FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 25 november 2002

CDA: kwartje van Kok niet terug maar investeren

Het CDA wil ''het kwartje van Kok'' niet rechtstreeks teruggeven aan de automobilist, maar de 500 miljoen euro die jaarlijkse vrijkomt investeren in wegen en openbaar vervoer. Dat zei CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen vandaag tijdens een bijeenkomst in Leidschendam.

Het paradepaardje van de LPF, het kwartje van Kok - een motorbrandstofaccijns sinds begin jaren negentig - in 2004 aan de pomp teruggegeven door een verlaging van de brandstofprijs, komt hierdoor in gevaar. In het regeerakkoord was die teruggave al wel geregeld.

Volgens Verhagen gaat benzineprijs met die teruggave wel zakken, maar worden de files niet korter. ,,Het CDA ziet u liever bewegen dan stilstaan''.

VVD

VVD-lijsttrekker Zalm reageerde vanavond negatief op het CDA voorstel van Verhagen. Hij wees er op dat het CDA tijdens de paarse kabinetten altijd voor teruggave van het kwartje van Kok heeft gepleit. ,,Toen gingen ze van links naar rechts en nu weer van rechts naar links. Dat is een klassieke beweging bij het CDA.''

Zalm zei dat de VVD het kwartje aan de pomp terug wil geven. ,,Belofte maakt schuld. Dat kwartje is al een lijdensweg sinds de invoering ervan.'

Python verorbert 10-jarige jongen

Edmonton Journal deelt mee dat een zes meter lange Afrikaanse python afgelopen weekend een 10-jarig kind heeft opgegeten.

Het incident gebeurde nabij Durban, Zuid-Afrika, toen de jongen gevallen fruit van de grond wilde oppakken.

Andere kinderen, die mee waren, waren snel een mangoboom in geklommen.

Kaye Buthelezi, een 11-jarige ooggetuige zegt:
"De slang wikkelde zich vliegensvlug om zijn lichaam."
"Hij huilde en schreeuwde niet. Wij schreeuwden of huilden ook niet omdat we bang waren dat de slang ons ook zou pakken."
"De slang wurgde hem strakker en strakker totdat zijn ogen dichtgingen en zijn hoofd naar achter viel. Toen deed de slang zijn mond open, en at hem op met kleren en al, zijn hoofd al eerste."
"Het hele gebeuren duurde ongeveer drie uur. Toen zagen we de slang wegkruipen en konden we eindelijk uit de boom komen."

Het is de eerste geregistreerde keer dat een Afrikaanse python een mens opgegeten heeft. Herpetologisten zijn erg gefascineerd door dit gebeuren.

Momenteel is de lokale politie op zoek naar de slang.

Amerikaans superministerie van start

De Amerikaanse president Bush heeft vandaag officieel het groene licht gegeven voor de oprichting van het nieuwe super ministerie van Binnenlandse Veiligheid. Het nieuwe departement moet de Verenigde Staten onder meer beschermen tegen mogelijke terroristische aanslagen.

Tom Ridge, speciaal adviseur veiligheidszaken van Bush, is voorgedragen als minister voor het immense ministerie. Ridge moet leiding gaan geven aan de grootste reorganisatie van de federale overheid in 50 jaar; meer dan 20 overheidsorganen moeten worden gebundeld. Onder het ministerie, waar ongeveer 170.000 mensen gaan werken, vallen ook de Immigratie- en Naturalisatiedienst, de kustwacht en de douane.

Het nieuwe superministerie krijgt een jaarlijks budget van bijna 40 miljard dollar.

Anti-spam D66 al ''geregeld'' [Rectificatie]

flappentap had ons via de newssubmit het volgende te melden:

D66 zou achter de feiten aanlopen. Op de HCC-dagen verspreidden zij folders voor anti-spamwetgeving, maar internetprovider XS4ALL heeft al maanden lang gelobbied voor anti-spamwetgeving bij de EU. Met succes.

Vanuit Brussel is inmiddels een nieuwe privacy-richtlijn uitgevaardigd, die spam simpelweg verbiedt. De lidstaten hebben tot uiterlijk 31 oktober 2003 de tijd om dit verbod om te zetten in nationale wetgeving. Tot die tijd blijven XS4ALL en haar klanten noodgedwongen aangewezen op spamfiltering, net als andere providers.

