FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 11 mei 2018

Motorwissel bij Ferrari van Räikkönen

Het Formule 1-team Ferrari heeft uit voorzorg de motor van de bolide van Kimi Räikkönen vervangen. In de tweede vrije training in Spanje kwam er een rookwolk uit de auto en de Fin moest in rustig tempo naar de pits, waarna zijn sessie erop zat.

Ferrari heeft voor morgen de verbrandingsmotor, de turbo en de MGU-H vervangen. De oude onderdelen worden naar de fabriek in Maranello gestuurd voor onderzoek. Mochten ze goedgekeurd worden dan kunnen ze later dit jaar weer ingezet worden. Omdat bij de bolide van de Fin dit jaar nog geen motoronderdelen zijn vervangen hoeft hij niet te vrezen voor een straf.

'FIFA krijgt Champions League en Europa League-licenties'

We wisten al even dat Konami de licentie van de UEFA Champions League en Europa League verloren heeft. Het komt dus niet helemaal uit een onverwachte hoek dat concurrent FIFA ze nu bemachtigd lijkt te hebben. Officieel weten we nog van niks, maar niemand anders dan voetbalcommentator Evert ten Napel heeft onbewust de aankondiging gedaan.

Dat deed hij tijdens de finale van de eDivisie, een competitie die tussen alle eredivisieclubs wordt gehouden in FIFA 18. Evert zat zonder zorgen te vertellen hoe het nu precies is om als commentator voor een videogame te werken, toen hij liet vallen dat het spel dit jaar nog mooier zal worden door de toevoeging van de twee prestigieuze UEFA-toernooien. Iets wat dus eigenlijk nog niet bekend is, maar Evert was zich daar niet van bewust. Zo maakt Evert op zijn oude dag toch nog even wereldnieuws.

Kubica niet blij met huidige Williams

Robert Kubica is blij dat hij eindelijk weer een vrijdagtraining af heeft kunnen werken. De Pool raakte voorafgaand aan het seizoen 2011 zwaargewond bij een rallyongeval en een lange revalidatie volgde. Het harde werken werd vandaag in Spanje beloond met een vrijdagsessie voor Williams, maar van de bolide werd de coureur allerminst blij.

Kubica eindigde op de negentiende en voorlaatste plek op 3,3 seconden van snelste man Valtteri Bottas, maar was hiermee wel ruim sneller dan teamgenoot Lance Stroll. "Het is moeilijk te zeggen dat het leuk was, want de balans van de auto was verschrikkelijk slecht en de auto was zeer lastig te besturen. Ik ben tevreden met hoe de sessie verlopen is en hoe ik omging met de lastige omstandigheden en de verschrikkelijke balans."

"Het klinkt raar om te zeggen, maar met plek negentien ben ik best blij. Om er echt van te kunnen genieten moet je een auto hebben die bij jouw rijstijl past en je de ruimte geeft om er mee te rijden. Helaas bevinden wij ons nu in de situatie dat we wel rondrijden op de baan, maar niet lekker kunnen rijden met de auto. Dat is niet leuk en hard werken. Het is harder werken op vier seconden achterstand dan dat je vooraan vecht voor de laatste tienden."

Volgens Kubica weet Williams dat de auto met fundamentele problemen kampt, maar deze kunnen niet snel verholpen worden. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan oplossingen, maar deze laten nog enige tijd op zich wachten.

Ondertussen heeft Williams ook bekendgemaakt dat hoofdontwerper Ed Wood na twaalf jaar het team zal verlaten. Persoonlijke omstandigheden zouden hier aan ten grondslag liggen.

Boef opent tijdelijke winkel in Amsterdam

Rapper Boef heeft vrijdag eenmalig zijn nieuwe merchandise in een pop-upwinkel verkocht in Amsterdam. Een groep fans was geselecteerd om als eerste hun slag te slaan in het pand aan de Veemarkt.

Boef houdt de prijzen van zijn truien, shirts en petjes bewust laag. "Natuurlijk, het is niet slim om iets heel duur te maken. Het moet voor iedereen toegankelijk zijn. Of je nu arm of rijk bent, het maakt niet uit", zei de rapper in RTL Boulevard.

Na vrijdag is de kleding van Boef alleen nog online te koop.

Boef opent tijdelijke winkel in Amsterdam
Boef opent tijdelijke winkel in Amsterdam (Foto: BuzzE)

Elia en Bosniërs houden Basaksehir in spannende titelstrijd

Basaksehir doet nog altijd volop mee in de strijd om de landstitel in de Turkse Süper Lig. De ploeg won vrijdagavond op bezoek bij Antalyaspor met 0-2 en komt daardoor op 69 punten. Dat zijn er net zoveel als koploper Galatasaray, dat met 32 gespeelde wedstrijden wel nog een duel meer te gaan heeft.

Oud-Feyenoorder Eljero Elia stelde zijn Bosnische teamgenoot Riad Bajic na een half uur spelen in staat de openingstreffer in het doel te werken. Edin Visca, de andere Bosniër in dienst van Basaksehir, liet een kwartier voor tijd de uiteindelijk winnende 0-2 noteren.

Naast Basaksehir en Galatasaray doen ook Fenerbahce en Besiktas met respectievelijk 66 en 65 punten nog mee om de titel.

Nederland met drie zeges naar kwartfinales EK onder 17

De Nederlandse voetballers tot 17 jaar hebben zich op het Europees kampioenschap in Engeland op overtuigende wijze geplaatst voor de kwartfinales. In Loughborough werd vrijdag ook van Servië gewonnen, nadat eerder Spanje en Duitsland al voor de bijl gingen.

Ajacied Brian Brobbey was dit keer de gevierde man. Na 26 minuten opende hij de score en een kwartier na rust verdubbelde hij de stand op het scorebord. Het bleef bij 2-0, waardoor Nederland met negen punten als groepswinnaar naar de kwartfinales gaat. Spanje rekende ondertussen met duidelijke cijfers af met de Duitsers (5-1), waardoor ook Spanje een ronde verder is.

In groep C plaatsten België en Ierland zich voor de kwartfinales. Jérémy Doku scoorde namens de Belgen na een half uur de enige goal tegen Denemarken, waardoor België de groepsfase met de maximale score afsluit. Troy Parrott en Adam Idah scoorden voor Ierland in het laatste kwartier van hun duel tegen Bosnië & Herzegovina, waardoor niet de Bosniërs, maar de Ieren als tweede naar de kwartfinales gaan.

Kwartfinales EK onder 17
Italië - Zweden (13 mei)
Noorwegen - Engeland (13 mei)
België - Spanje (14 mei)
Nederland - Ierland (14 mei)

Elia: "Komend seizoen weer tijd voor kampioenschap van Feyenoord"

Eljero Elia sleepte vorig seizoen met Feyenoord de landstitel in de Eredivisie in de wacht, maar dit seizoen was het verval groot bij de club.

De Rotterdammers eindigden op de vierde plek met een achterstand van zeventien punten op landskampioen PSV, waar de KNVB Beker wel werd gewonnen. Elia kan niet goed oordelen waarom Feyenoord dit seizoen zo matig presteerde. "Ik ben vooral trots dat we het vorig jaar kampioen zijn geworden en dat ik daar een groot aandeel in mocht hebben", vertelt de vleugelaanvaller in gesprek met De Telegraaf.

"De nieuwe jongens moeten, denk ik, wennen. Dat is logisch, want dat moest ik ook. In mijn eerste jaar pakten we de beker en het jaar daarna moest ik er staan. Dat lukte. Ook dit jaar won Feyenoord de beker, dus is het komend seizoen weer tijd voor het kampioenschap."

De 31-jarige aanvaller stapte afgelopen zomer over naar Istanbul Başakşehir en met die club kan hij nog kampioen van Turkije worden. "We moeten positief blijven, maar door een onnodig gelijkspel tegen Sivasspor wordt het heel moeilijk. Opgeven komt in mijn woordenboek niet voor."

UEFA klaagt Buffon aan na kritische uitspraken

De UEFA heeft Gianluigi Buffon aangeklaagd vanwege zijn uitspraken na de verloren kwartfinale van de CL tegen Real Madrid. Hij kreeg een rode kaart.

De uiterst ervaren doelman hoopte eindelijk de Champions League te winnen en kon zijn emoties niet de baas nadat scheidsrechter Michael Oliver vlak voor tijd een omstreden strafschop gaf aan Real Madrid. Cristiano Ronaldo schoot raak, Real Madrid ging door en Buffon bleef woedend achter.

"Eén man kan dus blijkbaar alle dromen van een elftal verwoesten", brieste de aanvoerder van Juventus na afloop. "Dan heb je geen hart en zit er een vuilnisbak op de plek waar je hart hoort te zitten. Als je niet de persoonlijkheid hebt om in een stadion als dit te fluiten, ga dan toch lekker met je vrouw en kinderen op de tribune zitten. Lekker frisdrank drinken en friet eten."

Die tirade komt hem nu mogelijk duur te staan. De UEFA laat via de officiële kanalen weten dat de Italiaanse doelman zich moet verantwoorden voor zijn acties. Onduidelijk is nog wat de strafeis wordt. Buffon gaat waarschijnlijk met pensioen, dus heeft wedstrijdschorsing niet zo veel zin. Mogelijk volgt er ook een geldboete. De uitspraak volgt op donderdag 31 mei.

Uitvalswegen Maassluis afgezet om overval supermarkt

De politie in Maassluis heeft verschillende uitvalswegen geblokkeerd om twee overvallers in de kraag te grijpen. Vlak voor sluitingstijd kwamen ze een supermarkt aan het Westeinde binnen met bivakmutsen op en bedreigden de caissière met inbrekersgereedschap om daarna met een witte kassalade op de vlucht te slaan. 

De ene dader is gekleed in een zwart trainingspak, de ander in een groen trainingspak van het merk Nike. Beide mannen zijn circa 1.70m lang. Bij de overval vielen geen gewonden, de caissière was wel erg geschrokken meldt RTV Rijnmond. 

Geen 'Fun bij Funda'

De complete raad van commissarissen van Funda is per direct opgestapt. Volgens de raad zijn ze opgestapt door 'een verschil van inzicht' met de makelaarsorganisatie NVM. Dit meldt RTLZ op haar website. 

De NVM is de oprichter van Funda en heeft ook het grootste gedeelte van de website in eigendom. Voorzitter Gerard Cremers wil volgens het ANP niet vertellen wat er aan de hand is. 

Volgens de directie van Funda komt het besluit van de raad 'onverwacht', zeker omdat de 72-jarige Cremers volgende week al zou vertrekken.

Fortuna Sittard heeft eerste versterking binnen

Promovendus Fortuna Sittard heeft de eerste aanwinst binnen. Rechtsback Alessandro Ciranni stapt transfervrij over van provinciegenoot MVV Maastricht.

De 21-jarige Belg groeide op bij KRC Genk en verkaste eerst op huurbasis naar MVV en maakte toen de definitieve overstap. Nu wil hij met Fortuna meegroeien naar de Eredivisie. "Samen met mijn medespelers wil ik ervoor zorgen dat we ons volgend seizoen handhaven en een rol van betekenis kunnen spelen. We gaan niet ‘zomaar’ meedoen. Ik wil mijn steentje bijdragen door zoveel mogelijk te spelen. Daarnaast heb ik een naam hoog te houden als het gaat om vrije trappen. Die naam wil ik ook in de Eredivisie hooghouden!”

Voorzitter Isitan Gün toont zich in zijn nopjes met de versterking die voor drie seizoenen heeft getekend. "Alessandro is een getalenteerde jonge speler met veel groeipotentieel. Hij is aanvallend ingesteld, waarbij zijn snelheid natuurlijk goed van pas komt", analyseert Gün op de officiële clubsite. "Echt een speler die goed past in de lange termijnstrategie van de club", meent de voorzitter.

Komend seizoen lijkt Clint Essers de grootste concurrent voor een basisplaats. Net als Ciranni staat hij vaak rechtsachter, maar de back kan eventueel ook centraal in de verdediging spelen. Ciranni speelde afgelopen jaargang alle wedstrijden voor MVV en scoorde daarin drie keer. Ook gaf hij zeven assists.

'Waylon hooguit elfde op Songfestival, mogelijk 22e'

Nederlanders hebben donderdagavond veel getwitterd over het optreden van Waylon op het Eurovisiesongfestival, maar in de rest van de wereld deed het lied Outlaw In 'Em nauwelijks stof opwaaien.

Twitter zag in Nederland de hoogste piek tijdens de laatste akkoorden van zijn lied Outlaw In 'Em, om 21:41 uur. In korte tijd werden er achthonderd tweets geplaatst. Anderhalf uur later hoorden Waylon en Nederland dat hij de finale had gehaald, en ook dat werd uitgebreid betwitterd. Verder verschenen er veel tweets aan het begin van Waylons optreden. Het waren de momenten waar de Nederlandse Twitteraars het meest over spraken. In totaal kwamen er meer dan 48.000 Songfestival-tweets uit Nederland, afkomstig van bijna 11.000 verschillende gebruikers.

Internationaal hadden Twitteraars het echter vooral over de optredens van Hongarije, Zweden en Georgië in de tweede halve finale. Hoeveel zij over Waylon schreven, maakte Twitter niet bekend, maar Nederland staat niet in hun top drie. In de eerste halve finale dinsdag hadden de Twitteraars het vooral over de optredens van Israël, Ierland en Cyprus.

