DVD: Robin Hood Trilogy

Er bestaan vele films, verhalen, liedjes en tv-programma's over Robin Hood. Vanzelfsprekend zijn er dus ook vele acteurs die Robin Hood speelden. Richard Green wordt over het algemeen toch wel gezien als dé Robin Hood. Tussen 1955 en 1960 speelde hij de held in de tv-serie waarvoor opdracht gegeven was door Lew Grade. Van de afleveringen van deze serie zijn drie films gemaakt: Robin Hood The Movie, Robin Hood - Quest for the Crown en Robin Hood - Greatest Adventure. Deze films zijn nu als een soort van miniserie in een dvd-box verkrijgbaar.



De eerste film is het begin van de sage van Robin Hood. Hij komt uit het heilige land aan in een Engeland dat hij niet herkent. Al snel sluit hij zich aan bij een bende vogelvrijen, en neemt hij het op tegen prins John en de Sheriff van Nottingham.

In de tweede film draait alles om de koning. Het gerucht gaat dat hij is overleden en prins John gaat zichzelf laten kronen tot de nieuwe koning. Het is de taak van Robin om dit te voorkomen, hij gelooft er niets van dat de koning dood is en doet er alles aan doen om dit te bewijzen. Op het einde krijgt hij hierbij hulp van een onverwachte gast.



De derde film is een aaneenschakeling van verschillende afleveringen. Er is niet echt een centraal thema behalve dan de strijd van Robin tegen de Sheriff. Dit is eigenlijk niet een hinderlijk iets, het is alleen jammer dan niet iedere aflevering een hoofdstuk is op de dvd.

Een echte miniserie is het natuurlijk niet wat er op deze dvd's staat. De films staan ieder op een eigen disc en een echte samenhang tussen de films is er niet. Behalve natuurlijk het algemene verhaal van Robin Hood. Het is duidelijk dat de films bestaan uit losse afleveringen van de serie doordat je per film een paar keer een "verteld" stukje ziet waarmee de afleveringen aan elkaar gepraat zijn.

Deze serie was één van de eerste die met een groot budget werd opgenomen en dit is te zien ook. Alle facetten van de serie zijn in een hoge kwaliteit. Hier en daar is zelfs een soort van bullet-time verwerkt in de film. Dit is een soort van vertraging die gebruikt wordt om alles spannender te maken. Dit is iets wat sinds The Matrix erg populair is maar dus lang geleden al toegepast is. De kleuren zijn misschien niet allemaal super scherp maar dat is ook niet te verwachten van een serie van 46 jaar oud.



Qua acteerwerk is er helemaal niets mis met deze films. Richard Greene zet een zeer goede Robin Hood neer. Het is te merken dat er meerdere regisseurs zijn geweest voor de serie net als de scriptschrijvers. Juist dit houdt de serie zeer interessant doordat je niet iedere keer hetzelfde type scènes ziet.

Al met al zijn dit drie zeer vermakelijke films om te kijken. Je kunt ze keer op keer blijven kijken zonder dat ze gaan vervelen. Helaas worden de films niet vergezeld van extra's. Dit is een gemist punt maar geen onoverkomelijk iets, de films zijn op zich al leuk genoeg. Ik schiet voor deze set dan ook vier pijlen in de roos.

Label: Dutch Filmworks Releasedatum: 17 oktober 2006
Kijkwijzer: Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!