreeg een uitzonderingspositie.

De gemeente ontwikkelde een beleid waarmee er een afname van het aantal hasjcafťs moest komen. De combinatie werd daarin toegestaan tot het moment waarop een zaak werd overgedragen aan een andere eigenaar. Maar dat gaat de gemeente en justitie niet snel genoeg. Begin 1998 waren er honderd hasjcafťs, vorig jaar waren dat er nog 64. In dit tempo zouden de hasjcafťs pas over 18 jaar zijn 'uitgestorven'.

Exploitanten van de cafťs krijgen de komende jaren de mogelijkheid om verder te gaan als alcoholvrije coffeeshop of als gewone kroeg, dus zonder softdrugs.

Zeker zes doden bij treinongeval in Duitsland

fulco- vertaalde voor ons het volgende bericht, waarvoor dank! Ook pim-fortuyn wist dit ons te melden.

Bij een botsing van twee sneltreinen in de Duitse deelstaat Baden-Wurttemberg zijn minstens zes mensen om het leven gekomen. Onder de slachtoffers zijn drie kinderen en de beide machinisten. Daarnaast zijn 30 mensen gewond geraakt.

De oorzaak van het ongeval is nog onbekend. Volgens de eerste berichten kwamen de twee treinen vanmiddag op een niet geŽlektrificeerd, enkelbaans spoor met elkaar frontaal in botsing. Eťn van de locomotieven stortte vervolgens via een helling naar beneden en een wagon ontspoorde.

De reddingswerkzaamheden werden door brandweerkorpsen uit de regio, noodartsen, zeker 5 traumahelicopters en 15 ambulances uitgevoerd. De coŲrdinerende brandweercommandant heeft tegenover de pers verklaard dat er met meer slachtoffers rekening moet worden gehouden.

Smells Like Teen Spirit beste popsong

Het nummer 'Smells Like Teen Spirit' van de grunge-rock formatie Nirvana is door de Amerikaanse muziekzender VH1 uitgeroepen tot beste popsong van de afgelopen 25 jaar. Michael Jackson's 'Billie Jean' eindigde als tweede in deze top 100.

Ook 'Beat It' van Wacko Jacko is terug te vinden in de lijst, op de veertigste plaats. Verder zijn Prince, Madonna, The Police, Eminem en U2 tweemaal genoteerd in de top 100, die maandag door de Amerikaanse zender wordt uitgezonden.

De volledige lijst is hier te vinden.

Jackass' Johnny Knoxville wordt acteur

Johnny Knoxville, bekend van de MTV-serie Jackass, gaat zich storten op een filmcarriŤre. Knoxville, die eerder al een kleine rol had in 'Men In Black 2', krijgt namelijk 5 miljoen dollar om mee te spelen in de film 'Walking Tall'.

De Jackass-ster gaat in deze film samenwerken met voormalig worstelkampioen 'The Rock', die eerder te zien was in 'The Scorpion King'. 'Walking Tall' gaat over een man die terugkeert naar zijn geboortedorp en sherrif wordt, nadat hij het plaatselijke tuig mores heeft geleerd. Op 23 juni beginnen de opnames van de film in Vancouver.

Naar verluid gaat Knoxville ook spelen in de films 'Around The World In 80 Days', 'Hating Her' en 'Grand Theft Parsons'.

Stresskippen vaak rustige mensen

Rustige mensen zijn gevoeliger voor stress dan druktemakers, die zich door niets of niemand laten afleiden. Daarnaast zijn rustige mensen gevoeliger voor spanningen en kunnen ze eerder last krijgen van depressies of een burnout. Dat blijkt uit een onderzoek waarop biologe A. Veenema 23 juni promoveert aan de Rijksuniversiteit Groningen (RuG).

Veenema heeft een onderzoek gedaan onder muizen, die net als mensen te verdelen zijn in drukke en rustige types. De gestresste muizen bleken de rustige en minder agressieve types. De drukke beestjes lieten zich daarentegen veel minder snel gek maken.

Aukje van Ginneken stopt met GTST

Aukje van Ginneken stopt met het spelen van de rol van Charlie Fischer in Goede Tijden Slechte Tijden. De actrice stapt na 3,5 jaar uit Nederlands populairste soap.