Als zoekopdrachten op Google iets zeggen over voorkeuren, wint Israël de meeste punten van de kijkers, concludeert de Belgische onderzoeker Maarten Lambrechts, die vorig jaar op basis van dezelfde methode met succes voorspelde dat Portugal zou winnen. Noorwegen zou dan tweede worden, Tsjechië derde en Nederland zou niet hoger eindigen dan een magere elfde plek. Nederland zou twaalf punten geven aan Israël, tien aan Noorwegen en acht aan Tsjechië. Waylon zou op zijn beurt twaalf punten krijgen van België en tien van Frankrijk en Italië. Lambrechts voorspelde vorig jaar, met succes, dat Portugal zou winnen.

Ook met de views op YouTube wint Israël, voor Cyprus en Tsjechië. Nederland staat daar 22e. Mocht Waylon inderdaad het songfestival NIET winnen dan zal dat als een flinke klap komen voor de bescheiden, sympathieke zanger die ontzettend goed tegen kritiek kan. We hopen dan ook - voor Nederland - dat Waylon de winst binnen sleept.

Nederland twittert over Waylon, anderen niet
Nederland twittert over Waylon, anderen niet (Foto: BuzzE)

Start van Nederlandse profcompetitie 3x3 basketbal

In juli strijden twaalf mannenteams voor de overwinning in de 3X3 Basketball League. Na drie rondes van twee dagen zal de eerste kampioen bekend zijn. De nieuwe profcompetitie is onderdeel van het voorbereidingstraject van het Nederlandse 3x3 team op weg naar het wereldkampioenschap van 2019 in Amsterdam en de Zomerspelen van 2020 in Tokio. Het totale prijzengeld is 20.000 euro.

De mini-variant van basketbal wordt al jaren op pleintjes over de hele wereld gespeeld. In 2012 is de sport door de wereldbasketbalorganisatie FIBA opgepakt en verder geprofessionaliseerd. Op de Zomerspelen in Tokio staat 3x3 basketbal voor het eerst op het programma.

Nederland doet het bij de mannen en vrouwen internationaal erg goed. Op het afgelopen WK wonnen de mannen op sensationele wijze het zilver, nadat ze op het EK in 2016 naar huis gingen met een bronzen plak. Op het EK 2017 in Amsterdam wisten de vrouwen de bronzen medaille te bemachtigen. De belangrijkste doelstelling van de nieuwe 3X3 Basketball League is dan ook om de voorsprong die Nederland nu heeft op het gebied van 3x3 basketbal blijvend te ondersteunen en basketbal als sport verder te promoten.

Jesper Jobse, 3x3 pionier en international: “Het is fantastisch dat we deze volgende stap kunnen maken in het 3x3 basketbal. Tokyo 2020 is een belangrijk doel. Maar nog belangrijker is de 3x3 sport verder te professionaliseren, zodat we ook na Tokyo op de hoogste mondiale strijdtonelen meedoen om de prijzen.”

Simone Volmer, algemeen directeur NBB: “De afgelopen jaren heeft de NBB hard gewerkt 3x3 basketbal neer te zetten, zowel in de breedte- als in de topsport. Inmiddels is 3x3 niet meer weg te denken uit het hedendaagse basketbalaanbod. Dit is te zien aan de populariteit van de Streetball Masters Tour, de enorme belangstelling voor het EK 2017 in Amsterdam, en de resultaten van de Nederlandse teams in de afgelopen jaren. De 3X3 League is een waardevolle toevoeging die bijdraagt aan het realiseren van onze Olympische ambities en een vervolgstap die wij van harte ondersteunen.”

Gedurende de komende weken worden de twaalf teams bekend gemaakt. Acht teams ontvangen een wildcard en vier teams kunnen zich plaatsen via een kwalificatiesysteem vanaf half mei.

Nadal daags na verbreken record McEnroe verslagen

Voor tennisser Rafael Nadal zit het masterstoernooi van Madrid erop. De Spanjaard werd vrijdag in de kwartfinales verslagen door de Oostenrijker Dominic Thiem, die daarmee gelijk een einde maakte aan een opmerkelijke reeks.

Nadal had een dag eerder tegen de Argentijn Diego Schwartzman zijn vijftigste opeenvolgende set gewonnen op gravel. Daarmee verbrak hij het uit 1984 stammende record van John McEnroe wat betreft het hoogste aantal gewonnen sets achter elkaar op één ondergrond: McEnroe won er destijds 49 op tapijt.

Na 21 opeenvolgende overwinningen op gravel eindigde het vrijdag voor Nadal, vijfvoudig winnaar in Madrid. Thiem brak hem aan het einde van set één en leverde zijn service gelijk weer in, maar sloeg toch terug. In de tweede set moest Nadal zijn opslag maar liefst drie keer inleveren en dat kon hij niet meer goedmaken: 7-5, 6-3.

Bertens met overmacht naar finale Madrid

Tennnisster Kiki Bertens heeft haar indrukwekkende zegereeks in Madrid vrijdag een fraai vervolg kunnen geven. In de halve finales van het prestigieuze Mutua Madrid Open was de Nederlandse nummer twintig van de wereld veel te sterk voor Caroline Garcia.

Garcia, de mondiale nummer zeven, moest na wat aandringen haar tweede servicebeurt al inleveren. De Française gaf nog een opslagbeurt weg en deed dat in de tweede set twee keer achter elkaar. Bertens gaf welgeteld nul breakkansen weg en won in een goed uur met 6-2, 6-2.

Het bereiken van de finale levert Bertens al een slordige 583 duizend euro op, als ze het toernooi wint wordt dat iets meer dan 1,19 miljoen euro. Karolina Pliskova en Petra Kvitova maken in een Tsjechisch onderonsje uit wie het tegen Bertens op gaat nemen.

Filipijns hooggerechtshof ontslaat voorzitter

Het Filipijnse hooggerechtshof heeft besloten de eigen voorzitter uit haar ambt te zetten. Rechter Maria Lourdes Sereno had herhaaldelijk kritiek geuit op de regering van president Rodrigo Duterte. Hij noemde Sereno vorige maand zijn "vijand".

De collega's van de opperrechter besloten met acht tegen zes stemmen haar benoeming in te trekken. Er zou sprake zijn geweest van onregelmatigheden rond haar aanstelling. Sereno ontkent dat en wil het besluit aanvechten. Ze riep haar aanhangers op "de grondwet te verdedigen".

Rechter Sereno had onder meer de bloedige oorlog tegen drugs van de regering bekritiseerd. De oppositie reageerde teleurgesteld op haar afzetting. Senator Risa Hontiveros sprak over een "dolkstoot in het hart van onze grondwet". Haar partij zei in een verklaring dat het hooggerechtshof nu een "hof van marionetten"is geworden.

Filipijns hooggerechtshof ontslaat voorzitter
Filipijns hooggerechtshof ontslaat voorzitter (Foto: ANP)

WK-droom Dani Alves spat uiteen door blessure

Dani Alves komt definitief niet in actie tijdens het WK in Rusland. De rechtsback van PSG heeft zijn kruisband beschadigd, aldus Braziliaanse media.

De 35-jarige Braziliaan ging dinsdagavond met de Franse beker aan de haal, maar hij liep daarbij wel een blessure op. De rechtsback van Paris Saint-Germain ging tien minuten voor tijd naar de grond en moest enkele minuten later gewisseld worden in duel met derdeklasser Les Herbiers.

Direct werd aangenomen dat zijn WK in gevaar zou zijn, maar zijn club koesterde een dag later nog hoop dat de schade mee zou vallen. Nu weten onder meer FOX Sports Brasil en Globo Esporte te melden dat de oud-speler van Barcelona en Juventus niet op tijd fit zal zijn.

De voorste kruisband van zijn rechterknie is beschadigd en de laatste kans om nog aan een mondiaal eindtoernooi deel te nemen is daarmee definitief vervlogen. De Braziliaanse media laten weten dat het minimaal zes weken gaat duren voor hij weer een bal mag aanraken terwijl het WK al op het punt van beginnen staat.

'Insluiper Rihanna wilde seks'

De man die woensdag bij de villa van Rihanna werd opgepakt wilde seks met de zangeres. Hij was niet van plan om daarbij geweld te gebruiken, meldt TMZ op basis van politiebronnen.

De insluiper werd met behulp van een taser ingerekend nadat een assistent van Rihanna hem had gezien en de politie inschakelde. De 26-jarige man had Rihanna's alarmsysteem weten uit te schakelen en was al minstens een dag binnen.

Rihanna was op het moment van de aanhouding niet thuis. De man wordt aangeklaagd wegens het betreden van privéterrein en inbraak.

'Insluiper Rihanna wilde seks'
'Insluiper Rihanna wilde seks' (Foto: BuzzE)

Sky Italia: 'Arias bijna rond met Juventus'

PSV'er Santiago Arias lijkt op weg naar de uitgang bij PSV. De rechtsback gaf al aan weg te willen en zou nu bijna rond zijn met Juventus.

Gianluca Di Marzio weet te melden dat de gesprekken zich inmiddels in een vergevorderd stadium bevinden, al ontkent Juventus dat Arias nu al in Italië is voor een medische keuring. De journalist van Sky Italia onthult voorlopig niet hoe veel geld er met de overgang gemoeid zou zijn. Arias heeft nog een contract voor één jaar bij de Eindhovenaren.

Bij PSV streek hij neer in 2013. Voor minder dan één miljoen euro nam de club hem over van Sporting Portugal en een kleine tweehonderd wedstrijden later is hij een veelvoud waard. De Colombiaans international geldt als een sterkhouder bij de Brabantse topclub, waarmee hij drie kampioenschappen vierde. Ook won hij twee keer de Johan Cruijff Schaal. Europees succes bleef uit, maar mogelijk dat hij dat bij Juventus kan bewerkstelligen.

Bij La Vecchia Signora zou hij gelden als de opvolger van Lichtsteiner. De Zwitserse verdediger heeft onlangs aangegeven dat hij de nadagen van zijn carrière elders wil slijten. De Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport meldde overigens afgelopen winter al dat Arias op de radar stond bij de aanstaande kampioen van de Serie A. Die bewering lijkt nu dus te kloppen.

Veerpont Amsterdam CS ramt opnieuw kade

Vanmiddag rond 16:30 uur is er opnieuw een veerpont met volle kracht tegen de kade aangevaren in Amsterdam. Dit keer zijn er geen gewonden gevallen. Volgens Carla de Wit, een getuige die op de boot zat, was het daar ook te druk voor: "De pont stond echt bomvol. Misschien was dat ook het geluk waarom er geen gewonden zijn gevallen. Niemand kon omvallen"  

De pont voer eerst nog schuin tegen de kade aan, waarna de schipper hem nog 'redelijk recht' kon krijgen, maar vervolgens opnieuw tegen de kade aanbotste. Het veer is direct uit de vaart gehaald. De passagiers moesten overstappen op een andere pont. 

Lichaam Scott Hutchison gevonden

Het lichaam van Frightened Rabbit-frontman Scott Hutchison is donderdagavond gevonden in South Queensferry, dat niet ver van Edinburgh afligt. Scott verdween in de nacht van dinsdag op woensdag uit het hotel waar hij verbleef. Dit werd door bewakingscamera's vastgelegd. 

Vanwege de tweets die hij kort voor zijn vertrek plaatste, zette de politie een grootse zoektocht op. Vandaag bevestigde de Schotse politie dat het lichaam van de 36-jarige muzikant in de jachthaven Port Edgar is gevonden. Het is nog niet (officieel) bekend of het inderdaad om zelfmoord gaat.

Verhoeven werkt weer aan Nederlandse film

Regisseur Paul Verhoeven werkt aan een nieuwe Nederlandse film. Het project heeft als voorlopige titel Het geheim van een goed huwelijk gekregen. Het scenario wordt momenteel geschreven door Robert Alberdingk Thijm, de schrijver van eerdere successen als A'dam - E.V.A. en Dunya en Desie. Het Filmfonds heeft geld toegekend voor de ontwikkeling van het project.

De twee makers willen nog weinig kwijt over de inhoud van het project. Verhoeven en Alberdingk Thijm werkten eerder aan het project Steekspel van producent René Mioch. Zij hielden contact en bedachten het idee voor Het  geheim  van  een  goed  huwelijk de afgelopen jaren.

Verhoeven leerde tijdens het maken van Steekspel, een film die in stukjes werd gemaakt, veel nieuwe Nederlandse acteurs kennen. De 79-jarige regisseur vindt het naar eigen zeggen "ontzettend leuk om nog een keer iets te doen met de nieuwe generatie. Bovendien vind ik het heel fijn om op een set weer eens heel direct te kunnen zeggen wat ik denk. In het Frans of Engels kan ik mij toch moeizamer uitdrukken; je mist een bepaald gemak als je dingen moet uitleggen in een taal die je niet van nature hebt meegekregen." De film bevat veel rollen. "Jong en oud, het is een verhaal rond een familie."

Heel scherp

Alberdingk Thijm noemt het "ontzettend leuk om met Paul te mogen werken. Hij is heel scherp en heel enthousiast. Hij durft alles wat hij zelf aan kennis heeft overboord te gooien en staat open voor alle ideeën die ter tafel komen." Het is de bedoeling dat na de zomer de eerste versie van het script klaar is.

Verhoeven is deze week op het festival van Cannes om te praten met distributeurs over zijn nieuwe Franse film, Blessed Virgin, over twee lesbische nonnen in de Middeleeuwen. De opnames van dit project beginnen half juli. Het is de bedoeling dat de film, waarin geen Nederlandse acteurs spelen, volgend jaar in Cannes in première gaat.

