Anti-spam D66 al ''geregeld'' [Rectificatie]

flappentap had ons via de newssubmit het volgende te melden:

D66 zou achter de feiten aanlopen. Op de HCC-dagen verspreidden zij folders voor anti-spamwetgeving, maar internetprovider XS4ALL heeft al maanden lang gelobbied voor anti-spamwetgeving bij de EU. Met succes.

Vanuit Brussel is inmiddels een nieuwe privacy-richtlijn uitgevaardigd, die spam simpelweg verbiedt. De lidstaten hebben tot uiterlijk 31 oktober 2003 de tijd om dit verbod om te zetten in nationale wetgeving. Tot die tijd blijven XS4ALL en haar klanten noodgedwongen aangewezen op spamfiltering, net als andere providers.

Reactie D66 11:20

Beste Fok!,

Ik werd geattendeerd op de twee berichten die jullie website vandaag plaatste over de anti-spam actie van D66, die ik mede organiseerde.

In het laatste bericht dat jullie hier over plaatsten meldden jullie dat D66 "achter de feiten aanloopt," omdat de anti-spam wetgeving al door Europa als richtlijn zou zijn ingevoerd. Volgens jullie bericht zou onze actie daarom overbodig zijn geweest.

Op zich klopt het dat de Europese Unie een richtlijn heeft uitgevaardigd tegen spam - deze richtlijn is zelfs mede tot stand gekomen dankzij D66-Europarlementariër Lousewies van der Laan (www.vanderlaan.net), die dan ook vrijdag bij onze actie aanwezig was. Het klopt ook dat de lidstaten tot uiterlijk 31 oktober 2003 de tijd hebben om dit verbod om te zetten in nationale wetgeving.

Waar wij met onze actie juist tegen protesteerden was het feit dat het er naar uitziet dat de Nederlandse regering inderdaad gaat wachten tot eind 2003 om deze maatregel in te voeren. D66 vindt dat het Ministerie van Economische Zaken er haast mee moet maken om die richtlijn in te voeren, in plaats van zo lang te wachten en ondertussen de spamstroom alsmaar groter te laten worden. Het is betrekkelijk simpel om zo'n Europese richtlijn om te zetten in Nederlandse wetgeving - helaas had de vorige minister Heinsbroek blijkbaar andere dingen te doen in plaats van nuttige wetten uitvaardigen.

Met vriendelijke groet,

Christian Höhne Sparborth
Bestuurslid, Jonge Democraten Utrecht