Van Ginneken: "Ik wil graag mijn horizon verbreden. Ik speel natuurlijk nog in de telefoon-soap, maar ik wil ook workshops gaan volgen. Verder ben ik in de aanbieding."

De rol van Charlie blijft gewoon bestaan. Lieke van Lexmond zal de rol van Van Ginneken overnemen. Van Lexmond was al eerder in Goede Tijden Slechte Tijden te zien in de rol van Charlie; zij verving Aukje van Ginneken toen tijdelijk omdat ze ziek was. Van Ginneken zal nog tot na de zomer te zien zijn in de serie.

"Heb ik de baan echt niet gekregen?"

Misschien handig voor alle werklozen onder ons: je weet dat je sollicitatiegesprek bijzonder slecht is verlopen als de politie wordt opgeroepen om je te arresteren.

Dat overkwam de 20-jarige Anthony Kaleb Phillips. Hij werd opgepakt tijdens een sollicitatiegesprek bij een bouwbedrijf in Stillwater, Oklahoma, nadat werknemers van het bedrijf de man herkenden als diegene die het bedrijf net een dag eerder had beroofd.

Phillips zal deze week worden aangeklaagd voor het stelen van een stuk gereedschap van 100 dollar en andere zaken ter waarde van 1000 dollar uit een auto van ťťn van de werknemers van het bedrijf.

"Toen hij er heenging om voor een baan te solliciteren was er niemand. Dus hij pakte wat spullen en vertrok weer. Hij was echter vastgelegd op video," aldus een agent. Een dag later kwam de man weer voor de baan en werd gearresteerd. Hij heeft de baan niet gekregen.

''Saddam Hussein nog in leven en gezien''

tolgashakur en Dr.A hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Saddam HoesseinDe voorzitter van het Iraaks Nationaal Congres (INC), Ahmed Chalabi, beweert dat de afgezette Iraakse president Saddam Hussein twee weken geleden nog levend is gezien. De voormalige Iraakse leider zou zich bevinden in het stamgebied van de Dulaim tussen de provincies Dijala en Tikrit.

Hussein biedt iedereen die een Amerikaanse militair doodt, een hoog geldbedrag. Dat aanbod is overal in het westen van Irak bekend. Dit verklaart volgens Chalabi het toegenomen aantal aanslagen op Amerikanen. Sinds de val van Bagdad op 9 april zijn bijna 40 Amerikaanse soldaten gedood.

Volgens Chalabi is Hussein in het bezit van een bedrag van 1,3 miljard dollar in contanten. Dat bedrag heeft hij vůůr het begin van de oorlog uit de kluis van de centrale bank in Bagdad gehaald.

Grootste containerschip naar Rotterdam

okee6 vertaalde en herschreef voor ons via de newssubmit het volgende bericht:

Het grootste containerschip ter wereld, de OOCL Shenzhen, heeft gisteren voor het eerst afgemeerd in de Rotterdamse haven. Het schip van de 'SX klasse' is 323 meter lang en 43 meter breed. Het kan ruim 8000 containers vervoeren en doet op zijn vaste route voortaan ook Rotterdam aan.
Grootste containerschip ter wereld
Het schip vaart in 56 dagen langs Shanghai, Xiamen, Yantian, Hong Kong, Singapore, Suez, Southampton, Hamburg, Rotterdam, Gioia Tauro, Port Said, Port Kelang, Singapore, Hong Kong en weer naar Shanghai. De Shenzhen is de eerste van acht door Orient Overseas Container Line (OOCL) bestelde SX klasse schepen. Volgend jaar zal nummer twee te water worden gelaten, dan nog vier stuks in 2005 en tenslotte de laatste twee in 2006.

De schepen worden gebouwd in Korea en varen onder Chinese vlag met Hong Kong als thuisbasis.

Plannen voor executieruimte in Guantanamo

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Verenigde Staten hebben plannen voor het inrichten van een gerechtsgebouw, een gevangenis en een executieruimte op Guantanamo Bay, de Amerikaanse basis op Cuba waar vermoedelijke terroristen gevangen zitten. Dat heeft de Amerikaanse generaal Geoffrey Miller gezegd.

Volgens Miller gaat het om plannen die alleen worden uitgevoerd als president Bush daar opdracht toe geeft. De renovatie van een gebouw dat als rechtzaal moet dienen is al wel in gang gezet.