Verhoeven werkt weer aan Nederlandse film
Verhoeven werkt weer aan Nederlandse film (Foto: BuzzE)

Bennett klopt Viviani in zevende etappe Giro d'Italia, Van Poppel vijfde

Sam Bennett heeft de zevende etappe in de Giro d'Italia gewonnen. De Ierse sprinter van BRA-hansgrohe was in de massasprint te sterk voor de Italiaan Elia Viviani, die al twee etappes in deze Giro op zijn naam schreef. Niccolo Bonifazio werd derde. Danny van Poppel kwam niet verder dan een vijfde plaats. Simon Yates blijft aan de leiding staan van het algemeen klassement.

Vroeg in de etappe ontstond er een kopgroep van vier renners met daarbij twee renners van Androni Giocattoli-Sidermec: Davide Ballerini en Fausto Masnada. De twee Italianen hadden het gezelschap van de Duitser Tony Martin (Katusha - Alpecin) en de Bask Markel Irizar (Trek-Segafredo). Het viertal leek de vrijheid te krijgen van het peloton, maar dat was buiten Quick-Step gerekend. De Belgische ploeg zette de achtervolging in, waarna Masnada en Martin zich terug lieten zakken in het peloton. Martin werd in de kopgroep afgelost door zijn ploegmaat Maxim Belkov, waarna de kopgroep nu wel de ruimte kreeg van het peloton.

Het viertal kreeg een maximale voorsprong van vier minuten. In het peloton verzorgde Mitchelton-Scott samen met Quick-Step Floors de achtervolging op de kopgroep. Het peloton hield alles onder controle en met nog vijftien kilometer te gaan was het avontuur voor het viertal voorbij. Er waren in de finale nog enkele uitvallen, maar niemand raakte weg. Bonifazio reed in de laatste vijftien kilometer nog lek, maar de Italiaanse sprinter van Bahrain Merida kon al snel de aansluiting vinden in het peloton.

In de laatste kilometer had LottoNL-Jumbo de kop te pakken, maar vanuit de achtergrond kwamen de sprintersploegen er overheen. Sacha Modolo ging als eerste de sprint aan, maar werd al snel voorbij gereden door Viviani en hij leek op weg naar zijn derde ritzege, maar in de laatste meters kwam Bennett er toch voorbij en pakte zijn eerste zege in een grote ronde.

In het algemeen klassement bleef alles hetzelfde. Morgen is er weer een aankomst bergop.

Coquard sprint naar zege in Vierdaagse van Duinkerke, Wippert opnieuw derde

Bryan Coquard heeft de vierde etappe van de Vierdaagse van Duinkerke op zijn naam geschreven. De Franse wielrenner was na een etappe van 172,5 kilometer in Mont Saint-Eloi de snelste in de sprint. Jasper de Buyst kwam als tweede over de streep, voor Wouter Wippert, die voor de tweede dag op rij als derde over de finish kwam. Coquard is ook de nieuwe leider in de Franse rittenkoers.

Julien Duval (AG2R La Mondiale), Lasse Norman Hansen (Aqua Blue Sport) en Jonas Rickaert (Sport Vlaanderen - Baloise) waren de vroege vluchters van de dag. Het drietal kreeg een goede drie minuten van het peloton, maar op twintig kilometer van de meet werd de Fransman Duval als laatste van de vroege vluchters teruggepakt.

Valentin Madouas (Groupama - FDJ) en Julian Antomarchi (Roubaix Lille Métropole) probeerden het nog om in de finale weg te raken, maar met vijf kilometer van de streep werden ze ook ingerekend door het peloton. In de sprint op een licht oplopende strook bleek Coquard over de snelste benen te beschikken. Coquard neemt de leiderstrui over van de Belg Timothy Dupont, die de dag ervoor de leiderstrui weer had overgenomen van de Fransman. Coquard heeft in het algemeen klassement nu een voorsprong van tien seconden op Dupont.

N++ komt 24 mei naar Switch

De platformer N++ baant 24 mei zijn weg naar de Nintendo Switch. Dit heeft Metanet Software bekendgemaakt met een nieuwe trailer.

In deze razendsnelle puzzelplatformer vol actie die zich afspeelt in de verre 2D-toekomst speel je als ninja -- waarbij je langs obstakels schiet en op een haar na bendes onbedoeld moordzuchtige robots ontwijkt terwijl je goud verzamelt in een minimalistische sci-fi wereld. N++ zit barstensvol honderden levels die elk uit een serie van moeilijke uitdagingen en duivelse vallen bestaan in een onderscheidende visuele stijl, waarmee je lichtvoetig door je omgeving schiet.

Er is nog geen prijs bekend.

Mercedes in tweede vrije training opnieuw de snelste

Lewis Hamilton heeft tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Spanje de snelste tijd laten noteren. De top drie werd gecompleteerd door beide Aston Martin Red Bulls; Daniel Ricciardo wist Max Verstappen voor te blijven.

Ook Haas kwam in de tweede vrije training goed voor de dag, waarbij Romain Grosjean een fractie sneller was dan ploeggenoot Kevin Magnussen. Ook Stoffel Vandoorne deed het in de middagsessie prima en stuurde zijn bolide naar de negende plaats. Sergio Perez maakte de top tien compleet.

Toch verliep de training voor Perez niet helemaal lekker. Bij zijn laatste pitstop, een kwartier voor tijd, werd het linkervoorwiel niet goed vastgezet, waardoor hij zijn Force India naast de baan stil moest zetten.

Renault lijkt momenteel wat tegen te vallen. Nico Hülkenburg noteerde een dertiende tijd en Carlos Sainz jr. kwam niet verder dan de zeventiende plaats. Beide Williams-rijders waren net als vanochtend het traagst.

Uitslag tweede vrije training Grand Prix van Spanje

Pos.  Rijder Team Tijd ronden
1.   L. Hamilton Mercedes 1:18.259 39
2.   D. Ricciardo Red Bull 1:18.392 41
3.   M. Verstappen Red Bull 1:18.533 39
4.   S. Vettel Ferrari 1:18.585 34
5.   V. Bottas Mercedes 1:18.611 39
6.   K. Räikkönen Ferrari 1:18.829 16
7.   R. Grosjean Haas 1:19.579 24
8.   K. Magnussen Haas 1:19.643 39
9.   S. Vandoorne McLaren 1:19.722 32
10.   S. Pérez Force India 1:19.962 28
11.   E. Ocon Force India 1:20.024 38
12.   F. Alonso McLaren 1:20.035 35
13.   N. Hulkenberg Renault 1:20.183 43
14.   P. Gasly Toro Rosso 1:20.373 32
15.   M. Ericsson Sauber 1:20.501 37
16.   C. Leclerc Sauber 1:20.514 29
17.   C. Sainz Jr. Renault 1:20.672 31
18.   B. Hartley Toro Rosso 1:21.265 34
19.   L. Stroll Williams 1:21.556 35
20.   S. Sirotkin Williams 1:22.060 36

Zorgen Colombia over groei vluchtelingenstroom

De Colombiaanse president Juan Manuel Santos maakt zich ernstige zorgen over de almaar groeiende stroom vluchtelingen uit Venezuela. "We hebben internationale hulp nodig, de situatie is zeer problematisch", zei hij in Münster tegen persbureau DPA.

Santos is in de Duitse plaats te gast bij de 101e editie van de Katholiekendag. Hij verwijt de Venezolaanse regering de chaos in het olierijke land te ontkennen en de toestand daardoor verder te verslechteren. Doordat er gebrek is aan van alles en nog wat besluiten steeds meer inwoners de grens met Colombia over te steken en in mindere mate die met Brazilië. Volgens de autoriteiten in Bogotá zijn het er inmiddels al 650.000.

"We zijn solidair met het Venezolaanse volk maar niet met het roofzuchtige regime dat deze humanitaire crisis veroorzaakt", aldus Santos, die een politieke omwenteling eist bij de buren. De uitslag van de presidentsverkiezing op 20 mei zal hij zeker niet erkennen. Die is volgens velen absoluut niet vrij en per definitie oneerlijk. De zege van de socialistische regeringsleider Nicolás Maduro staat vrijwel vast.

Zorgen Colombia over groei vluchtelingenstroom
Zorgen Colombia over groei vluchtelingenstroom (Foto: ANP)

2 mensen opgepakt om mogelijke ontvoering

Een arrestatieteam heeft donderdagavond even voor 21:30 uur op de Veldmaarschalk Montgomerylaan in Eindhoven drie inzittenden van een auto opgepakt. Het gaat om twee mannen van 21 en 28 uit Eindhoven en een vrouw van 24 uit Helmond.

Eerder die dag kwam bij de politie een melding binnen dat een man mogelijk tegen zijn wil zou worden vastgehouden op een onbekende plek. Het zou gaan om een conflict in het criminele circuit. De recherche begon daarop een uitgebreid onderzoek en dat leidde donderdagavond tot de aanhouding van de twee mannen uit Eindhoven en de vrouw uit Helmond.

Achtergronden
De 21-jarige inzittende van de auto was de man naar wie de recherche op zoek was. Hij wordt niet als verdachte gezien en hij werd direct na zijn aanhouding vrijgelaten. Wat de rol van de 28-jarige man en de 24-jarige vrouw precies is geweest wordt verder onderzocht.

Alle betrokkenen zijn in de loop van de nacht in vrijheid gesteld. Voor de recherche is nog niet helemaal duidelijk wat de achtergronden zijn van de zaak en of er daadwerkelijk iemand is vastgehouden. Ook dat wordt verder onderzocht.

Niet geschoten
Bij de arrestaties werden meerdere autoruiten ingeslagen door leden van het arrestatieteam. Er is dus niet geschoten, zoals door sommige omstanders werd gedacht. Nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten.

2 mensen opgepakt om mogelijke ontvoering (Foto: Stockfoto politie.nl)
2 mensen opgepakt om mogelijke ontvoering (Foto: Stockfoto politie.nl)

Plaat Lenny Kravitz verschijnt op 7 september

Het nieuwe album van Lenny Kravitz, Raise Vibration, ligt op 7 september in de winkels. Dat maakte Kravitz' platenlabel vrijdag bekend.

De eerste single van Raise Vibration, de langverwachte opvolger van Strut uit 2014, is vrijdag verschenen. De videoclip bij het bijna acht minuten durende It's Enough gaat om 17.00 uur in première.

"Ik heb genoeg van racisme. Ik heb genoeg van oorlog. Ik heb genoeg van de vernietiging van het milieu en de hebzucht en oneerlijkheid van wereldleiders", zegt Lenny over het nieuwe nummer. De zanger vindt het tijd dat "we weer op het juiste spoor komen".

Kravitz speelt It's Enough en andere nieuwe nummers volgende maand in Amsterdam. De zanger geeft op 24 juni een concert in de Ziggo Dome. Kaarten daarvoor zijn nog te koop.

Plaat Lenny Kravitz verschijnt op 7 september
Plaat Lenny Kravitz verschijnt op 7 september (Foto: BuzzE)

Filmpje over Beekse Bergen gaat wereld over

Het YouTube-filmpje van de jachtluipaarden die een gezin belagen in safaripark Beekse Bergen, is niet alleen in Nederland nieuws. Ook in andere landen worden de beelden veelvuldig bekeken.

Het filmpje van het incident is in een paar dagen tijd al bijna twee miljoen keer bekeken. Meerdere gebruikers zeggen dat het gezin in aanmerking komt voor "een Darwin-award", een humoristische 'prijs' voor mensen die zo creatief mogelijk voorkomen dat ze hun genen doorgeven aan een nieuwe generatie.

Filmpje over Beekse Bergen gaat wereld over
Filmpje over Beekse Bergen gaat wereld over (Foto: BuzzT)

Kluisjesroof Oudenbosch in Opsporing Verzocht

Het programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdag 15 mei 2018 uitgebreid aandacht aan de kluisjesroof in een bankfiliaal aan de Kade die op maandag 5 maart 2018 door medewerkers werd ontdekt.

Op 30 april 2018 werden in verband met deze zaak al een 43-jarige man uit Etten-Leur en een 45-jarige Roosendaler aangehouden. Zij zijn werkzaam bij een bedrijf dat voor de bank de beveiliging verzorgde. In de uitzending worden onder meer bewakingsbeelden en een reconstructie getoond.

Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond uitgezonden op NPO1 om 20:30 uur en herhaald op woensdag 16 mei 2018 om 12:05 uur op Nederland 2.

Kluisjesroof Oudenbosch in Opsporing Verzocht (Foto: politie.nl)
Kluisjesroof Oudenbosch in Opsporing Verzocht (Foto: politie.nl)

Robben verlengt bij Bayern München

Arjen Robben is ook komend seizoen actief bij Bayern München, zo maakte de Duitse club vrijdag bekend. De oude overeenkomst tussen beide partijen liep aan het einde van het seizoen af en lange tijd was onduidelijk of Robben in München zou blijven. Maar de kogel is nu dus door de kerk.

Eerder liet Robben al weten graag bij Bayern München te blijven. De Groninger draagt het shirt van Der Rekordmeister al sinds 2009. In die periode won hij liefst zeven keer de Duitse titel, vier keer de DFB Pokal en één keer de Champions League.

Volgende week speelt Bayern München in het kader van de Duitse beker de finale tegen Eintracht Frankfurt, waar trainer Niko Kovac de scepter zwaait. De Kroaat is met ingang van het nieuwe seizoen de trainer van Bayern München.

