Zeven nieuwe series die je niet mag missen

4. MacGyver

MacGyver

MacGyver

Start: 23 september
In Nederland te zien via: de welbekende bronnen op het wereldwijde web

Tussen 1985 en 1992 hadden we op de televisie een serie over een man die van alles kon doen met de meest uiteenlopende huis-, tuin- en keukenspullen. Inderdaad, we hebben het over MacGyver, de man die met een doosje lucifers, een stukje kauwgom en een elastiekje een bom kon bouwen om zo uit de meest penibele situaties te kunnen ontkomen. Zo'n 24 jaar nadat MacGyver plaats op de buis moest maken voor Indiana Jones is er eindelijk een vervolg verschenen op de reeks van Lee David Zlotoff, waarin we weer mee kunnen genieten van de avonturen die Angus McGyver beleefde in zijn jonge jaren.

MacGyver 1

In de door Peter M. Lenkov en Lee David Zlotoff ontwikkelde serie zien we Lucas Till, bij de liefhebbers ook bekend als het personage Havok in een aantal X-Men films, als een overtuigende jonge MacGyver. Waar de oorspronkelijke televisieserie meer van hetzelfde niveau was als bijvoorbeeld The A-Team en Knightrider gaat het er in de nieuwe serie, die in Amerika wordt uitgezonden door de televisiezender CBS, er een stuk harder aan toe. Zo mag hij in de pilot meteen op zoek naar een bende criminelen die in het bezit zijn van een biologisch wapen.

We geven toe dat de reboot van MacGyver niet de sfeer ademt van de oorspronkelijke serie met Richard Dean Anderson, maar met uitvoerende producenten als Lee David Zlotoff, James Wan en Henry Winkler aan boord blijven we er voorlopig nog in vertrouwen dat het wel goed gaat komen met deze nieuwe serie. Een prima stukje vermaak voor op de vrijdagavond. Nu nog hopen dat er een zender komt die dit gaat uitzenden in Nederland.