Reactie D66 11:20

Beste Fok!,

Ik werd geattendeerd op de twee berichten die jullie website vandaag plaatste over de anti-spam actie van D66, die ik mede organiseerde.

In het laatste bericht dat jullie hier over plaatsten meldden jullie dat D66 "achter de feiten aanloopt," omdat de anti-spam wetgeving al door Europa als richtlijn zou zijn ingevoerd. Volgens jullie bericht zou onze actie daarom overbodig zijn geweest.

Op zich klopt het dat de Europese Unie een richtlijn heeft uitgevaardigd tegen spam - deze richtlijn is zelfs mede tot stand gekomen dankzij D66-Europarlementariër Lousewies van der Laan (www.vanderlaan.net), die dan ook vrijdag bij onze actie aanwezig was. Het klopt ook dat de lidstaten tot uiterlijk 31 oktober 2003 de tijd hebben om dit verbod om te zetten in nationale wetgeving.

Waar wij met onze actie juist tegen protesteerden was het feit dat het er naar uitziet dat de Nederlandse regering inderdaad gaat wachten tot eind 2003 om deze maatregel in te voeren. D66 vindt dat het Ministerie van Economische Zaken er haast mee moet maken om die richtlijn in te voeren, in plaats van zo lang te wachten en ondertussen de spamstroom alsmaar groter te laten worden. Het is betrekkelijk simpel om zo'n Europese richtlijn om te zetten in Nederlandse wetgeving - helaas had de vorige minister Heinsbroek blijkbaar andere dingen te doen in plaats van nuttige wetten uitvaardigen.

Met vriendelijke groet,

Christian Höhne Sparborth
Bestuurslid, Jonge Democraten Utrecht

SBS peiling: SP op grote winst

wildhagen en Ka-Boem hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als er vandaag kamerverkiezingen waren gehouden, dan zouden CDA en VVD geen Kamermeerderheid halen. Dat blijkt uit een peiling die Maurice de Hond hield in opdracht van het SBS6 programma de 'Stem van Nederland'. VVD en CDA komen samen uit op 73 zetels; 28 voor de liberalen en 45 voor de christendemocraten.

De opmars van de Socialistische Partij gaat onverminderd door en zou maar liefst uitkomen op 24 zetels (vorige week nog 22 bij deze peiling).

De LPF blijft op verlies staan, van 26 naar 7 zetels. Ook GroenLinks en D66 staan nog op verlies in vergelijking met hun huidig zetelaantal, maar ze krabbelen weer iets op. GroenLinks komt uit op 8, D66 op 6. De PvdA blijft vrijwel stabiel op winst; 27 zetels.

De uitslag. (tussen haakjes het virtuele verschil met de Kamer nu)

CDA ---> 45 (+2)
Lijst Pim Fortuyn ---> 7 (-19)
VVD ---> 28 (+4)
PvdA ---> 27 (+4)
GroenLinks ---> 8 (-2)
SP ---> 24 (+15)
D66 ---> 6 (-1)
ChristenUnie ---> 3 (-1)
SGP ---> 2 (-)
Leefbaar Nederland ---> 0 (-2)

De peiling werd afgelopen dagen gehouden onder meer dan 2.000 mensen.

Vrouw filmt UFO boven Asker

In Asker, ten westen van Oslo, Noorwegen heeft een vrouw vorige week een ongeïdentificeerd vliegend object gefilmd.

Rond 2 uur 's middags, waar het rond deze tijd van het jaar schemerig is in die contreien, merkte Helene Solberg een object op in de lucht met een lange heldere staart.

Toen ze haar man Stig Solberg belde herinnerde hij haar er aan dat de videocamera op tafel in de woonkamer lag, omdat ze die de nacht daarvoor gebruikt hadden voor het filmen van de Leoniden meteorietenregen.

De hele sighting duurde rond de acht minuten, waarvan er drie minuten op film zijn vastgelegd.

Het komeetachtige object kwam vanuit het westen aanvliegen en verdween in het zuiden. Na onderzoek van de video door wetenschappers van de Universiteit van Oslo, kan het object mogelijk een vliegtuig geweest zijn.