Bunker beklad met hakenkruis

Een wandelaar heeft vanmorgen ontdekt dat een bunker achter het Arsenaal aan de Benedenkade in Willemstad is beklad met een hakenkruis en het symbool van de Luftwaffe. Wijkagent Van Bentum heeft direct poolshoogte genomen en overzichtsfoto’s gemaakt.

Hij stelt een onderzoek in naar de dader(s) en roept getuigen op om te reageren. Het gaat vermoedelijk om recent vandalisme. De gemeente gaat de schilderingen zo spoedig mogelijk verwijderen.

Getuigen kunnen zich melden via de gebruikelijke kanalen: 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. Via het nummer 06-12207006 kan er ook via WhatsApp informatie gedeeld worden met de politie. 

Bunker beklad met hakenkruis (Foto: Politie.nl)
Bunker beklad met hakenkruis (Foto: Politie.nl)

Cocu pakt tweede Rinus Michels Award

Phillip Cocu heeft voor de tweede keer in zijn loopbaan als trainer de Rinus Michels Award in de wacht gesleept. De oefenmeester werd door zijn collega's verkozen tot beste trainer van het afgelopen seizoen.

Ook John van den Brom (AZ) en Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord) maakten kans op de prijs, maar Cocu ging er uiteindelijk met de buit vandoor. Het trio genomineerden kon overigens niet aanwezig zijn op het Nederlands Trainerscongres in het stadion van PEC Zwolle.

Cocu had nog wel een boodschap ingesproken. "Hier spreekt ontzettend veel waardering vanuit hen van uit. Dit voelt als een grote waardering. Daarom wil ik iedereen bedanken voor hun stem."

In 2015 mocht Cocu de prijs ook al mee naar huis nemen. De trainer van PSV is na Frank de Boer, Louis van Gaal en Guus Hiddink de vierde coach, die de Rinus Michels Award voor de tweede keer op de schouw mag zetten.

16-jarige fietser overleden na aanrijding op A27

Een 16-jarige knul die afgelopen nacht over de vluchtstrook van de snelweg A27 richting Antwerpen fietste is in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis nadat hij werd geschept door een auto. Dit meldt de politie op Twitter. 

De knul fietste met de richting mee, maar kwam ten hoogte van Bavel op de rijbaan terecht. Daar kon een Franse automobilist hem niet meer ontwijken. Het is niet bekend hoe het nu met het slachtoffer is. De weg is geruime tijd afgezet geweest. 

Update 14:45 uur
Getuigen zagen rond 00:40 uur dat de jongen over de vluchtstrook langs de Rijksweg A27, nabij de Franklin Rooseveltlaan fietste. Zij zetten de auto even verderop aan de kant in een poging de jongen te waarschuwen voor zijn gevaarlijke gedrag langs deze donkere weg. Op datzelfde moment werd de tiener uit Molenschot echter door een achteropkomende auto geschept.

Hij werd zwaargewond naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht, waar hij vandaag overleed aan zijn verwondingen. Voor alle betrokkenen is slachtofferhulp ingeschakeld. Verkeersspecialisten van de politie doen nog nader onderzoek naar de exacte toedracht van de aanrijding.

Bottas snelste in eerste training Barcelona

Valtteri Bottas heeft de eerste vrije training voor de Grand Prix van Spanje als snelste afgesloten. De Fin reed met zijn Mercedes op zachte banden een tijd van 1.18,148 en was hiermee ruim sneller dan teamgenoot Lewis Hamilton die plek twee bezette. Max Verstappen kwam op zeventien ronden oude mediums uiteindelijk tot een tijd van 1.19,187 en plek vier.

Veel teams brachten nieuwe onderdelen mee voor hun bolides en die moesten in de eerste training getest worden. Het was Mercedes dat direct de toon zette en uiteindelijk was het Bottas die 0,8 seconden sneller was dan teamgenoot Hamilton, terwijl vlak hierachter Sebastian Vettel met de Ferrari op plek drie eindigde.

Het bleek dat de wind in Barcelona verradelijk was en ook bood het circuit weinig grip. Dit zorgde ervoor dat veel coureurs even naast de baan gingen. Zowel Vettel als Bottas gingen er bij de eerste bocht even af, terwijl Brendon Hartley en Romain Grosjean bocht vier uitkozen. Zij konden verder rijden, maar dat gold niet voor Daniel Ricciardo die met de Red Bull in bocht vier eraf ging en tegen de bandenstapels eindigde. Voor de Australiër zat de sessie er hiermee voortijdig op.

Williams liet Robert Kubica zijn rentree in de Formule 1 maken. De Pool mocht eindelijk eens een vrijdagsessie meemaken, maar eindigde met 1.21,510 wel op de negentiende en voorlaatste plaats. Hiermee was hij echter nog wel ruim een seconde sneller dan teamgenoot Lance Stroll die er helemaal niet aan te pas kwam. Voor de tweede sessie maakt Kubica weer plaats voor vaste rijder Sergey Sirotkin.

Uitslag

# Coureur Team Tijd Ronden
1 V. Bottas Mercedes 1:18.148 32
2 L. Hamilton Mercedes 1:18.997 22
3 S. Vettel Ferrari 1:19.098 24
4 M. Verstappen Red Bull 1:19.187 26
5 K. Räikkönen Ferrari 1:19.499 19
6 F. Alonso McLaren 1:19.858 26
7 D. Ricciardo Red Bull 1:19.871 11
8 R. Grosjean Haas 1:19.906 24
9 S. Vandoorne McLaren 1:20.083 28
10 P. Gasly Toro Rosso 1:20.508 29
11 K. Magnussen Haas 1:20.637 28
12 C. Leclerc Sauber 1:20.665 23
13 S. Pérez Force India 1:20.924 36
14 M. Ericsson Sauber 1:20.984 18
15 C. Sainz Jr. Renault 1:21.053 28
16 E. Ocon Force India 1:21.144 27
17 N. Hulkenberg Renault 1:21.159 26
18 B. Hartley Toro Rosso 1:21.373 28
19 R. Kubica Williams 1:21.510 24
20 L. Stroll Williams 1:22.756 15

EOD maakt vliegtuigbom ter plaatse onschadelijk

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft vanmorgen bij het Zuid-Limburgse Itteren een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog gecontroleerd tot ontploffing gebracht. De 500-ponder werd vorige maand tijdens graafwerkzaamheden gevonden langs het Julianakanaal.

Het projectiel bevatte nog een instabiele ontsteker. Dat was de reden dat de EOD het explosief niet kon verplaatsen en ter plaatse liet ontploffen. Dat gebeurde onder een honderdduizenden kilo’s tellende zandberg om de omgeving te beschermen.

Het scheepvaartverkeer in het Julianakanaal tussen Maastricht en Born was tijdelijk stilgelegd. Ook mocht er boven de omgeving tijdelijk niet worden gevlogen.

EOD maakt vliegtuigbom ter plaatse onschadelijk (Foto: archieffoto Defensie.nl)
EOD maakt vliegtuigbom ter plaatse onschadelijk (Foto: archieffoto Defensie.nl)

Opgepakt voor verboden wapenbezit na klapband

Een melding van een mogelijke aanrijding kreeg donderdagavond 10 mei een heel andere wending. In plaats van hulpverlening bij een aanrijding werd een man uit Enschede in de Marssteden aangehouden voor het bezit van een vuurwapen.

Aanleiding voor de melding waren gierende banden, een luide knal en geschreeuw. Een alerte bewoner had de bestuurder uit de auto zien stappen en belde de politie. Toen agenten aankwamen, troffen zij inderdaad een auto aan waarvan een van de banden miste. Maar niet alleen een band miste, ook de bestuurder van de auto was nergens te bekennen.

De agenten keken vervolgens in de omgeving uit naar de bestuurder van de auto. Na een tijdje zagen zij iemand lopen die voldeed aan het signalement dat de melder had doorgegeven. Toen de man de politie zag, gooide hij een zwart voorwerp van zich af dat leek op een vuurwapen. In de bosjes werd een handvuurwapen aangetroffen, waarna de bestuurder direct werd aangehouden voor het bezit van een vuurwapen.

Slayer neemt afscheid in Zwolle

Thrashmetalband Slayer neemt dit najaar afscheid van zijn Nederlandse fans. De Amerikaanse band verzorgt op 15 november het allerlaatste concert in ons land, in de IJsselhallen in Zwolle. Dat maakte concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

Slayer komt niet alleen naar Zwolle, de band neemt genre-genoten Lamb of God, Anthrax en Obituary mee als special guests. Kaarten voor het concert zijn vanaf woensdagochtend te koop via Ticketmaster.

Slayer werd in 1981 opgericht in Los Angeles door gitaristen Jeff Hanneman en Kerry King. De band wordt gezien als één van de grondleggers van het thrashmetalgenre en vormt met Metallica, Anthrax en Megadeth 'The Big Four' van het genre. Slayer brak internationaal door met de plaat Reign in Blood (1986), een van de meest invloedrijke metalalbums ooit.

De thrashmetalband bracht in totaal 12 studioalbums uit en won twee Grammy's. In 2015 verscheen het laatste album Repentless. In januari maakte Slayer bekend dat de band er na ruim 37 jaar de brui aan geeft. Toen maakte de band ook duidelijk dat er geen nieuwe plaat meer komt.

Slayer neemt afscheid in Zwolle
Slayer neemt afscheid in Zwolle (Foto: BuzzE)

Tuig draait zwanen de nek om; PVV stelt vragen

In het Haagse Zuiderpark zijn vier (broedende) zwanen op brute wijze aan hun einde gekomen. Dit meldt de politie op Facebook. Ook werden er verschillende eieren kapot getrapt. De politie heeft, samen met boswachters en handhavers, de overige broedplaatsen afgezet met hekwerken. 

Ook wordt er regelmatig gesurveilleerd door de politie. Eerder werden in het park ook al bijenkasten vernield. De politie vraagt mensen die iets verdachts zien in het park om direct 0900-8844 of 112 te bellen. Als er dieren in acute nood verkeren kan 144 gebeld worden. 

Update 12:53 uur
Naar aanleiding van de gruwelijke zwanenmoorden in het Zuiderpark heeft de PVV namens Henk Bres raadsvragen gesteld en het collegebestuur opgeroepen om een speciaal dieren BOA-team op te richten.

Henk Bres: "Wat een schoften zijn het. Mijn bloed gaat hiervan koken dus we hebben meteen raadsvragen gesteld. De gemeente moet veel meer doen tegen dierenmishandeling in Den Haag. Het is tijd dat er een speciaal dieren BOA-team komt tegen dit soort mafkezen."

Tuig draait zwanen de nek om  (Foto: Politie Zuiderpark )
Tuig draait zwanen de nek om (Foto: Politie Zuiderpark )

EK-zilver voor taekwondoka Pouryounes

Taekwondoka Dina Pouryounes heeft op het Europees kampioenschap in Kazan zilver gepakt in de lichtste gewichtsklasse, die tot 46 kilogram. Het is de eerste medaille die Pouryounes namens Nederland pakt, nadat ze eind 2014 de overstap vanuit topland Iran maakte.

In de halve finales rekende Pouryounes met 8-5 af met de pas 17-jarige Schotse Jordyn Smith, die onlangs in Tunesië nog wereldkampioene werd bij de junioren. Vervolgens stond de in Groningen trainende Pouryounes tegenover Rukiye Yildirim en de ijzersterke Turkse, absolute wereldtop in de lichtste klasse, was met 10-28 een maatje te groot.

NHL: Jets dompelen Nashville in rouw en staan in Conference Finals

De ijshockeyers van de Winnipeg Jets hebben zich voor het eerst in de teamhistorie geplaatst voor de finale van de Western Conference in de NHL. In Nashville werd wedstrijd zeven gespeeld in het onderlinge duel met de Predators en de thuisfans werd het zwijgen opgelegd.

Tyler Myers opende de score na ruim acht minuten, waardoor het gelijk al stil werd in de Bridgestone Arena. Dat werd er krap twee minuten later niet beter op: Paul Stastny verdubbelde de score, waardoor de doorgaans zo indrukwekkende Predators-goalie Pekka Rinne al naar de kant gehaald werd.

Na een kwartiertje ramde PK Subban op zijn kenmerkende wijze de 1-2 binnen en dus mochten de Predators weer hopen. Mark Scheifele, al de hele serie de luis in de pels van Nashville, boorde echter weer wat hoop de grond in aan het einde van de tweede periode: 1-3.

Halverwege de derde periode ging het definitief fout voor de thuisploeg, waar Rinne's landgenoot Juuse Saros het aanvankelijk niet verkeerd deed. Stastny tekende voor 1-4 en Scheifele deelde met de 1-5 de genadeklap uit aan de Predators.

Zondag beginnen de Jets aan de finale van de Western Conference, met de Vegas Golden Knights als tegenstanders. In het oosten spelen de Tampa Bay Lightning en Washington Capitals vanaf zaterdag de finale.

Predators - Jets (Bron: YouTube)

Jongeren rijden met snorfiets in op agent

Twee jongens zijn donderdagavond  op de Bospoort in Ede aangehouden nadat ze met een snorfiets waren ingereden op een politieagent. De twee zijn voor nader onderzoek ingesloten. Even voor 21:30 uur kreeg de politie een melding van een verdachte situatie aan het Bunschoterpad. Toen de politie ter plaatse kwam reden er via de Bospoort twee snorfietsen weg. Eén kon wegkomen. De andere, met daarop twee personen, reed recht op één van de politieagenten af. De passagier had daarbij iets in de hand dat op een steekwapen leek.