Vorige maand zijn er een hoofdaanklager en de belangrijkste advocaat van de verdachten benoemd. Daarmee is hun veroordeling een stap dichterbij gekomen. Velen van de ongeveer 680 verdachten uit 42 landen zitten al meer dan een jaar zonder proces vast. Zij kunnen volgens de Amerikaanse regels voor de tribunalen de doodstraf krijgen wegens terrorisme.

Volgens een woordvoerster van de mensenrechtenorganisatie Amnesty International is elke stap naar een berechting van de gedetineerden aanleiding tot grote zorg.

Man raakt penis kwijt na weigeren seks

Vier 'duivelse' vrouwen hebben een man van zijn penis ontdaan nadat hij weigerde seks met hen te hebben. Het voorval gebeurde in het westen van India. De man is naar een ziekenhuis gebracht waar doktoren zijn edele deel weer hebben geheeld. Of de penis ooit weer zal functioneren weten de doktoren niet.

"Ik ging naar het toilet. Een meisje schreeuwde naar me en toen kwamen de andere meisjes achter de bosjes vandaan," aldus de man tegen de politie. "Ze vroegen me seks met hen te hebben, maar toen ik weigerde ging ťťn van hen op me zitten en toen sneden de anderen het af en toen viel ik flauw."

Volgens de politie is het in de regio al voor de derde keer in twee jaar gebeurd dat vrouwen een man aanvielen en zijn penis afsneden.

Studenten lenen half miljard euro van IBG

Invalid en tolgashakur hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Euro geldStudenten hebben vorig jaar weer meer geleend bij de Informatie Beheer Groep (IBG). In totaal werd er een half miljard aan leningen verstrekt. Dat is bijna twee keer zo hoog dan in 1997, toen er nog 248,8 miljoen euro werd geleend.

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen denkt dat dit komt door het invoeren van de prestatiebeurs in 1996. Daardoor krijgt een student slechts een beurs voor de nominale duur van zijn studie. Stapt de student over op een andere studie of doet hij langer over zijn studie, dan moet het resterende bedrag zelf worden opgehoest.

Meisje verpletterd door grafsteen

ikke_ook had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 7-jarig Duits meisje is gisteren wel op een hele wrede manier aan haar einde gekomen. Het meisje werd op het kerkhof in de Duitse plaats Mettendorf verpletterd door een grafsteen. Het ongeluk gebeurde nadat het meisje en haar twee jaar jongere zusje het graf van hun oma hadden bezocht.

Het meisje zou volgens de politie aan de grafsteen zijn gaan hangen, waarna deze omviel. Het kind was waarschijnlijk op slag dood. Er waren drie volwassenen nodig om de 1 meter 30 brede en een meter hoge steen te verwijderen.

Tillift kost jaarlijks tientallen levens

Dr.A had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jaarlijks komen tientallen patiŽnten om het leven bij ongelukken met tilliften. Dat staat in het jaarverslag van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Onvoldoende training en gebrekkig onderhoud zouden de voornaamste oorzaken daarvoor zijn. Met tilliften kunnen mensen uit een bed of een rolstoel worden gehaald.

De oorzaken werden vorig jaar ontdekt na drie dodelijke ongelukken met liften. Hoewel het voor zorginstellingen niet verplicht is een ongeluk door te geven bij de inspectie, werden deze ongelukken toch gemeld.

De inspectie start een onderzoek naar het gebruik van de liften bij zorginstellingen en de thuiszorg. In Nederland zijn ongeveer 40.000 tilliften in gebruik.

Theater Preview: De Regiedagen

Sinds twee jaar organiseren de studenten van de Regieopleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten de Regiedagen. Dit is een festival dat is opgericht om de afstuderende studenten de kans te geven om zich aan de 'buitenwereld' te presenteren op een manier die zij zelf in de hand hebben. Dit jaar zullen de Regiedagen voor de derde keer plaatsvinden, ditmaal van 13 tot en met 28 juni.

De afstudeervoorstellingen zullen gespeeld worden in het Rozentheater en het Gasthuis in Amsterdam. Daarnaast maakt Jetse Batelaan een voorstelling op locatie. In deze preview vertellen we wat je van de kersverse theaterregisseurs kunt verwachten.

