Festivalnieuws: WÔldrock, Lowlands

Waldrock
Het eendaagse metalfestival WÔldrock is voor het eerst in haar geschiedenis uitverkocht. Dit betekent dat er 12.000 kaarten verkocht zijn: het maximale aantal bezoekers dat WÔldrock kan en wil hebben. Op Waldrock 2003 zijn onder anderen Iron Maiden, Type O Negative, Stratovarius, Murderdolls, HIM en Sepultura te bewonderen. Het optreden van Hatebreed gaat niet door. Hiervoor zal nog een vervangende act bekend gemaakt worden. WÔldrock vindt plaats op 21 juni in Burgum in Friesland.

Lowlands
Mojo Topman Willem Venema heeft in een interview met VPRO 3VOOR12 gezegd dat hij het 'zeer waarschijnlijk' acht dat de Foxtrot tent -bekend van melige optredens met Koos Alberts, Anita Meyer en Vader Abraham- dit jaar plaats maakt voor de zeer succesvolle theaterprogrammering.

De tent voor theater en toneel is de afgelopen jaren te klein gebleken voor de grote belangstelling van het publiek. Er stonden vaak lange rijen voor bijvoorbeeld cabaretvoorstellingen. Venema: "Lowlands is het festival van onverwachte veranderingen. Dan slaan we Vader Abraham maar een jaartje over."

Maar, zegt Venema: "Alle mensen die verslingerd waren aan de Foxtrot zoals die de afgelopen jaren bestond, hoeven zich geen zorgen te maken."

De officiele woordvoerder van Lowlands, Hans van Rompaey, bevestigt dat er een aantal veranderingen op komst zijn: "Niet alleen de Foxtrot wordt anders, we hebben nog een paar verrassingen in petto. Binnen twee weken hoop ik er meer over te kunnen vertellen."