De politieagent kon wegspringen, maar werd nog wel geraakt. Tegelijkertijd lukte het hem om één van de opzittenden vast te pakken. Hierdoor kwam de scooter te vallen. De bestuurder, een 16-jarige Edenaar, kon direct worden aangehouden. De passagier (17 jaar uit Ede) ging er vandoor, maar kon na een korte achtervolging te voet worden aangehouden. Het bleek dat hij tijdens zijn vlucht een steekwapen van zich af had gegooid. Op de snorfiets bleken valse kentekenplaten te zitten. Onderzocht wordt of de snorfiets afkomstig is van diefstal.

Politie zoekt drankdieven

Op woensdagmiddag 17 januari 2018 op industrieterrein De Liesbosch in Nieuwegein werd bij de Sligro een lading sterke drank gestolen. Een medewerker van de groothandel ontdekte de diefstal. Hij zag dat er flessen uit de winkelvoorraad weg waren, zonder dat deze door de kassa waren geregistreerd. Uit de beelden van de beveiligingscamera blijkt waar de flessen zijn gebleven.

Een man en vrouw kwamen aan het begin van de middag de groothandel binnen. Ze lieten hun oog vallen op de drankafdeling. De twee hebben aan twintig minuten genoeg om hun keuze te maken en hun jassen vol te stoppen met flessen whisky en champagne. Daarna verlieten de twee de winkel zonder te betalen met voor ongeveer vierhonderd euro aan flessen drank.

De politie heeft in Bureau Hengelveld beelden van de verdachten vrijgegeven. Op politie.nl is een volledig signalement te vinden. De politie vraagt getuigen zich te melden via de opsporingstiplijn 0800-6070 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. Ook kan het tipformulier op de website worden ingevuld. 

Politie zoekt drankdieven (Foto: Politie.nl)
Politie zoekt drankdieven (Foto: Politie.nl)

Jongeren gewelddadig beroofd van mobiele telefoons

Afgelopen nacht zijn twee 17-jarige Middelburgse jongens omstreeks 01:30 uur nabij het NS-station Souburg, op gewelddadige wijze beroofd. De jongens werden door drie straatrovers geschopt en geslagen. Ook werd er gedreigd met een mes. Eén van de slachtoffers liep een hoofdwond op. Ze moesten aan het trio hun mobiele telefoons afgeven. Twee daders hadden een getint uiterlijk, één was blank. De politie heeft nog met meerdere voertuigen tevergeefs naar de daders gezocht.

De slachtoffers zaten op een bankje langs het kanaal. De daders kwamen vanuit de richting van de Draaibrug. Na de beroving zijn zij dezelfde richting weer uitgelopen. De slachtoffers werden ter plaatse onderzocht en zijn doorverwezen naar de huisartsenpost. De politie heeft naar aanleiding van de straatroof nog drie jongemannen gecontroleerd op het Koopmansvoetpad op de parkeerplaats van de tennisvereniging. Zij voldeden echter niet aan het signalement en mochten hun weg vervolgen.

4-tal aangehouden na bedreigingen en blowen in de bus

De politie hield donderdagavond vier Franse jongeren aan nadat zij in een internationale bus een medepassagier en de chauffeur hadden beledigd en bedreigd.

De bus was op dat moment op weg van Parijs naar Amsterdam en tijdens deze rit gedroeg het viertal zich zeer recalcitrant. Toen zij ook nog eens begonnen te blowen in de bus waar roken in het geheel niet is toegestaan, was de maat vol en sprak een medepassagier hen aan. Die werd vervolgens beledigd en bedreigd door het viertal.

De chauffeur probeerde in te grijpen, maar ook dat mocht niet baten en ook hij kreeg verschillende verwensingen naar het hoofd geslingerd. Hierop belde de chauffeur de politie en zette hij de bus op een parkeerplaats langs de A27 bij Oosterhout aan de kant. De vier Franse jongeren, drie mannen en een vrouw in de leeftijd van 17 tot 23 jaar, werden aangehouden voor belediging en bedreiging.

Scooterrijder trapt 71-jarige van fiets

De politie zoekt getuigen van een verkeersconflict op de Henri Dunantstraat in Purmerend. Een 71-jarige fietser uit Purmerend werd mishandeld door een scooterrijder.

De scooterrijder reed tegen het verkeer in en daar zei het slachtoffer iets van. De scooterrijder keerde om. Vervolgens werd de fietser van zijn fiets getrapt door de scooterrijder. Het slachtoffer raakte dusdanig gewond dat hij naar het ziekenhuis moest. De scooterrijder ging er na het incident vandoor.

Getuigen wordt verzocht om contact op te nemen met de politie op 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.

Scooterrijder trapt 71-jarige van fiets (Foto: stockfoto politie.nl)
Scooterrijder trapt 71-jarige van fiets (Foto: stockfoto politie.nl)

Wedstrijd van de Toekomst: Fortuna Sittard en Suriprofs testen nieuwe spelregels

Op zaterdag 12 mei spelen Fortuna Sittard en de Suriprofs de Wedstrijd van de Toekomst. Deze wedstrijd in het stadion van Excelsior staat volledig in het teken van innovatie op het gebied van nieuwe spelregels en televisieregistratie. FOX Sports zendt de wedstrijd zaterdag vanaf 15.00u live uit.

De wedstrijd is een initiatief van de KNVB, Coöperatie Eerste Divisie, FOX Sports, televisieproducent Southfields en de Suriprofs. ''De Jupiler League staat voor ontwikkeling. Met de Wedstrijd van de Toekomst laten we zien dat dit verder gaat dan spelers en trainers'', aldus Marc Boele, directeur van de Coöperatie Eerste Divisie. ''Tijdens deze unieke wedstrijd testen we nieuwe spelregels en experimenteren we met nieuwe audio- en camera-technologieën. Allemaal om het voetbal te innoveren en het spel aantrekkelijker te maken. Dit moeten we doen om in te spelen op de veranderende wensen en behoeften van het publiek. We willen dit dan ook jaarlijks herhalen.''

Tijdens de wedstrijd worden vijf nieuwe spelregels getest. Naast deze nieuwe spelregels wordt ook de videoscheidsrechter ingezet. De scheidsrechter mag hier onbeperkt gebruik van maken in geval van rode kaarten, doelpunten, strafschoppen en persoonsverwisselingen.

1. De intrap / indribbel


Een ingooi wordt vervangen door een intrap of indribbel (naar keuze van de speler).

  • De intrap (of indribbel) moet binnen 5 seconden genomen worden, vanaf het moment dat de bal op de zijlijn ligt. De scheidsrechter geeft dit aan door middel van het tellen met vingers in de lucht.
  • Tegenstanders moeten zo snel mogelijk 5 meter afstand nemen en mogen spelers niet beletten om te beginnen met dribbelen of passen. Als de tegenstander dit niet doet volgt eerst een waarschuwing en dan een gele kaart.
  • De bal moet worden genomen op de plek waar de bal uitgaat, met een speling van 1 meter aan beide kanten.
  • Buitenspel is niet van toepassing bij een intrap.
  • Direct scoren uit een intrap is toegestaan.
  • De bal moet stilliggen (ter beoordeling van de scheidsrechter).

2. Self-pass

  • Je mag naar jezelf passen binnen 5 seconden nadat de bal is stil komen te liggen op de juiste plek (door de scheidsrechter aangewezen/toegestaan).
  • Na 5 seconden is de selfpass geen optie meer. Dan gaat de situatie over in een directe vrije trap waarbij de scheidsrechter de bal stil legt op de juiste plek.
  • Tegenstanders moeten zo snel mogelijk 5 meter afstand nemen en mogen spelers niet beletten om te beginnen met dribbelen of passen.
  • Het onderscheid tussen indirecte en directe vrije trappen is niet meer van toepassing. Er zijn alleen nog directe vrije trappen.
  • Bij een overtreding kan de scheidsrechter kiezen om een self-pass eerst te laten nemen om daarna alsnog een gele kaart te geven op basis van de overtreding.
  • Uit een self-pass mag direct worden gescoord.
  • De bal moet stilliggen (ter beoordeling van de scheidsrechter).

3. Onbeperkt doorwisselen

  • De teams mogen onbeperkt wissels inzetten.
  • De wisselplek is bij de middellijn en de 4e man.
  • Net zoals in de klassieke regels: een speler gaat er eerst uit voordat zijn vervanger erin mag. De controle ligt bij de 4e man, die bepaalt wanneer de speler erin mag.
  • Als er verkeerd gewisseld wordt en de ingekomen speler heeft direct invloed op de wedstrijd, dan volgt een gele kaart.
  • Als er verkeerd gewisseld wordt en het spel is nog bezig, wordt er doorgegaan met het spel. Bij het volgende dode spelmoment geeft de scheidsrechter een waarschuwing en/of een gele kaart.

4. Zuivere speeltijd

  • De wedstrijd wordt gespeeld met een zuivere speeltijd van 2 x 30 minuten.
  • Als de bal uit het spel is en bij elke onderbreking van de scheidsrechter stopt de klok.
  • De speeltijd eindigt middels een buzzer, te bedienen door de 5e man of een automatische klok.
  • De aftellende klok is zichtbaar in stadion.
  • Valt een schot in de buzzer en wordt daaruit gescoord, dan telt het doelpunt.

5. Shoot-outs i.p.v. strafschoppen

  • Als de wedstrijd eindigt in een gelijkspel, wordt de winnaar bepaald middels een shoot-out-serie.
  • De nemer begint op 25 meter afstand van het doel en krijgt 10 seconden de tijd om te scoren.
  • De keeper start vanaf de doellijn.
  • Voor de helderheid: schiet een speler na vijf seconden, en redt de keeper, dan is er alsnog vijf seconden tijd om te scoren (anders dan bij de strafschoppenserie). Valt een schot in de buzzer, dan is het een legale doelpoging, en telt een eventueel doelpunt. Bij twijfel kan de videoscheidsrechter advies geven. Teams mogen geen call van de videoscheidsrechter aanvragen.
  • Bij een overtreding van de keeper bij de shoot-out volgt een reguliere strafschop.
  • De shoot-out wordt alleen gespeeld bij een gelijkspel na afloop van de reguliere speeltijd; tijdens reguliere speeltijd geldt de reguliere strafschop.
  • Bij de shoot-out staat één scheidsrechter op de doellijn voor toekenning van een mogelijk doelpunt. Eén op middellijn om de score bij te houden en de juiste volgorde van de spelers te handhaven (ABBA) en één scheidsrechter loopt mee tijdens de shoot-out.
  • Er is een zichtbare, aftellende klok voor iedereen in het stadion zichtbaar.

Naast de spelregels zijn er ook innovaties op het gebied van de tv-registratie:

1. Audio

  • Geluid staat centraal bij deze wedstrijd, een unicum in de sportregistratie in Nederland.
  • We volgen de wedstrijd op intensieve wijze door zowel spelers, (assistent-) scheidsrechters als (assistent-) coaches te voorzien van een audiozender. In combinatie met het volgen van deze personen middels specifieke camera’s wordt een unieke kijkervaring gecreëerd.

2. Goal-cams & VAR

  • In beide goals zullen 4 camera’s bevestigd worden die besluitvorming van de scheidsrechter en de Video Assistant Referee (VAR) zullen helpen bij beslissingen die gemaakt moeten worden. Hiervoor is toestemming van de IFAB gegeven. De VAR zal tevens in beeld worden gebracht, waardoor het overleg tussen hem en de veldscheidsrechter door de kijker gevolgd kan worden.

3. Referee camera

  • De scheidsrechter wordt middels een innovatief headset systeem uitgerust met zijn eigen camera. Door de gestabiliseerde camera en de live verbinding kan deze camera direct worden geschakeld in de liveregistratie. In combinatie met de audio van zowel scheidsrechter(s), spelers als coaches wordt de kijker meegenomen tot in de diepste beleving van de wedstrijd.

4. 360-camera

  • Tussen de dug-outs van beide teams wordt een 360-graden camera opgesteld.
  • Middels een livestream voor secondscreen kan de kijker deze wedstrijd beleven via een unieke positie in het stadion.

7 aanhoudingen in drugsdealcafé

De politie heeft op donderdagmiddag  een inval gedaan in een café aan de Heidebloemstraat in Nijmegen. Reden hiervoor was dat er informatie was binnengekomen dat er mogelijk drugs gebruikt en gedeald zou worden vanuit de horecagelegenheid. In totaal zijn er 7 aanhoudingen verricht en zijn er harddrugs aangetroffen en in beslag genomen.

Op het moment van de inval waren er zo’n 20 mensen in het café aanwezig. Eén van de aanwezigen, een 55-jarige man uit Nijmegen, wordt ervan verdacht drugs te dealen vanuit het café. Hij is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Bij 6 anderen werden harddrugs aangetroffen; ook zij zijn aangehouden.

De politie heeft zoeking gedaan in het café. Daarbij zijn harddrugs aantroffen. Ook hebben agenten de woning van de 55-jarige man uit Nijmegen doorzocht. Daarbij is contant geld gevonden.

7 aanhoudingen in drugsdealcafé (Foto: stockfoto politie.nl)
7 aanhoudingen in drugsdealcafé (Foto: stockfoto politie.nl)

'Uitstappers Beekse Bergen hebben geluk gehad'

De mensen die maandag in safaripark Beekse Bergen in het verblijf van de jachtluipaarden uit een auto stapten, hebben veel geluk gehad. Dat zegt manager van het park Niels de Wildt op NPO Radio 1. Hij reageert geschokt op een filmpje dat op YouTube is verschenen van het uitzonderlijke uitstapje.

