Noor Iversen pakt etappe vijf Tour de Ski, Cologna behoudt leiding

Langlaufer Emil Iversen heeft donderdag de vijfde etappe van de Tour de Ski bij de mannen gewonnen. De Noor zegevierde in Oberstdorf op de vijftien kilometer vrije stijl, met massastart.

Het veld bleef net als bij de vrouwen lang bij elkaar, hoewel hier en daar wat mannen onderuit gingen. De voornaamste slachtoffers waren de Rus Andrey Larkov en de Noor Niklas Dyrhaug, die daardoor beiden een dikke minuut aan de broek kregen.

In de eindsprint ging de strijd tussen de Noren Iversen en Sindre Bjørnestad Skar, terwijl ook de Italiaan Francesco de Fabiani zich voorin kon melden. Iversen won, voor zijn landgenoot en De Fabiani. 

In het klassement veranderde weinig: leider Dario Cologna eindigde als vierde en de Zwitser behield zijn koppositie zo. Sergey Ustiugov kwam er niet aan te pas, maar de Rus bleef wel op plek twee staan. Martin Johnsrud Sundby maakte de grootste sprong: de Noor schoof van plek zes op naar de derde stek, door Alex Harvey, Alexey Poltoranin en Alexander Bolshunov te passeren.