Spelers Panathinaikos molesteren scheids

SNiPA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De spelers en de coach van Panathinaikos hebben in de wedstrijd van Panathinaikos tegen Olympiakos Piraeus de scheidsrechter gemolesteerd. De scheidsrechter moest met een bloedende hoofdwond onder politie begeleiding het veld af.

De spelers en de coach van Panathinaikos gingen door het lint in de 93e minuut, want er werd een strafschop toekend aan Olympiakos.

Voorzitter Angelos Phillipides van Panathinaikos riep na het incident de regering op om de Griekse competitie onmiddellijk stil te leggen. "Dit is een crisisdag voor het Griekse voetbal. Het is genoeg geweest, de regering moet de competitie stil leggen. Premier Simitis moet ingrijpen. Dit brengt schande over het land dat de Olympische Spelen organiseert", aldus de preses van Panathinaikos, kwartfinalist in de Champions League.

Phillipides kritiseerde de belaagde arbiter met felle bewoordingen. "Het kampioenschap is een farce. De strafschop was terecht, maar de scheidsrechter bevoordeelde Olympiakos overduidelijk tijdens het duel." De wedstrijd werd ontsierd door geweld op de tribunes. Bij de strafschop in de slotfase liep het uit de hand. Spelers en trainers van Panathinaikos, waar oud-PSV'er Joonas Kolkka onder contract staat, belaagden de scheidsrechter.

Coach Takis Lemonis van Olympiakos veroordeelde zijn collega Sergio Markarian. "Hij rende zo het veld op naar de scheidsrechter. Belachelijk. Er is geen veiligheidspersoneel, niemand is veilig."