Op het filmpje, dat dinsdag op YouTube werd gezet, is te zien dat eerst drie mensen, onder wie een klein kind, uit een Franse auto stappen in de buurt van de jachtluipaarden. Nadat ze vervolgens een klein stukje verderop weer gestopt zijn met de auto, stappen vijf mensen, onder wie het kind, uit de auto en lopen een stukje rond. Daarbij worden ze beslopen door de jachtluipaarden, die heel dicht bij ze in de buurt komen. Als de waaghalzen doorhebben wat er aan de hand is, rennen ze naar hun auto en weten ze te ontkomen.

Volgens De Wildt worden de regels van de Beekse Bergen in meerdere talen en op meerdere manieren aangeduid. "Zelfs als pictogram." Wat die mensen heeft bezield, is "mij een groot raadsel", aldus de manager. "Dit is niet wat je dagelijks meemaakt - gelukkig - binnen de Beekse Bergen."

Monitoren
Dat dit was gebeurd, was niet bekend bij Beekse Bergen. "Niemand was op de hoogte van het feit dat mensen een soort van strandwandeling hebben gemaakt in het verblijf van de jachtluipaarden." De dieren waren volgens De Wildt niet hongerig en zaten niet "in de jacht", maar ze reageerden uiteindelijk wel "op dit uitzonderlijke bezoek".

In dit soort gevallen ingrijpen als het misgaat, kan het park niet, erkent De Wildt. "Alles met camera's monitoren is een onbegonnen zaak. Het park is daarvoor veel te groot." Maar er wordt wel voor gewaarschuwd dit niet te doen. "Ook in het Frans leggen we duidelijk uit wat de regels zijn. Deze mensen hebben zich daar duidelijk niet aan gehouden."

Het filmpje is hier te zien

'Uitstappers Beekse Bergen hebben geluk gehad'
'Uitstappers Beekse Bergen hebben geluk gehad' (Foto: ANP)

Eerste trailer van The Predator gelanceerd

Met de lancering van de eerste trailer van The Predator wordt er weer nieuw leven ingeblazen in een franchise die begon met de eerste Predator-film uit 1987 van regisseur John McTiernan. In deze reboot van de sciencefiction-films keren de dodelijke aliens 8 jaar na Predators (2010) terug op het witte doek.

In deze heruitvinding van Predator, die geregisseerd wordt door Shane Black (Iron Man 3The Nice Guys) verplaatst de jacht zich van de ruimte naar de straten van de buitenwijken. De gevaarlijkste jagers van het universum zijn nu nog sterker, slimmer en dodelijker dan ooit tevoren, doordat ze zichzelf genetisch hebben verbeterd met het DNA van andere soorten. Wanneer een klein jongetje per ongeluk hun terugkeer naar de aarde triggert, kunnen alleen een groep ex-soldaten en een ontevreden docent wetenschappen het einde van de mensheid voorkomen.

De cast zal onder andere bestaan uit Boyd Holbrook, Trevante Rhodes, Jacob Tremblay, Keegan-Michael Key, Olivia Munn, Sterling K. Brown, Alfie Allen, Jane Thomas, Augusto Aguilera, Jake Busey en Yvonne Strahovski.

The Predator is vanaf 13 september 2018 in de Nederlandse bioscopen te zien.


Baby onthoofd bij bevalling: 'De rest kwam er wél uit'

Fouten maken we allemaal wel eens, maar in het geval van arts Vaishnavy Laxman werd dat wel een bijzonder treurige. Bij een bevalling in maart 2014 in het Schotse Dundee trok ze zo hard aan het kind dat het hoofdje van de romp gescheiden werd. De moeder van het kind daagde Laxman voor de rechter en ruim vier jaar later stonden de partijen dan in de rechtszaal van Manchester.

De vrouw was amper 25 weken zwanger, maar haar vliezen waren gebroken en ze vertrok in rap tempo naar het ziekenhuis. Laxman vertelde dat een keizersnede zou volgen als de baby in stuitligging bleek te liggen en dat was het geval. De arts voerde de keizersnede echter niet uit en liet een en ander op natuurlijke wijze verlopen.

De moeder had geen idee wat er allemaal gebeurde. "Ik kreeg niks tegen de pijn en hoorde alleen dat ik moest persen. Niemand keek me aan of zei ook maar wat er gebeurde." Uiteindelijk trokken Laxman en de aanwezige vroedvrouwen zo hard aan het kind dat dit wel naar buiten kwam, maar zonder hoofd... dat bleef achter in de baarmoeder.

Moeder werd geopereerd om het hoofd van haar dode zoontje uit de baarmoeder te verwijderen. "Ik vroeg wat er aan de hand was, maar niemand gaf duidelijk antwoord." Laxman en haar team besloten om ervoor te zorgen dat de vrouw toch een beetje afscheid kon nemen, door het hoofd op het lichaam van het jongetje te naaien.

Na de bevalling kwam Laxman zich toch maar even verontschuldigen bij de moeder, die nog niet echt door had wat er nou gebeurd was. Dat weet ze inmiddels natuurlijk wel en in de rechtszaal was ze duidelijk: "Ik vergeef het je niet!", zei ze meermaals tegen de arts, die de moeder niet in de ogen durfde te kijken.

Laxman werd bijgestaan door advocaat Charles Garside en de beste man kwam toch met een wat lugubere uitspraak. "De benen, het torso en de armen van het kind zijn met succes ter wereld gebracht", verdedigde hij de arts. "Mijn cliënt weet dat je pijn niet verzacht kan worden, maar hoopt dat je snapt dat ze haar uiterste best heeft gedaan. Ze wil zich op elke mogelijke manier verontschuldigen."

22-jarige moeder krijgt geen ambulance en sterft

In Frankrijk is ophef ontstaan nadat een zwarte jonge alleenstaande moeder in Straatsburg stierf omdat de hulpdiensten weigerden een ambulance te sturen toen ze belde om hulp. De Franse minister van Volksgezondheid heeft, naast het strafrechtelijk onderzoek dat is ingesteld, een intern onderzoek bevolen nadat de opname van de noodoproep openbaar werd. 

In de opname, die afgelopen week naar buiten kwam,  is te horen hoe de 22-jarige Naomi Musenga om hulp vraagt en zegt dat ze op het punt staat om dood te gaan. De centralist antwoord honend dat ze maar contact moet zoeken met een huisarts en dat ze zeker een keer dood gaat, zoals iedereen.

Op 29 december, om 11:00 uur ’s ochtends belde de vrouw voor het eerst om hulp. Toen dit geweigerd werd, was ze volgens de Britse krant The Times uren zoet met het zoeken van een huisarts. Pas in de middag besefte een huisarts dat de toestand van de vrouw inderdaad ernstig was en liet een ambulance komen, die haar rond 17:30 naar het ziekenhuis bracht. Dezelfde nacht stierf ze, na twee hartaanvallen en orgaanfalen.

Medici worden er van beschuldigd het onderzoek naar haar dood te hebben gesaboteerd door opzettelijk vijf dagen gewacht te hebben met de lijkschouwing. Haar lichaam zou zich inmiddels in een dergelijke staat van ontbinding hebben bevonden dat er geen officiële doodsoorzaak meer was vast te stellen.

De aanklagers in Straatsburg hebben een onderzoek ingesteld om vast te stellen of de hulpdiensten 'een persoon in gevaar' niet hebben geholpen, wat volgens de Franse wet een overtreding is.

IJsheiligen begonnen met nachtvorst

Op verschillende plaatsen heeft het in de nacht van donderdag op vrijdag aan de grond gevroren. In Gilze-Rijen werd het het koudst: -3,6 graden op klomphoogte, meldt Weeronline.

De ijsheiligen doen hun naam daarmee eer aan. De dagen van 11 tot en met 15 mei, de naamdagen van de vier katholieke heiligen Mamertus, Pancratius, Servatius van Maastricht en Bonifatius van Tarsus, vormen volgens de volksweerkunde de laatste voorjaarsperiode dat er nachtvorst kan optreden.

In de praktijk blijkt dat vorst aan de grond zelfs in de zomer nog voorkomt. De periode waarin nog nooit in Nederland vorst aan de grond is gemeten, loopt van 20 juli tot en met 21 augustus.

Volgens Weeronline blijft het kwik de komende nachten boven nul.

IJsheiligen begonnen met nachtvorst
IJsheiligen begonnen met nachtvorst (Foto: ANP)

NBA Playgrounds 2 laat gameplay zien

Eerder werd al bekend dat NBA Playgrounds een tweede deel zal gaan krijgen. In dit nieuwe deel speel je weer op straatveldjes en is het allemaal niet al te serieus. Het eerste deel kreeg een hoop kritiek dus laten we hopen dat de makers geluisterd hebben naar de fans.

Nu is er een eerste gameplay-trailer online gezet. NBA Playgrounds 2 moet op 22 mei uitkomen voor PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc.


The Big Lebowski viert 20e verjaardag op The Dude Day

Maandag 14 mei a.s. is het precies twintig jaar geleden dat de cultklassieker The Big Lebowski, geregisseerd door Academy Award-winnende filmmakers Joel en Ethan Coen (Fargo, No Country For Old Men), werd uitgebracht. Om het jubileum te vieren is die dag uitgeroepen tot The Dude Day en verschijnt de film op deze dag weer in de Nederlandse bioscopen. De misdaadkomedie wordt geroemd om zijn citeerbare dialogen, iconische personages en onvergetelijke scènes.


Door deze twee decennia heen is The Big Lebowski inmiddels een echte filmklassieker geworden. In de fim wordt Jeffrey ‘The Dude’ Lebowski (Jeff Bridges) aangezien voor een oude rijke man met dezelfde naam en komt daardoor met zijn bowlingvrienden terecht in een wereld vol mysterie en misdaad. De uit de hand gelopen situatie zorgt voor humoristische scènes en spetterende beelden. Verder zijn onder andere John Goodman, Steve Buscemi, Julianne Moore, Philip Seymour Hoffman en John Turturro te bewonderen in deze klassieker.

In verschillende theaters worden er op 14 mei Dude-waardige evenementen georganiseerd om dit jubileum te vieren, waarbij bezoekers wordt opgeroepen om net als The Dude in ochtendjas naar de film te gaan. Zo pakt filmketen Kinepolis het grootst aan met in tien bioscopen een BBB (Bier, Burgers en Blockbuster) waarbij de hamburgers en het bier maar 1 euro per stuk kosten. Daarnaast worden bezoekers die voor de speciale gelegenheid in ochtendjas verschijnen - net zoals The Dude - beloont met een gratis biertje.

Enthousiast geworden? Tickets voor deze speciale vertoning van The Big Lebowski bij Kinepolis (Breda, Dordrecht, Enschede, Groningen, Utrecht (Jaarbeurs), Almere, Den Helder, Emmen, Oss, Zoetermeer en Rotterdam) zijn hier te verkrijgen. Voor tickets bij Pathé (Amsterdam, Rotterdam, Arnhem, Den Haag, Utrecht, Amersfoort, Breda, Delft, Ede, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Helmond, Maastricht, Nijmegen, Tilburg, Zaandam, Hengelo en Leeuwarden) kun je hier terecht.

MLB: Albies slaat grand slam en helpt Braves naar ruime zege

Honkballer Ozzie Albies heeft weer een heerlijk potje achter de rug. De 21-jarige Curaçaoënaar, een van de jongste spelers in de MLB, hielp de Atlanta Braves aan een ruime zege op de Miami Marlins.

Na vijf innings stond het 1-1, maar op dat moment kwam Albies weer aan slag. Met Ender Inciarte, Johan Camargo en Preston Tucker op de honken mepte Albies de bal de tribunes in voor een 4-run homerun, ook wel een 'grand slam' genoemd. Het hielp de Braves uiteindelijk op weg naar een 9-2 zege.

De Boston Red Sox boekten na twee nederlagen in New York nu een zege op de Yankees. De Yankees kwamen in het volgepakte Yankee Stadium in de zevende inning van 0-4 terug naar 4-4, maar een homerun van JD Martinez in de achtste inning bracht de Red Sox de winst: 4-5.

Uitslagen MLB donderdag
Philadelphia Phillies - San Francisco Giants 6-3
Baltimore Orioles - Kansas City Royals 11-6
New York Yankees - Boston Red Sox 4-5
Toronto Blue Jays - Seattle Mariners 3-9
Miami Marlins - Atlanta Braves 2-9
Colorado Rockies - Milwaukee Brewers 2-5
Arizona Diamondbacks - Washington Nationals 1-2
Los Angeles Angels - Minnesota Twins 7-4
Los Angeles Dodgers - Cincinnati Reds 1-4
San Diego Padres - St.Louis Cardinals 1-2

Marlins - Braves (Bron: YouTube)

Nieuwe DLC voor The Escapists 2

In de game The Escapists 2 is het aan jou om te ontsnappen uit verschillende locaties. De makers Team 17 hebben nu een nieuwe DLC aangekondigd. In de DLC Dungeons and Duct Tape moet je zien te ontsnappen uit Lock Castle.

Naast een nieuwe kasteel zijn er ook nieuwe jobs, nieuwe items en recepten, en nieuwe achievements om vrij te spelen. Dungeons and Duct Tape kost 3,99 euro en is beschikbaar op PlayStation 4, Xbox One en pc.

