Uitslag FC Utrecht - PEC Zwolle

FC Utrecht heeft de eerste zege van het seizoen in de Eredivisie geboekt. Op eigen veld waren de Utrechters te sterk voor PEC Zwolle.

Beide ploegen hadden de eerste wedstrijd van het seizoen afgelopen weekend verloren. FC Utrecht was met 4-0 onderuit gegaan bij PSV, waar PEC Zwolle op eigen veld verloor van sc Heerenveen. De thuisploeg nam in Stadion Galgenwaard zondagmiddag het initiatief en meldde zich enkele malen voor het vijandelijke doel, maar wist niet tot serieuze kansen komen. Namens PEC lostte Gustavo Hamer een gevaarlijk schot van afstand.

Halverwege de eerste helft dat FC Utrecht op voorsprong te komen, maar de treffer van Sander van de Streek werd na overleg met de VAR afgekeurd vanwege buitenspel. Na 26 minuten viel alsnog de 1-0. Na een mooie aanval was Joris van Overeen het eindstadion en de middenvelder kon afronden.

Op slag van rust viel ook nog de 2-0. Sean Klaiber kreeg de bal in het strafschopgebied aangespeeld door Simon Gustafson en bleef vervolgens rustig in de afronding. Direct na rust kreeg de thuisploeg een mogelijkheid om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar invaller Sepp van den Berg voorkwam een treffer van Gyrano Kerk.

In de 68ste minuut kwam Utrecht met een man minder te staan vanwege een rode kaart voor Van Overeen. De middenvelder ging hard in op de enkel van Clint Leemans, waarna scheidsrechter Martin van den Kerkhof hem in eerste instantie een gele kaart gaf. Na het raadplagen van de VAR werd dit echter een rode kaart.

Ondanks een man meer slaagde PEC er niet in om tot een serieuze kans te komen. Debutant onder de lat bij FC Utrecht Maarten Paes moet redding brengen op een hard schot van Van den Berg en daarmee bleef het bij 2-0.