Solheim is het hier echter niet mee eens. "Het leek niet op een vliegtuig" zegt hij. "Als we uit het raam kijken die op de andere kant uitziet, zien we soms vliegtuigen. Maar we hebben nog nooit vliegtuigen gezien in de richting waar mijn vrouw het object filmde."

Frank de Boer naar Ajax ?

Het mogelijke vertrek van Ajax verdediger Christian Chivu heeft de nodige reactie's opgewekt. Met name Frank de Boer schijnt een grote kandidaat te zijn om Chivu te vervangen.

Tegenover Radio Noord-Holland liet De Boer weten dat hij er wel zin in had om de laatste 2 jaar van zijn carriëre bij Ajax door te brengen, dit ook mede om dat zijn contract bij Barcelona komende zomer afloopt.

Als Ajax in de winterstop belt heeft de Boer wel interesse, het is natuurlijk leuk om af te sluiten bij de club waarmee hij zijn Europese bekendheid heeft gekregen.

De Boer die ooit geboren is in Hoorn heeft in zijn profcarriere maar bij twee clubs gespeeld. Vanaf 1988 tot en met 1999 bij Ajax en vanaf eind '99 tot heden speelt hij bij Barcelona. Hij was ondermeer deel van het Gouden Ajax van 1995 toen het de Champions League won.

UEFA schorst Aleksandar Rankovic

De UEFA heeft Aleksandar Rankovic geschorst voor drie wedstrijden. Dit nadat de speler van Vitesse in de wedstrijd tegen Werder Bremen een rode kaart kreeg. De Joegoeslaaf voerde een voor de scheidrechter onaccepteerbare overtreding uit op Ludovic Magnin. Vitesse overweegt in beroep te gaan. Dit kan nog tot donderdag. De Rankovic zal in ieder geval de wedstrijd tegen Liverpool (3e ronde UEFAcup) aan de kant moeten blijven.

Gonzalez niet, Sikora onzeker

Kily Gonzalez zal drie maanden uit de roulatie zijn nadat hij zijn linkerenkelbanden geheel scheurde afgelopen zondag in de wedstrijd tegen Valladolid. Valencia won toen met 2-0. Dit betekend dat hij er niet bij zal zijn als Ajax op bezoek komt in Spanje.

Of Victor Sikora wel in staat is mee te spelen is nog onbekend. De aanvaller van Ajax liep een hamstirngblessure op in de wedstrijd tegen Heerenveen. De ex-Vitesse speler zal een MRI scan later maken. De uitslag van die test wordt dinsdag verwacht. Deze zal de doorslag geven of Sikora mee kan spelen of niet.

VI-Planet meldde dat Het duel tussen Ajax en Valencia geleidt zal worden door de Franse scheidsrechter Gilles Veissière. In de eerste ronde floot de Fransman al de wedstrijd tussen Feyenoord en Juventus. Hij keurde toen een dubies buitenspeldoelpunt van de mannen uit Turijn goed.

D66 voor open source en tegen Spam

Tycoon Guy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bezoekers aan de HCC-Dagen hebben het al kunnen zien: D66 is de afgelopen dagen druk aan het spammen geweest tegen spam.

Volgens Planet.nl deelden de Democraten op de HCC folders uit voor een Nederlandse wet tegen spam, en pleitte de partij voor het gebruik van open source bij de overheid en een breedbandverbinding in iedere nieuwbouwwoning. (Eerder pleitte GroenLinks ook al voor opensource).

D66 verzamelde ook meer dan 2.000 handtekeningen voor een verbod op spam, die volgende week aan de minister van Economische Zaken worden aangeboden. Mensen die niet op de HCC-Dagen zijn geweest kunnen ook online een handtekening zetten voor een verbod op spam.

Marijnissen: 'Meeste problemen schuld VVD'

Athrim had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De VVD is de hoofdverantwoordelijke voor de problemen in dit land. Dat stelt SP-lijsttrekker Jan Marijnissen. Volgens hem zijn het de PvdA, CDA en D66 die de VVD de gelegenheid geven om ''dit land de verkeerde kant op te helpen''. Maar het is de VVD die sinds 1982 op vier jaar na steeds aan de knoppen heeft gezeten, zo zegt de SP-voorman.