Meisjes ijveriger op school dan jongens

Dr.A en kennydies hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wie zijn er beter...de jongens of de meisjes? De meisjes zijn in ieder geval ijveriger. Daarnaast spijbelen ze ook minder en besteden ze meer tijd aan hun huiswerk. Dit blijkt uit de jeugdmonitor van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Meer vrouwelijke leerlingen halen dan ook hun diploma dan de mannelijke leerlingen.

De dames zijn plichtsgetrouwer volgens het CBS. Uit de jeugdmonitor blijkt dat een tiener gemiddeld 1,5 uur per dag voor huiswerk uittrekt. Meisjes blokken zo'n 20 minuten langer. Vrouwen hebben volgens het CBS ook minder problemen met hun ouders over de schoolprestaties.

Mosley wil Formule 2 opnieuw introduceren

Max Mosley, voorzitter van de FIA, heeft het plan om de Formule 2 opnieuw leven in te blazen. Er zal zelfs een wisselwerking tussen de F1 en F2 aanwezig zijn.

Vroeger reden de F1 en F2 bolides gezamenlijk over de circuits, maar dat kwam ten einde toen het F3000 kampioenschap was geboren. Deze laatste klasse wordt bovendien steeds minder vaak als opstapklasse gezien. Gezien het lage aantal coureurs in de Formule 1 heeft Mosley het plan van de F2 geopperd.

"Ik zie het systeem zoals dat in de voetbalcompetities wordt gehanteerd wel zitten. Het beste F2-team promoveert aan het eind van het jaar naar de F1 en het minste goede F1-team zakt een klasse lager", aldus Mosley in het blad Auto, Motor und Sport.

Verdere details van dit plan zijn nog niet bekend gemaakt.

AEL BelgiŽ wil moslim partij oprichten

De Arabisch-Europese Liga (AEL) in BelgiŽ wil met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar bij onze zuiderburen de Moslim Democratische Partij MDP oprichten. Volgens AEL-oprichter Dyab Abou Jahjah moet de MDP de politieke arm worden van de beweging die de AEL is.

Vorige maand deed de AEL in BelgiŽ mee onder de naam RESIST, een samenwerkingsverband met de extreem-linkse PVDA. Het resultaat was nogal mager: 0 zetels en slechts een heel laag percentage (0,4%).

Volgens AEL-voorzitter Achmed Azzuz is samenwerking met de lijst-RESIST in de toekomst zeker niet van de baan. Volgens hem is RESIST met zijn pluralisme een mooie formule op lange termijn, maar zijn veel allochtonen nog niet klaar voor pluraliteit. De MDP kan dienen als tussenfase.

Het congres van de AEL in BelgiŽ moet zich nog uitspreken over de oprichting van de MDP. Ook de naam Moslim Democratische Unie (MDU) circuleert overigens.

Man schiet buren neer

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een burenruzie heeft een 77-jarige man drie mannen neergeschoten. De bewoners van Sint-Bernardsesteenweg 963 en 965 in Hoboken, BelgiŽ hebben al jaren burenruzie, aldus de politie. Tijdens een barbecue van de buurvrouw van huisnummer 963 heeft de man haar zoon, haar partner en een vriend doodgeschoten.

De schoten kwamen uit een oud wapen. Nadat de man de buren neergeschoten had wilde hij zichzelf vermoorden, maar het wapen weigerde. De gewaarschuwde politie heeft de man overmeesterd.

Mega-hennepkwekerij in aanbouw opgerold

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Roosendaal heeft het drugsteam van de politie aan de J.F. Vlekkestraat een enorme hennepkwekerij in aanbouw ontmanteld. In de loods stonden nog geen planten, maar op de twee verdiepingen was plaats voor zo'n 7.000 tot 10.000 hennepplanten.

Medewerkers van omliggende bedrijven waarschuwden de politie omdat er de laatste tijd verdacht veel bouwmaterialen en stroomkabels naar de loods werden gebracht. Politiewoordvoerder Huub Roelands van het drugsteam spreekt van een "zeer professionele megakwekerij in aanbouw".

Uit de loods heeft de politie onder meer kweeklampen, isolatiemateriaal, houtwerk en ventilatoren verwijderd. Er zijn nog geen arrestaties verricht.