Minister Blok op bezoek in Caïro

Minister Blok van Buitenlandse Zaken bezocht Cairo om kennis te maken met zijn Egyptische collega van Buitenlandse Zaken Shoukry. Het is de eerste keer in vijf jaar dat een dergelijk gesprek tussen beide landen plaatsvindt.

Nederland streeft naar constructief en open contact met Egypte waarin wordt gesproken over zowel onderwerpen waarop beide landen willen samenwerken, als onderwerpen waar anders over wordt gedacht. Als één van de grootste landen aan de zuidgrenzen van Europa is de stabiliteit van Egypte van belang voor Europa en Nederland.

Minister Blok is positief over de flinke economische hervormingen die het land de afgelopen jaren heeft doorgevoerd. Minister Blok: “De hervormingen leiden tot economische groei. Dat is positief voor de werkgelegenheid en biedt ook kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven. Nederland wil Egypte hierbij ondersteunen en zal de komende jaren meer gaan investeren in ontwikkeling van de private sector en het stimuleren van werkgelegenheid”.

Daarnaast wordt de samenwerking versterkt op het gebied van water en landbouw om Egypte te ondersteunen met de toenemende waterschaarste en klimaatverandering. Beide ministers spraken ook over de rol van Egypte in de regio ten aanzien van migratie, Libië en het Midden-Oosten vredesproces.

Minister Blok heeft ook gesproken over de vrijheid van meningsuiting, persvrijheid en de beperkte ruimte voor het maatschappelijk middenveld in Egypte. Actieve burgers en NGO’s vormen een essentiële voorwaarde voor een sterk en stabiel land. Minister Blok sprak tijdens zijn bezoek eveneens met een mensenrechtenadvocaat en een vertegenwoordiger van de politieke oppositie.

Minister Blok bracht daarnaast een bezoek aan Paus Tawadros II van de Koptische kerk. Zij spraken over de situatie van de Koptische christenen in Egypte.

The Flame in the Flood gratis via Humble Bundle

The Flame in the Flood  is op dit moment gratis te verkrijgen via Humble Bunble. The Flame in the Flood is een survivalgame waarin je een jong meisje bent dat samen met haar hond op avontuur gaat.

Humble Bundle is een website waar je games kunt kopen en hiervan een percentage naar een goed doel gaat. Vaak worden deze ook in bundels verkocht. Klik hier om het spel gratis te krijgen voor pc.


Zes golfers aan de leiding na eerste dag Players Championship

Op de eerste dag van de Players Championship staan zes golfers aan de leiding. De Amerikanen Dustin Johnson, Webb Simpson, Chesson Hadley, Matt Kuchar, Patrick Cantlay en de Zweed Alex Noren liepen een ronde van 66 (-6) slagen op de banen van de TPC Sawgrass in Florida.

De winnaar van vorig jaar Kim Si-woo kwam tot een ronde van 67 slagen. Daarmee staat de 22-jarige Zuid-Koreaan op een gedeelde zevende plaats samen met zes anderen.

Ook tweevoudig winnaar Tiger Woods kwam in actie. De golflegende kwam niet verder dan een ronde van level par en heeft een achterstand van zes slagen op de leiders. Phil Mickelson, een andere grootheid in de sport, liep samen met Woods zijn ronde, maar de winnaar van vijf Majors kwam niet verder dan een ronde van 79 slagen en staat daarmee op plaats 139. Tot aan de dertiende hole ging het nog redelijk voor Mickelson, maar op de laatste vijf holes noteerde hij drie double bogeys stond en maakte hij ook nog een bogey.

Wattinema, Dekker, Kist en De Graaf naar hoofdtoernooi Dutch Dart Masters

Vrijdag begint de Dutch Dart Masters in de IJsselhallen van Zwolle. De eerste Nederlandse toernooi van de Euro Tour van de PDC. Het is de zesde stop van de Euro Tour in een serie van dertien toernooien. 48 darters gaan de komende drie dagen de strijd aan om de titel, waaronder zes Nederlanders. 

44 van de 48 darters waren al bekend. De laatste vier plekken waren gereserveerd voor onze landgenoten. Donderdag was er een qualifier en Jermaine Wattinema, Jan Dekker, Christian Kist en Jeffrey de Graaf hebben zich weten te plaatsen voor het hoofdtoernooi. In de finales wonnen deze darters respectievelijk van Wessel Nijman, Jimmy Hendriks, Yordi Meeuwisse en Danny Noppert. Alle uitslagen van de qualifier lees je onderin in dit bericht. Jelle Klaasen en Michael van Gerwen zijn automatisch geplaatst voor het toernooi. Van Gerwen is ook de titelverdediger in Zwolle. 

De top zestien van de Pro Tour-Order of Merit is automatisch geplaatst voor de tweede ronde. De 32 darters volgden uit allerlei qualifiers. De loting geeft het volgende toernooischema: 

Rob Cross (3) v Steve Lennon/Rowby-John Rodriguez
John Henderson (14) v James Richardson/Jason Cullen
Mensur Suljovic (6) v Josh Payne/Jonny Clayton
Simon Whitlock (11) v Jan Dekker/Adrian Lewis

Joe Cullen (7) v Adam Huckvale/Jermaine Wattimena
Kim Huybrechts (10) v Wayne Jones/Jamie Lewis
Peter Wright (2) v Johan Engstrom/James Wilson
Gerwyn Price (15) v Toni Alcinas/Dragutin Horvat

Michael Smith (4) v Tobias Mueller/Stephen Bunting
Jelle Klaasen (13) v Ricky Evans/Krzysztof Ratajski
Daryl Gurney (5) v James Wade/Cristo Reyes
Mervyn King (12) v Ryan Joyce/Michael Rosenauer

Dave Chisnall (8) v Cameron Menzies/Kevin Munch
Ian White (9) v Christian Kist/Kyle Anderson
Michael van Gerwen (1) v Mike De Decker/Terry Jenkins
Darren Webster (16) v Jeffrey de Graaf/Steve Beaton

Vrijdag is de eerste ronde en zaterdag de tweede. Zondagmiddag zijn de achtste finales en zondagavond is het finaleblok met de kwartfinales, halve finales en finale. Voor de winnaar ligt een cheque van 25.000 Britse pond (28.400 euro) klaar. Het toernooi is belangrijk met bijvoorbeeld plaatsing voor de World Matchplay. Hieronder volgt nu het speelschema van de eerste ronde en alle uitslagen van de Nederlandse qualifier. 

Speelschema eerste ronde  - middagsessie vanaf 13.00 uur
Ryan Joyce v Michael Rosenauer
Toni Alcinas v Dragutin Horvat
James Richardson v Jason Cullen
Adam Huckvale v Jermaine Wattimena
Wayne Jones v Jamie Lewis
Johan Engstrom v James Wilson
Steve Lennon v Rowby-John Rodriguez
Christian Kist v Kyle Anderson

Avondsessie vanaf 19.15 uur
Cameron Menzies v Kevin Munch
Mike De Decker v Terry Jenkins
Jeffrey de Graaf v Steve Beaton
Tobias Mueller v Stephen Bunting
Josh Payne v Jonny Clayton
Ricky Evans v Krzysztof Ratajski
Jan Dekker v Adrian Lewis
James Wade v Cristo Reyes

Uitslagen Nederlandse qualifier - Ronde I

Jermaine Wattimena – BYE
Jerry Hendriks 6:5 Ron Schouten
Meinte Hibma – BYE
Ricardo Ulrich 6:2 Remon Hurrebrink

Arjan Konterman – BYE
Jeffrey Bekema 6:4 Danny van Klompenburg
Wessel Nijman 6:1 Sven Groen
Wim Hofsink 6:4 Ricardo Lieftink

Alexander Pas – BYE
Fabian Roosenbrand 6:3 Dirk van Duijvenbode
Jimmy Hendriks 6:2 Danny de Graaf
Mario Robbe 6:4 Toon Grebe

Ron Meulenkamp – BYE
Jan Dekker 6:4 Bjorn Fransen
Ryan de Vreede – BYE
Michael Stoeten 6:5 Niels Zonneveld

Vincent van der Voort – BYE
Mats Gies 6:2 Berry van Peer
Yordi Meeuwisse – BYE
Jeffrey de Zwaan 6:3 Willem de Vries

Dick van Dijk – BYE
Christian Kist 6:3 Henry Smit
Theo de Jong 6:1 Bennie Gerrits
Mareno Michels 6:5 Wilco Vermeulen

Danny Noppert – BYE
Leo Hendriks 6:2 Melvin de Fijter
Joost Guerts 6:1 Jitse van der Wal
Vincent Kamphuis 6:1 Ronald Balfoort

Benito van de Pas – BYE
Jeffrey de Graaf 6:1 Geert Nentjes
Michael Plooy – BYE
Frans van de Welt 6:4 Rick Hofstra

Ronde II
Jermaine Wattimena 6:0 Jerry Hendriks
Meinte Hibma 6:3 Ricardo Ulrich

Arjan Konterman 6:0 Jeffrey Bekema
Wissel Nijman 6:4 Wim Hofsink

Alexander Pas 6:4 Fabian Roosenbrand
Jimmy Hendriks 6:5 Mario Robbe

Jan Dekker 6:3 Ron Meulenkamp
Michael Stoeten 6:1 Ryan de Vreede

Vincent van der Voort 6:0 Mats Gies
Yordi Meeuwisse 6:4 Jeffrey de Zwaan

Christian Kist 6:1 Dick van Dijk
Mareno Michels 6:5 Theo de Jong

Danny Noppert 6:1 Leo Hendriks
Vincent Kamphuis 6:0 Joost Guerts

Jeffrey de Graaf 6:1 Benito van de Pas
Michael Plooy 6:3 Frans van de Welt

Ronde III
Jermaine Wattimena 6:0 Meinte Hibma
Wessel Nijman 6:2 Arjan Konterman

Jimmy Hendriks 6:0 Alexander Pas
Jan Dekker 6:1 Michael Stoeten

Yordi Meeuwisse 6:5 Vincent van der Voort
Christian Kist 6:4 Mareno Michaels

Danny Noppert 6:0 Vincent Kamphuis
Jeffrey de Graaf 6:4 Michael Plooy

Finales
Jermaine Wattimena 6:3 Wessel Nijman
Jan Dekker 6:3 Jimmy Hendriks
Christian Kist 6:2 Yordi Meeuwisse
Jeffrey de Graaf 6:4 Danny Noppert

HNQ1: Jermaine Wattimena
HNQ2: Jan Dekker
HNQ3: Christian Kist
HNQ4: Jeffrey de Graaf

Basketballers Donar en Leiden nemen 2-0 voorsprong in halve finales

In de halve finales van de play-offs in de Dutch Basketball League hebben het Groningse Donar en ZZ Leiden een 2-0 voorsprong gepakt. Donar stond bij Forward Lease Rotterdam halverwege al met 37-62 voor en ondanks Ordane Kanda's 27 punten konden de Rotterdammers in het duel met een voor de DBL bijzonder hoge score niks terug doen: 85-114, waardoor Donar het thuis af kan maken.

Landstede Basketbal gaf in Zwolle de winst al weg in het openingsduel met ZZ Leiden en ook in Leiden werd het een spannende strijd. De Leidenaren stonden na drie kwarten met vijftien punten voor, maar dit keer kwam Zwolle juist sterk terug.

Dankzij onder meer een 5-0 run van Mike Schilder kwamen de Zwollenaren tot op één punt (74-73), maar elf seconden voor tijd gooide Carrington Love de boel vanaf de driemeterlijn min of meer in het slot, waarna Leiden de 78-74 winst en dus de 2-0 voorsprong pakte.

IJshockeyers Bruins stunten met Tsjechië na uitschakeling in NHL

Voor de ijshockeyers van de Boston Bruins is het allemaal hartstikke vervelend dat ze deze week zijn uitgeschakeld in de play-offs van de NHL, maar voor de Tsjechische nationale ploeg is het geweldig: David Pastrnak en David Krejci konden zich zo bij de ploeg voegen op het WK en dat leverde donderdagavond gelijk een stunt op.

De Tsjechen hebben het erg lastig in groep A, na nipte zeges op Slowakije (na overtime) en Zwitserland (na shootouts) en een nederlaag tegen Zweden. Het duel tegen de ijzersterke Russen moest eigenlijk gewonnen worden en daar kwamen Bruins-sterren Pastrnak en Krejci bijzonder goed bij van pas.

Toch leek het al snel weer fout te gaan, want na krap een minuut opende Nikita Nesterov namens de Russen de score. Een klein kwartier later werkten Philadelphia Flyers-speler Radko Gudas en Pastrnak samen, waarna ze Krejci in staat stelden de gelijkmaker te scoren.

Het indrukwekkende Bruins-duo combineerde niet veel later nog eens en dit keer profiteerde Dimitrij Jaskin door de 2-1 op het bord te zetten. Mikhail Grigorenko zette de Russen al na één minuut in periode twee op gelijke hoogte, maar Pastrnak pikte niet veel later een rebound van een schot van Krejci op en tekende voor de 3-2.

Bijna gelijk daarna was het Alexander Brabanov die namens Rusland de 3-3 maakte, waarna in reguliere speeltijd niet meer gescoord werd. Dat veranderde in overtime: Krejci bezorgde de puck bij teamgenoot Pastrnak en hij werkte deze op fraaie wijze in het doel, waardoor de Tsjechen een verrassende en zeer belangrijke zege bij konden schrijven.