''Het is neo-liberaal VVD-beleid geweest dat onze sociale verzorgingsstaat heeft omgebouwd tot een kille waarborgstaat. Als we nu in een ieder-voor-zichsamenleving zitten, dan is het de VVD die als eerste uitleg moet geven over hoe het zo fout is gegaan.''

Veel van wat de SP nu wil bestond voorheen al, maar is in het verleden afgebroken, zo meent de SP-leider. Marijnissen houdt de VVD daar hoodverantwoordelijk voor. De SP voorman deed zijn uitspraken afgelopen weekend op het SP-congres, en de Volkskrant publiceerde ze vandaag.

Hete Kabouter Plop op je gsm

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In België is er hevige beroering ontstaan over een zogenaamde voicecard van mobiele operator Proximus. In het desbetreffende geluidsfragment laat de Belgische Kabouter Plop zich van een nog onbekende kant zien.

'Ooh, dieper, dieper,' kreunt een vrouw. Waarop de bekendste kabouter van het land inpikt: 'Plopperdeplopperdeplop. Jeukerdejeuk aan mijn paddestoel. Als ik aan jou denk, stijver en stijver...' En zo gaat het nog even door.

De hete kabouter doet het goed, want hij staat op nummer twee van de toptien van de meest populaire berichtjes.

Bij Studio 100, bedenker en eigenaar van kabouter Plop, kunnen ze er niet mee lachen. Danny Verbiest van Studio 100: "Ik vind dit helemaal niet grappig. Dit soort uitspraken is al helemaal niet om te lachen. Maar dat men daarvoor dan nog een figuur gebruikt uit de kinderwereld, kan toch echt niet." Het is nog niet duidelijk of Studio 100 ook gerechtelijke stappen zal ondernemen tegen Proximus.

Jörg Haider weg als deelstaatpremier

schrijvertje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een dag nadat zijn uiterst rechtse Oostenrijkse Vrijheidspartij (FPÖ) een grote verkiezingsnederlaag leed, heeft voormalig partijleider Jörg Haider aangekondigd op te stappen als premier van de deelstaat Karinthië.

Haider verklaarde maandag voor de Oostenrijkse radio dat hij later op de dag de huidige partijleiding over zijn voornemen zal inlichten. Haider suggereerde zich volledig uit de politiek terug te zullen trekken.

Onder Haiders leiding behaalde de FPÖ drie jaar geleden bij nationale verkiezingen bijna 27 procent van de stemmen. Zondag kwam de partij niet verder dan 10 procent. De conservatieve ÖVP van bondskanselier Wolfgang Schüssel was met een winst van 16 procent de grote winnaar van de verkiezingen. De partij kwam uit op 42 procent. De sociaal-democratische SPÖ bleef op 37 procent steken.

In 2012 meer dan 8 miljoen doden per jaar door tabak

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een congres in het Duitse Düsseldorf maakten artsen zaterdag de voorspelling wereldkundig dat er vanaf 2012 ongeveer rond de 8,4 miljoen mensen aan de gevolgen van roken zullen overlijden. Mocht deze prognose uitkomen, dan zou tabaksverslaving wereldwijd de voornaamste doodsoorzaak worden.

Volgens een recent grootschalig onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), waarin meer dan 3.000 afzonderlijke studies zijn geanalyseerd, zou roken voor meer soorten van kankers verantwoordelijk zijn dan totnogtoe aangenomen. Van tabaksgebruik zou men niet alleen longkanker kunnen krijgen, maar ook maag-, lever-, nier-, baarmoeder-, en neuskanker.

Op het congres stelden de dokters bovendien dat huisartsen te weinig inspanningen leveren om hun patienten van hun nicotineverslaving af te helpen.

Familie Fortuyn eist schadevergoeding

Qlo0n had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De nabestaanden van Pim Fortuyn zullen, indien hij wordt veroordeeld voor de moord op Fortuyn, een schadevergoeding van enkele tienduizenden euro's indienen bij Volkert van der G. Dat zal de familie van Fortuyn eisen tijdens de rechtszaak tegen de verdachte, zo heeft advocaat J. de Haij van de familie maandag gezegd. De hoogte van de vergoeding wordt in overleg met het Openbaar Ministerie bepaald.