Afrikaanse asielzoekers relatief vaak HIV

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit cijfers van de GGD in Groningen blijkt dat 60% van de mensen bij wie in 2002 voor het eerst HIV werd geconstateerd, een Afrikaanse asielzoeker is. In 2001 was dat nog ruim 30%. Van de 115 nieuwe HIV-gevallen waren er vorig jaar 60 Afrikaans asielzoeker. De GGD denkt dat zich vorig jaar meer Afrikaanse asielzoekers hebben gemeld voor onderzoek, nadat de GGD daar meer aandacht aan was gaan besteden.

Doordat het aantal HIV-geÔnfecteerden onder Afrikaanse asielzoekers in het noorden veel hoger is dan werd gedacht, gaat de gezondheidsdienst nu een grootschalig SOA/aids-preventieproject voor hen organiseren.

Beller stelt jonge meisjes smerige vragen

Zarc.oh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Wieringerwaard en omstreken is een pedofiel actief die jonge meisjes opbelt en smerige vragen stelt. De man belt meisjes van acht tot twaalf jaar met als smoes dat hij voor de Tina werkt en enkele vragen wil stellen. Na een inleidend gesprek over hobby's leeftijd en dagelijkse dingen begint hij op genuanceerde wijze over seksuele zaken. Zo wil hij weten of het meisje al schaamhaar heeft of dat het meisje al masturbeert.

Onder ouders van basisschool de Tweewegen heerst grote onrust. De school geeft nu instructies hoe te handelen bij een telefoontje van de beller. Een van de ouders zegt: "Het is allemaal erg beschamend. Deze man maakt misbruik van jeugdige onwetendheid en daarom is het goed dat dit onder de aandacht wordt gebracht. Voor zover ik heb begrepen, zijn er enkele tientallen meisjes benaderd maar we kunnen het niet genoeg benadrukken dat iedereen aangifte moet doen.".

Er is reeds contact opgenomen met KPN, maar het is nog niet gelukt deze persoon te traceren.

Amerikaan hield seksslavinnen in bunker

Inevitable en SvenG hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Amerikaanse staat New York blijkt een 68-jarige klusjesman 15 jaar lang, in een ondergrondse bunker in zijn achtertuin, vrouwen te hebben vastgehouden en misbruikt als seksslavinnen. De man, John Jamelske, kan voor deze zaken tussen de 18 jaar en levenslange gevangenisstraf krijgen.

De man werd in april aangehouden wegens de ontvoering ťn verkrachting van een 16-jarig meisje. Het slachtoffer zou 7 maanden lang in een zelfgebouwde betonnen kerker onder de grond hebben vastgezeten. In de bunker was niet meer aanwezig dan een tobbe, een emmer als toilet, een magnetron en een matras.

Na zijn aanhouding kwam de politie nog vier andere vrouwen op het spoor, die sinds 1988 slachtoffer waren geworden van de klusjesman.

Confrontatie VS-EU Internationaal Strafhof

nuke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De regering Bush beschuldigde de Europese Unie van het opzettelijk ondermijnen van Amerikaanse pogingen om vervolging door het Internationale Strafhof te voorkomen. Verder waarschuwden ze voor een "zware beschadiging" van transatlantische banden. Dit schrijft the Washington Post.

De ongebruikelijk harde waarschuwing, die als vertrouwelijke informatie werd uitgedeeld aan alle EU hoofden, dreigt voor complicatie te zorgen bij de samenkomst in Washington op 25 juni. Het komt op hetzelfde moment dat de VS een resolutie hebben ingediend bij de Veiligheidsraad om voor ten minste 1 jaar vrij te zijn van vervolgingen door het eerste permanente internationale oorlogstribunaal. Dit voorstel geldt voor alle Amerikanen die door VN geautoriseerde militaire operaties uitvoeren.

De VS proberen al een jaar te onderhandelen met individuele regeringen voor verdragen die voorkomen dat Amerikanen worden uitgeleverd aan het internationale oorlogstribunaal, dat van kracht ging op 1 juli 2002. Tot zover hebben de VS 37 verdragen die uitleveringen voorkomen, voornamelijk met arme, kleine landen in Afrika, AziŽ, Latijns Amerika en Oost Europa.

De Amerikaanse pogingen hebben voor grote tegenstand gezorgd bij Europese bondgenoten, die beweren dat de VS de kracht van de rechtbank ondermijnen voor het zijn eerste zaak heeft gehad.

