Bennett klopt Viviani in zevende etappe Giro d'Italia, Van Poppel vijfde

Sam Bennett heeft de zevende etappe in de Giro d'Italia gewonnen. De Ierse sprinter van BRA-hansgrohe was in de massasprint te sterk voor de Italiaan Elia Viviani, die al twee etappes in deze Giro op zijn naam schreef. Niccolo Bonifazio werd derde. Danny van Poppel kwam niet verder dan een vijfde plaats. Simon Yates blijft aan de leiding staan van het algemeen klassement.

Vroeg in de etappe ontstond er een kopgroep van vier renners met daarbij twee renners van Androni Giocattoli-Sidermec: Davide Ballerini en Fausto Masnada. De twee Italianen hadden het gezelschap van de Duitser Tony Martin (Katusha - Alpecin) en de Bask Markel Irizar (Trek-Segafredo). Het viertal leek de vrijheid te krijgen van het peloton, maar dat was buiten Quick-Step gerekend. De Belgische ploeg zette de achtervolging in, waarna Masnada en Martin zich terug lieten zakken in het peloton. Martin werd in de kopgroep afgelost door zijn ploegmaat Maxim Belkov, waarna de kopgroep nu wel de ruimte kreeg van het peloton.

Het viertal kreeg een maximale voorsprong van vier minuten. In het peloton verzorgde Mitchelton-Scott samen met Quick-Step Floors de achtervolging op de kopgroep. Het peloton hield alles onder controle en met nog vijftien kilometer te gaan was het avontuur voor het viertal voorbij. Er waren in de finale nog enkele uitvallen, maar niemand raakte weg. Bonifazio reed in de laatste vijftien kilometer nog lek, maar de Italiaanse sprinter van Bahrain Merida kon al snel de aansluiting vinden in het peloton.

In de laatste kilometer had LottoNL-Jumbo de kop te pakken, maar vanuit de achtergrond kwamen de sprintersploegen er overheen. Sacha Modolo ging als eerste de sprint aan, maar werd al snel voorbij gereden door Viviani en hij leek op weg naar zijn derde ritzege, maar in de laatste meters kwam Bennett er toch voorbij en pakte zijn eerste zege in een grote ronde.

In het algemeen klassement bleef alles hetzelfde. Morgen is er weer een aankomst bergop.