Zoet: "Ik hoop op een club uit de Premier League of uit de Bundesliga"

Jeroen Zoet denkt na over een vertrek bij PSV. De doelman speelt sinds 2008 voor PSV en heeft nog een contract tot de zomer van 2019.

Afgelopen weekend kroonde de 27-jarige doelman zich voor de derde keer in zijn loopbaan tot kampioen van Nederland. De titel volgde nadat een transfer niet geen doorgang vond. "Ik heb namelijk wel een tijdje met die teleurstelling rondgelopen. Dat hebben de mensen om me heen ook wel gemerkt", vertelt Zoet in gesprek met Voetbal International.

"Daarna heb ik vooral naar mezelf gekeken. Ik bleef bij PSV. Dat was een feit. Vanaf dat moment wilde en moest ik er het allerbeste van maken. Met het oog op de prestaties, dit seizoen en uiteindelijk mijn toekomst. Na Osijek zijn we met een klein groepje spelers apart genomen door Toon Gerbrands en Marcel Brands. Zij hebben de verantwoordelijkheid bij ons neergelegd."

"Die heb ik op me genomen en daar ben ik heel erg mee bezig geweest. Daarnaast heb ik ook met Ruud Hesp gezeten. Hij is toch voor het vijfde seizoen op rij mijn keeperstrainer. We hebben gekeken of we het wat andere dingen konden doen zodat het niet steeds als een herhaling zou voelen. En ik ben ook wat fitter dan vorig seizoen."

De tienvoudig international denkt wederom na over een vertrek uit Eindhoven. "Speeltijd staat voorop. Ik kan namelijk niet goed op de bank zitten, dan vreet ik me alleen maar op. Dat deed ik vorig jaar al toen ik de bekerwedstrijden niet mocht keepen. Ik train om te spelen, leef altijd naar iedere wedstrijd toe, dat is namelijk het mooiste dat er is. Bij een grote club op de bank zitten, kan ook als ik 34 ben. Als ik wegga bij PSV, hoop ik op een club uit de Premier League of uit de Bundesliga."