De Boer: "Kluivert is godverdomme net negentien jaar"

Ronald de Boer heeft het helemaal gehad met Justin Kluivert, die na amper anderhalf jaar in Ajax 1 al op een toptransfer mikt.

Kluivert gaf onlangs aan dat hij zijn contract in Amsterdam niet wil verlengen. Hij is daardoor over een jaar transfervrij als Ajax hem deze zomer niet verkoopt. "Justin loopt er weleens bij alsof hij alles al heeft bewezen", foetert De Boer op het jonge talent in een interview met Het Parool.

"En hij vindt het gek dat Ajax aan hem wil verdienen? Als Ajax niet probeert te verlengen en hij blijft, loopt hij volgend jaar gratis de deur uit. Iedereen zou Ajax dan voor gek verklaren." De club vraagt naar verluidt zo'n twintig miljoen euro en AS Roma zou een bod van vijftien miljoen euro hebben uitgebracht.

De Boer laat zijn irritaties over Kluivert duidelijk merken. "Hij kan wel zeggen dat hij een Ajax-hart heeft, maar als hij een mooie transfer kan maken, is hij zo weg en steekt hij het geld in zijn eigen zak. Ik vind het allemaal ontzettend kort door de bocht. Hij is godverdomme net negentien jaar. Sorry, ik kan daar echt kwaad om worden."