Amerikaanse woordvoerders en een Europese diplomaat hebben gezegd dat Duitsland, een sterke aanhanger van de rechtbank de Europese oppositie heeft geleid tegen de VS. Maar het VS memorandum beweert dat er rapporten zijn van EU ambassadeurs die buiten de EU hebben gelobbyd tegen bilaterale pogingen van de VS. volgens een Europese diplomaat is "de toon aan beide kanten even agressief".

Harde aanpak van zwartrijders in trein

w3pz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dinsdag hebben in Leeuwarden Noordned, de NS, de politie en het Openbaar Ministerie afgesproken om regelmatige zwartrijders een treinverbod te geven bij het overschrijden van 25 keer zwartrijden. De conducteurs hebben sinds dinsdag deze bevoegdheid. De politie maakt wel nog steeds verbaal op en zorgt voor een verkorte procedure voor het justieel vervolgen van de zwartrijders.

De proef wordt een half jaar uitgevoerd op voornamelijk het spoor in het noorden van het land. Er zijn al 15 zwartrijders die een zogenaamde 'gele kaart' hebben ontvangen. Nog ťťn overtreding en zij mogen 3 maanden niet met de trein reizen.

Als de proef blijkt te werken zal de NS dit systeem landelijk invoeren en gaat Noordned deze maatregel uitbreiden tot de bussen. Landelijk zijn bij de NS tweehonderd notoire zwartrijders bekend, die voor veel overlast zorgen. Niet eerder werden in Nederland zwartrijders in kaart gebracht en persoonlijk aangepakt

Mislukte overval op politiepost in IJmond

Gert! en w3pz hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een gewapende man heeft dinsdagmiddag een mislukte overval gepleegd op een politiepost in Velserbroek. Twee politieagenten, die korte tijd in gijzeling zijn geweest, hebben de overvaller weten te overmeesteren. Naast een vuurwapen had de overvaller ook een mes en pepperspray bij zich.

De overmeestering gebeurde vlak nadat de overvaller een vrouwelijke agent had laten gaan. Op dat moment greep ťťn van de twee dienders naar zijn dienstwapen en wist de overvaller te pakken en in de boeien te slaan. De motieven van de dader zijn nog onbekend.

Aardbevingen zonder slachtoffers

De afgelopen dagen is er een aantal aardbevingen geweest die voor zover bekend geen slachtoffers hebben geŽist. De nieuwsbronnen staan in de hyperlinks.

Woensdag 4 juni deed zich in Egypte een aardbeving voor van 5 op de schaal van Richter, 400km ten zuiden van de Egyptische hoofdstad, aldus Egyptische functionarissen. Er zijn geen directe meldingen van verwondingen of schade gemeld.

Vrijdag 6 juni is Kentucky getroffen door een aardbeving van 4,5 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag nabij Blandville. Er is schade aan gebouwen veroorzaakt, maar voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen, aldus functionarissen.

Zaterdag is Libanon getroffen door een aardbeving van 3,5 op de schaal van Richter. Niemand merkte het echter.

Maandag werd het centrale deel van Griekenland getroffen door een aardbeving van 5,4 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag 20 kilometer ten zuidwesten van Litochoro. Er zijn naschokken geregistreerd met een kracht van minder dan 3,5 op de schaal van Richter. Er zijn geen slachtoffers gerapporteerd, en er is weinig schade aangericht.

Dinsdag 10 juni is Turkije getroffen door een aardbeving met de kracht van 5,1 op de schaal van Richter. De aardbeving deed zich voor nabij Bandirma in het noordwesten van de provincie Balikesir. Er volgden naschokken met een kracht van 4,1 en 3,0 op de schaal van Richter. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

Zware aardbeving treft Taiwan

Vulpecula had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nadat maandag het noordoosten van Taiwan getroffen was door een zware aardbeving met een kracht van 6,3 op de schaal van richter, is Taiwan dinsdag opnieuw getroffen door een beving met ditmaal de kracht van 6,5 op de schaal van Richter. Het epicentrum van deze beving bevond zich op 36 kilometer ten oosten van Haulien.

Er is nog niets bekend over het aantal slachtoffers of schade.

Laatste reviews en specials
review
Pillars of Eternity II: Deadfire - Ultimate Edition
review
Atelier Dusk Trilogy Deluxe Pack
review
AO Tennis 2
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
©FOK.nl e.a.