Zweden sturen Duitsland gratis naar huis op WK

Zaterdag speelt Duitsland op het WK voetbal tegen Zweden en na de 0-1 nederlaag tegen Mexico moeten onze oosterburen toch flink op gaan letten. Zweden heeft de aanval al ingezet, met als wapen een staaltje Duitse humor. Dat is om te lachen, zeggen ze dan.

Het Zweedse SportExpressen verscheen op de Duitse training en bood de spelers daar een cadeautje aan: vliegtickets van het WK naar een vakantie, 'want dat is wel het minste wat we voor ze kunnen doen', aldus de redactie. Gratis witbier aan boord, een gratis maaltijd waar vooraf voor betaald moet worden, Duits en Engels door elkaar, 23 juli - een week na de WK-finale - als datum, de schijnbaar weinig oog voor detail hebbende redactie van de Zweedse krant heeft het er allemaal in verwerkt.

Duitser Sami Khedira nam het natuurlijk allemaal weer veel te serieus, zoals het een Duitser betaamt. "Die tickets hebben we pas op 16 juli nodig, de dag na de WK-finale. Zweden is wel sterk, maar ik denk dat we de wedstrijd gaan winnen, want wij hebben ook een erg sterk team."