Eventueel zal de familie Fortuyn via een aparte civiele procedure de overige kosten op Van der G. verhalen. Het gaat dan bijvoorbeeld om de kosten van de herbegrafenis van Fortuyn in Italië en een vergoeding voor alle leed en ellende dat de familie is aangedaan.

Lassie stopt met Boudewijn Büch-reclame

dEj@vU had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De reclamecampagne van rijstfabrikant Lassie met daarin een hoofdrol voor Boudewijn Büch is met onmiddellijke ingang stopgezet. "We zijn geschrokken van zijn plotselinge overlijden en beëindigen natuurlijk de reclamecampagne waarin hij optrad". Dat zei een woordvoerster van het bedrijf maandag.

Büch maakte sinds 1998 zes commercials voor specialiteitenrijsten van Lassie. Het werk voerde hem naar allerlei plekken op de wereld; als laatste Marokko. De reclames waren behalve op tv onder meer ook in tijdschriften te zien.

Inspecteurs VN vandaag naar Irak vertrokken

yoc had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een team van 17 VN-inspecteurs arriveert vandaag in Irak om onderzoek doen naar het Iraakse wapenprogramma. Het is voor het eerst sinds vier jaar dat de inspecteurs weer voet op Iraakse bodem zetten. Vorige week vertrok er al een ploeg om kwartier te maken.

Op grond van een VN-resolutie moeten de inspecteurs toegang krijgen tot alle locaties die ze willen onderzoeken. Irak moet vóór 8 december een lijst met zijn wapenbezit overhandigen. Bagdad ontkent overigens dat het chemische, biologische of nucleaire wapens heeft.

Ook het Internationale atoomagentschap IAEA is bij de inspecties betrokken.

LPF-leden kiezen 3 december nieuw bestuur

yoc had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op 3 december wordt er in de Jaarbeurs in Utrecht een algemen ledenvergadering van de LPF gehouden waarbij leden van die partij een nieuw partijbestuur kunnen kiezen. Het LPF-lid Both heeft de ledenvergadering uitgeroepen en roept via advertenties in de Telegraaf en het Algemeen Dagblad de leden van de LPF op te komen.

De oproep wordt gesteund door 10% van de LPF-leden. Vorige week oordeelde de Rotterdamse rechter dat het huidige bestuur niet rechtsgeldig is. Om een ledenvergadering te houden is minimaal 10% van de leden nodig, oordeelde hij.

De oud-bestuurders Maas en Hammerstein hebben de advertentie niet ondertekend. Namen van kandidaten zijn niet bekend.

Directeur Man United betrapt met prostituees

De directeur van Manchester United, Martin Edwards en de vice-voorzitter van Newcastle United, Doug Hall zijn betrapt op het inhuren van prostituees. Dit is bekend gemaakt door The Sunday Mirror. Het incident is gebeurd tijdens de loting voor de tweede ronde van de Champions League in Geneve.

Uit getuigenverklaringen van twee prostituees is naar voren gekomen dat de heren de prostituees hadden ingehuurd op hun kamer in het Noga Hilton hotel. De clubs hebben de rekening betaald. In Engeland snapt men niets van het voorval. De beide heren zijn getrouwd en hebben kinderen.

De beide voetbalclubs hebben nog geen reactie gegeven op het artikel van The Sunday Mirror.

Fietsers in Twente massaal aangepakt

MrRinuxs had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen zaterdag heeft de politie in Twente 340 fietsers bekeurd voor het rijden met niet-deugende verlichting. Het aantal bonnen dat is uitgedeeld is dermate hoog dat de politie er zelf van schrok.

In de plaatsen Hengelo, Losser, Borne, Hof van Twente en Tubbergen werkten dertig agenten en een aantal vrijwilligers mee aan de actie. Uiteindelijk werden er 377 processen-verbaal uitgeschreven. Naast fietsers werd ook de verlichting van bromfietsers en automobilisten aan een inspectie onderworpen, waar bij de laatste ook gelet werd op het dragen van de verplichte gordel. Bij zeventien automobilisten voldeed de verlichting niet en dus gingen ook zij op de bon.