Slowakije won in dezelfde groep met 3-1 van Frankrijk, terwijl de Amerikanen in groep B met grote moeite van Letland wonnen: 3-2 na overtime. Canada was daar met 5-0 te sterk voor Noorwegen en gaat samen met de VS aan de leiding.

Tsjechië - Rusland (Bron: YouTube)

Akhisarspor verrast Fenerbahçe in bekerfinale

Fenerbahçe heeft zich pijnlijk laten verrassen in de Turkse bekerfinale. Laagvlieger Akhisarspor bleek met 3-2 te sterk voor de torenhoge favoriet.

Fenerbahçe stond afgelopen weken wereldwijd in de belangstelling door de curieuze wijze waarop het doordrong tot de finale. In de halve eindstrijd nam de ploeg het in een tweeluik op tegen Besiktas, maar die club besloot de wedstrijd niet uit te willen spelen nadat het duel werd gestaakt door ongeregeldheden op de tribune. Bovendien werd de trainer op zijn hoofd geraakt door een scherp voorwerp, waarop Besiktas eiste dat de tegenstander werd uitgesloten van deelname.

De bond besloot echter dat een boete volstond en liet Fenerbahçe in het toernooi. Besiktas hield woord en de geelzwarten kregen een vrije doorgang naar de finale, waarin Akhisarspor wachtte. Die ploeg staat twee speelrondes voor het einde nipt boven de degradatiestreep, maar helemaal veilig is de club nog niet. Aan de andere kant strijdt Fener voor de landstitel met Galatasaray, dus verwachtte iedereen een simpele overwinning voor de oud-werkgever van Robin van Persie en Pierre van Hooijdonk.

Het liep echter anders. Akhisarspor sprong uiterst zorgvuldig om met haar kansen en schoot drie van de vier keer raak, waar de topfavoriet juist geregeld mogelijkheden verprutste. Miguel Lopes opende de score naar een half uur spelen en twintig minuten voor tijd was het de beurt aan Abdoulwahid Sissoko om nummer twee binnen te koppen. Tussendoor had Fernandao gelijkgemaakt namens Fenerbahçe. Helder Barbosa leek het duel vervolgens in het slot te schieten, maar Souza bracht de spanning terug.

In de slotfase mocht Vincent Janssen invallen, maar de in Turkse dienst nooit onomstreden Nederlandse spits kon wederom het verschil niet maken. In de blessuretijd ging hij nog wel hoopvol naar de grond toen hij een penalty dacht te kunnen krijgen. De scheidsrechter zag dat anders en toonde hem een gele kaart. Dat was het enige wapenfeit van de Oranje-international, die Mathie Valbuena het nog van enorm ver zag proberen. Ook die uiterste poging om een verlenging af te dwingen strandde in schoonheid. Fener droop teleurgesteld af en bij de tegenstander barstte een enorm feest los. Voor Akhisarspor is het de eerste prijs in de geschiedenis. Tot nu toe kwam het nooit verder dan de kwartfinale van het bekertoernooi.

FOK! Wat een weer: geen code geel meer

Er komen mistbanken voor, in het westen is lokaal ook dichte mist mogelijk. Daarom is er voor Zuid-Holand en Utrecht code geel afgegeven door het KNMI. In de ochtend lossen de mistbanken op en is het zonnig. Wel ontstaan er in de loop van de middag landinwaarts op veel plaatsen stapelwolken, maar het blijft overal droog. De temperaturen lopen op naar waarden tussen 16°C aan de kust tot lokaal 20°C landinwaarts.

De wind is zwak en variabel en wordt in de loop van de ochtend overal zuidoostelijk. In de middag gaat de wind in de kustgebieden vanaf zee waaien. In de avond wordt de wind overal oostelijk, boven het Waddengebied en het IJsselmeer neemt de wind dan toe naar matig.

In de nacht naar zaterdag zijn er wolkenvelden aanwezig maar blijft het droog. Onder de bewolking koelt het minder ver af dan afgelopen nacht, de minimumtemperaturen liggen rond 11°C. De zuidoostenwind blijft zwak, langs de kust matig.

Zaterdag is er vrij veel hoge bewolking aanwezig, toch zal de zon wel geregeld te zien zijn. Het blijft droog en het wordt een stuk warmer, met maximumtemperaturen die uiteenlopen van 20°C aan de kust tot 23°C verder landinwaarts. De wind blijft zuidoostelijk en zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Inmiddels is code geel weer opgelost  

Nederland
 

Een molen in de avondschemering (Foto: Iteejer)
Een molen in de avondschemering (Foto: Iteejer)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Pamela Anderson vraagt Kanye West Julian Assange te helpen

Pamela Anderson zet zich met man en macht in om haar goede vriend Julian Assange, de man achter WikiLeaks, vrij te krijgen. Daarvoor roept ze nu de hulp in van niemand minder dan Kanye West. In een brief, die in handen is van TMZ, schrijft de Baywatch-ster dat Kanye altijd een voorstander is geweest van vrijheid van meningsuiting en hoopt ze dat hij iets voor Julian kan betekenen.

"Julian is een genie, maar wordt al jaren gemarteld. Hij zit al zes jaar in een kamertje op de ambassade van Ecuador in Londen, waar hem nu ook communicatie naar buiten toe is ontzegd. Geen telefoon, internet of bezoekers. Hij wordt kapot gemaakt. Ik zoek mensen die hun stem willen laten horen en jij bent daar sterk genoeg voor. Jouw woorden hebben een impact op mensen," aldus Pamela.

Hoewel de brief in eerste instantie persoonlijk aan Kanye gericht was, besloot Pamela's publicist het openbaar te maken, om zo aandacht voor de kwestie te krijgen. "Hoewel ik het niet altijd eens ben met Kanye, bewonder ik zijn lef om zich altijd uit te spreken. Daarmee maakt hij zich misschien niet altijd populair, maar hij staat tenminste voor wat hij vindt," zei Pamela tegen The Daily News.

Tot op heden is er nog geen reactie van Kanye op de brief gekomen. Hij bevindt zich momenteel in Jackson Hole, Wyoming, waar hij werkt aan zijn nieuwe album.

Pamela Anderson vraagt Kanye West om hulp
Pamela Anderson vraagt Kanye West om hulp (Foto: BuzzE)

Witte Huis beledigt McCain: 'hij gaat toch dood'

Een communicatiemedewerker in het Witte Huis heeft de Amerikaanse senator John McCain beledigd. De krant USA Today schrijft dat de medewerker over McCain heeft gezegd dat "zijn mening er niet meer toe doet omdat hij binnenkort toch doodgaat". De uitlating is door twee andere Witte Huis-medewerkers bevestigd.

Woensdag zei McCain nog dat hij tegen de nominatie van Gina Haspel als nieuwe baas van de CIA is vanwege haar verleden. Hij is zelf ooit gefolterd tijdens zijn militaire dienst in de Vietnamoorlog en pikt het niet dat met Haspel - iemand die ooit de leiding had over een Amerikaanse gevangenis in Thailand waar terreurverdachten werden gefolterd - aan het hoofd van de inlichtingendienst zou komen.

Vorige week publiceerde de Republikein McCain zijn nieuwste boek waarin hij genadeloos afrekent met president Donald Trump, zijn partijgenoot maar inmiddels ook zijn gezworen vijand. McCain heeft geen goed woord over voor het gedrag van de vastgoedtycoon op het politieke pluche en beticht hem ervan de Amerikaanse waarden te grabbel te gooien.

McCain is ernstig ziek, hij heeft een agressieve hersentumor waardoor hij vaak in het ziekenhuis ligt en nauwelijks in Washington aanwezig is bij stemmingen in de Senaat. De Republikeinen hebben een kleine meerderheid van 51 tegen 49 zetels voor de Democraten.

Het is nog onduidelijk of Haspel de vereiste 51 stemmen van de Senaat krijgt voor haar nominatie. Waarschijnlijk stemmen de meeste van de 47 Democratische en de twee onafhankelijke senatoren tegen. Ook enkele Republikeinse collega's van McCain overwegen tegen te stemmen. Het is nog niet te zeggen of McCain vanwege zijn ziekte wel aanwezig kan zijn bij de stemming.

Witte Huis beledigt McCain: 'hij gaat toch dood'
Witte Huis beledigt McCain: 'hij gaat toch dood' (Foto: ANP)

Manchester United tweede, prijs voor De Gea

In een weinig verheffend duel bij West Ham United heeft Manchester United de tweede plaats veiliggesteld. Keeper David De Gea heeft zijn prijs binnen.

De Spaanse doelman hield zijn doel schoon op bezoek bij de nummer vijftien van de Premier League en dat was al de achttiende keer dit seizoen dat hij geen tegentreffers hoefde te incasseren. Daarmee heeft hij de Gouden Handschoen veroverd, want geen enkele doelman kan die score nog verbeteren. Ederson Moraes, doelman van landskampioen Manchester City, staat op zestien en er is nog maar één speelronde te gaan. Het is de eerste keer dat De Gea met deze prijs aan de haal gaat.

Ook als team had United iets te vieren, want door het 0-0 gelijkspel is het verzekerd van de tweede plaats. Dat is de hoogste eindnotering sinds het de competitie in 2012-2013 won. Daarna trad een periode van verval in, maar onder leiding van José Mourinho is de weg omhoog ingezet. De Portugees had zijn team op acht posities gewijzigd ten opzichte van de ploeg die vrijdag tegen Brighton mocht beginnen. Dat duel ging verloren en een eventuele nieuwe nederlaag was donderdagavond geen moment aan de orde. West Ham produceerde slechts twee schoten op doel en maakte een bij vlagen ongeïnspireerde indruk.

Dat mocht José Mourinho zijn eigen spelers niet verwijten, want na zijn tirades van afgelopen week toonden de spelers zich volop gemotiveerd. Hij sprak uit dat zijn spelers simpelweg niet goed genoeg zijn en dat hij spelers in zijn selectie heeft waar hij niet van houdt. Ondanks de goede wil is dat na vandaag waarschijnlijk niet veranderd, want de ploeg liet kwalitatief niet zien de één na beste van de competitie te zijn. Alleen verdediger Chris Smalling blonk uit door zijn uitstekende positionering. Paul Pogba ging in de slotfase over de rooie toen hij omver werd gelopen door Mark Noble. Beide spelers kregen geel na een vurig opstootje.

Paal en lat voorkomen doelpunten bij Almere tegen Roda

Almere City FC en Roda JC zijn er niet in geslaagd om te scoren. Wel kwamen ze er enkele keren akelig dichtbij, maar paal en lat zaten in de weg.

In de strijd om promotie/degradatie golfde het duel voortdurend op en neer. Beide ploegen kregen kansen en een miniem overwicht van eredivisionist Roda leverde de favoriet voor het treffen niets op. Na twintig minuten was Javier Vet zelfs dichtbij de openingstreffer namens de thuisploeg. Hij raakte de bovenkant van de lat.

Dat kunstje lukte ook Simon Gustafson, maar dan aan de overzijde. Hij vuurde één van de vijf schoten af die de Limburgers in de eerste helft op keeper Chiel Kramer losten. Hidde Jurjus kreeg er binnen 45 minuten al tien te verwerken, maar hij capituleerde niet. Eenmaal liet hij de bal los, maar hij was net op tijd om de bal voor spits Jerge Hoefdraad weg te plukken.

Na rust gingen beide ploegen op dezelfde voet verder. Ambitieus aanvallend, maar weinig gelukkig in de afwerking. Tom Overtoom schoot over en zag zijn eigen keeper even later ontsnappen tijdens een ouderwetse scrimmage. Jannes Vansteenkiste schoot op de lat en Mikhail Rosheuvel raakte het zijnet. Even later kopte Ognjen Gnjatic in de handen van Kramer en in de slotfase was het bijna Sherjill MacDonald die de winnende treffer binnenschoot. Zijn schot spatte uiteen op de paal, zodat het duel wonder boven wonder in 0-0 eindigde.

Zondag staat het affiche opnieuw op het programma, maar dan heeft Roda het thuisvoordeel. De winnaar van het treffen mag het volgende week opnemen tegen Telstar of De Graafschap. Het eerste duel tussen die twee ploegen eindigde in 3-2 voor Telstar, wat die voorsprong zondag moet zien te verdedigen in Doetinchem.

Engeland op doelsaldo naar kwartfinales EK onder 17

Op het Europees kampioenschap voor voetballers tot 17 jaar heeft Engeland zich voor eigen publiek geplaatst voor de kwartfinales. In de laatste groepswedstrijd was Zwitserland te sterk, maar de Engelse ploeg hield op doelsaldo nog precies stand.

Felix Mambimbi maakte op slag van rust de 1-0 en dat bleek de enige goal van het duel te zijn. De Zwitsers hadden echter nog één goal meer nodig om op doelsaldo naar de kwartfinales te mogen, maar de 2-0 van Jan Wornhard werd een kwartier voor tijd wegens buitenspel afgekeurd.

Italië won met 2-0 van Israël en kwam zo net als Engeland en Zwitserland op zes punten uit. Italië won de groep, Engeland eindigde op doelsaldo in de onderlinge wedstrijden als tweede en mag zich ook opmaken voor de laatste acht.

Een goal van Rasmus Wikström hielp Zweden in groep B aan de 1-0 winst tegen Portugal, dat daardoor is uitgeschakeld. Noorwegen won met 2-0 van Slovenië en plaatste zich zo samen met de Zweden voor de laatste acht.

Vrijdag worden de andere twee groepen beslist, waaronder die van het al voor de kwartfinales geplaatste Nederland, dat nog tegen Servië speelt.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.