Vrouw zo dronken als een toeter achter het stuur

Op zaterdagmiddag kon de politie door het alerte optreden van een getuige een 42-jarige vrouw uit de gemeente Schagen met haar auto aan de kant zetten. De vrouw bleek zwaar onder invloed van alcohol te verkeren.

Omstreeks 15:10 uur belde de getuige vanuit zijn auto met de politie. Hij vertelde dat voor hem een auto reed met een vrouw achter het stuur die als een gek reed. De vrouw zou tijdens het rijden een vangrail hebben geraakt, op de verkeerde weghelft hebben gereden (en bijna een andere weggebruiker hebben aangereden), een busbaan zijn opgereden en bijna tegen een bus zijn gebotst om vervolgens met hetzelfde gemak af te remmen en te stoppen voor een groen verkeerslicht. De getuige bleef achter de auto rijden en gaf de politie door waar hij reed. Zo kon de vrouw op de Helderseweg door de politie aan de kant worden gezet.

De vrouw moest meewerken aan een ademanalyse. Hieruit bleek dat zij 1045 ug/l alcohol in haar adem had (2,4 %o). Dat is bijna vijf maal het voor haar toegestane maximum van 220 ug/l (0,5%o). Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt. Haar rijbewijs is ingevorderd.