Man bekent brandstichting Universiteit Twente

Slambam, gateway, Oclee, G, Mr.CeeJay, MrLunkDOTcom, Briefcase, Elja, Feanor, henrylangendoen, Roel_Jewel, Jonas, Podroznik, Abor, Akker, Superbossy, j0han, Ronald, MrRinuxs, Masteroni en Wim hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 26-jarige medewerker van de universiteit uit Hengelo heeft bekend de grote brand bij Universiteit Twente op woensdag 20 november te hebben gesticht. De man was vrijdag al aangehouden omdat hij op die dag een ander klein brandje stichtte in één van de faculteitsgebouwen.

De politie deed de bekendmaking maandag en meldde dat de man zondagavond had bekend. Over zijn motief is volgens de politie echter nog niets bekend. De brand richtte voor tientallen miljoenen euro's schade aan en vernietigde het grote serverpark van de universiteit. De zaak wordt maandag voorgeleid.

Kluivert haalt broertje uit cel

GTV had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De reden dat Patrick Kluivert niet op de training verscheen van FC Barcelona is dat hij zijn broertje uit de cel aan het halen was. De avond van de 0-0 tegen Real Madrid in Camp Nou was de jongere Kluivert aangehouden nadat hij een veiligheidsbeambte had aangevallen.

Reden tot de aanval was dat de beveiligingsbeambte hem de toegang had geweigerd, daarop ging broertje Kluivert door het lint. Na een verklaring af te hebben gelegd heeft hij onder begeleiding van zijn beroemde broer zijn cel verlaten.

Blokkadeacties woedende Franse truckers

yoc had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Frankrijk staat waarschijnlijk vandaag een verkeers-chaos te wachten. Boze truckers houden sinds gisteravond acties voor een hoger loon. De regering weigert op hun eis van 14 procent loonsverhoging, een dertiende maand en kortere werktijden in te gaan. Ze willen maximaal 12 procent bieden, maar daar zijn de truckers het niet mee eens. Gisteren werden daarom wegblokkades opgezet bij de plaatsen Lille, Rouen en Bordeaux.

Het was de bedoeling dat de truckers alleen vrachtwagens zouden tegenhouden. Personenauto's mochten geen hinder ondervinden van de actie. Maar toch schijnt dit op enkele plaatsen wel te gebeuren. De twee grootste bonden zijn van plan om in de loop van de dag op tachtig plaatsen over te gaan tot wegblokkades. De Franse regering is het niet met die acties eens en denkt erover om de truckerrijbewijzen in te vorderen.

Doden bij aanval op hindoetempel

yoc had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een aanval van pro-Pakistaanse extremisten op twee hindoe tempels in het Indiase deel van Kashmir zijn zeker 14 mensen om het leven gekomen.

De daders bestormden de tempel Jammu en openden het vuur. Later gebeurde hetzelfde incident in een kleinere tempel. Tien burgers, twee agenten en twee extremisten kwamen om het leven. Zeker vijftig mensen zijn gewond geraakt.

Het leger heeft de tempels, na vuurgevechten, weer in handen. Er werd tot diep in de nacht nog over en weer geschoten.

Linkse kandidaat wint verkiezingen in Ecuador

yoc had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Ecuador heeft de linkse oud-generaal Lucio Gutierrez de presidentsverkiezingen gewonnen. Gutierrez, die in 2000 nog probeerde via een staatsgreep aan de macht te komen, ageerde fel tegen de corruptie onder de blanke elite.

Gutierrez nam het in de verkiezingsstrijd op tegen miljardair Noboa, die zijn rijkdom te danken heeft aan de bananenindustrie en deze elite vertegenwoordigde. De nieuwe president wil het politiek instabiele Ecuador met een eenheidsregering leiden en met behulp van leningen van het IMF de armoede bestrijden.

BB zet bewoners aan het werk

De reeds aangekondigde "tasjes in elkaar zet" Confrontatie is begonnen.
De teams zijn om deze reden eerst gehusseld. Ting, Mustapha, Wouter, Laurens en Daniela zitten als team in de Bunker, Margriet, Stefan, Judith, Marc en Jeanette zijn de nieuwe Bungalowbewoners.

