België wint eenvoudig van Tunesië en is vrijwel zeker van achtste finales

België heeft ook de tweede groepswedstrijd winnend afgesloten. De Rode Duivels wonnen in Moskou met 5-2 van Tunesië. België is door de ruime zege vrijwel zeker van een plaats in de achtste finales.

België had een droomstart in het stadion van Spartak Moskou. Binnen het kwartier stonden de Belgen al met 2-0 voor tegen Tunesië. Na zes minuten maakte Eden Hazard de 1-0 vanaf de strafschopstip. Tien minuten later maakte Romelu Lukaku de 2-0 na een assist van Hazard.

Lang kon België niet genieten van de ruime voorsprong. Twee minuten na de 2-0 kopte Dylan Bronn de aansluitingstreffer binnen. Tunesië kreeg daarna nog enkele kansjes op de gelijkmaker via Ferjani Sassi en Wahbi Khazri, maar vlak voor rust maakte Lukaku de 3-1 na een prachtige pass van Thomas Munier.

Kort na rust besliste Hazard het duel met zijn tweede treffer. Na een mooie assist van Kevin De Bruyne ging de aanvaller voorbij de keeper van Tunesië en schoof de 4-1 binnen.

Na de ruime voorsprong haalde de Belgische bondscoach zijn sterspelers Lukaku en Hazard eraf voor Michy Batshuayi en Marouane Fellaini. Batshuayi bedankte Martinez voor de speeltijd en maakte de 5-1, nadat hij eerst enkele kansen niet kon afmaken. In blessuretijd kon Khazri nog de eretreffer maken voor Tunesië.