Binnen nu en aanstaande donderdag zullen de twee teams ieder 4500 tassen voor de Stop Aids Now!- actie in elkaar moeten zetten. Deze tassen moeten voorzien worden van een hengsel, een bodem en foldermateriaal. Het team dat als eerste 4500 tassen af heeft, wint een verblijf in de Bungalow. De verliezende groep moet niet alleen naar de Bunker, maar ook nog eens de resterende tassen klaarmaken voor de verkoop.

Een zware klus dus, die de bewoners flink bezig zal houden.

Agent in burger krijgt klappen

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een agent in burger die zaterdag in een Maastrichtse snackbar stond te wachten op zijn patatje en zag hoe een bezoeker een greep in de kassa deed, liep rake klappen op van 16 omstanders toen hij de verdachte het geld afhandig maakte. De man maakte zich bekend als politieagent, waarop de groep zich op hem stortte en klappen gaf. Vervolgens trok de politieman zijn pistool.

De groep, die alle afkomstig waren uit de regio Nijmegen en in Maastricht een danceparty bezochten, vluchtte naar buiten waar zij aangehouden konden worden door de inmiddels door de snackbareigenaar gealarmeerde politie.

Studenten moeten kamer uit

Studenten moeten na het behalen van hun diploma op zoek naar andere woonruimte. Op die manier zouden er meer kamers vrijkomen voor mensen die nog met hun studie bezig zijn. Dit is volgens de Volkskrant een nieuwe maatregel waar de minister van Volkshuisvesting aan werkt.

Een wijziging in de wet moet het mogelijk maken dat de huur van de kamer gekoppeld wordt aan de duur van de opleiding. Op die manier wil minister Kamp voorkomen dat afgestudeerden onnodig lang op hun studentenkamer blijven wonen. In studentenstad Utrecht wordt 10 tot 15 procent van de kamers namelijk bezet door oud-studenten. En dat terwijl kamers in deze stad al erg moeilijk te vinden zijn.

Brit overleden aan hondsdolheid

Esposa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Onlangs is er in Groot-Brittannië een man overleden aan hondsdolheid, ook wel rabiës genoemd. Het is voor het eerst in honderd jaar dat dit gebeurd is in Engeland, zo meldde een woordvoerder van een ziekenhuis in Dundee.

De 56-jarige David McRae werkte jarenlang als vrijwilliger om de vleermuis te beschermen. Het is ook een vleermuis geweest die hem door een beet het virus heeft gegeven. In Groot-Brittannië komt zelden hondsdolheid voor. Het land heeft namelijk erg strenge regels met betrekking tot het invoeren van dieren. De quarantainemaatregelen zijn echter wel iets soepeler dan ze eerder waren. In 1902 was het laatste 'inheemse' geval van rabiës bij een mens.

Rabiës is een meestal dodelijke infectie aan de hersenen. Alle zoogdieren, inclusief mensen, kunnen dit oplopen door bijvoorbeeld een beet.

Film Review: Harry Potter and the Chamber of Secrets

Één van de grote verwachtingen van dit jaar op het gebied van nieuwe films was natuurlijk het tweede deel van de Harry Potter serie, de verfilming van J.K. Rowling's tweede Harry Potter boek: Harry Potter and the Chamber of Secrets (Harry Potter en de Geheime Kamer). Grotendeels dezelfde cast, grotendeels dezelfde crew, maar is het meer van hetzelfde of is het beter dan het eerste deel? Als het uitbrengen van films trouwens op dit tempo doorgaat, komt Rowling over een paar jaar in tijdnood met haar boeken, aangezien deel 5 momenteel nog niet eens uit is (maar in deze aandacht rondom Harry Potter wist Rowling te melden dat The Order Of The Phoenix (De Orde Van De Feniks), deel 5, in februari uitkomt. En dat we de vertaling rond mei 2003 kunnen verwachten). Maar terug naar de film, want daar gaat het tenslotte om...

DetailsGroot Brittanië/Verenigde Staten, 161 minuten
GenreAdventure/Fantasy
RegieChris Columbus
ScenarioJ.K. Rowling
CastO.a. Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Robbie Coltrane, Kenneth Branagh en Richard Harris
MuziekJohn Williams
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.