Gemeente Sittard heeft schijt aan de wet

Zonder af te wachten of de omgevingsvergunning wel toegekend wordt, heeft de gemeente Sittard-Geleen per direct besloten om te beginnen met het  snoeien van de kornoelje hagen rondom de volkstuinen. Er werd in de aanloop door de gemeente gezegd dat de werkzaamheden op 1 november zouden beginnen.

Op 3 oktober werd er een kapvergunning aangevraagd, maar een besluit afwachten is blijkbaar niet nodig. in het kader van 'veiligheid' moesten de hagen rondom de tuinen onmiddelijk gesnoeid worden. 

Ton Raven, Fractievoorzitter van de Stadspartij, heeft donderdagavond een dringende oproep gedaan op de burgemeester van Sittard-Geleen om de werkzaamheden onmiddelijk stop te laten zetten. Raven: "Het heeft er alle schijn van dat de gemeente in strijd handelt met wettelijke bepalingen inzake omgevingsvergunningen en dat de gemeente betrokken tuinders bewust onnodig frustreert."

Hij vervolgt: "Wij roepen U als Burgemeester, als bewaker voor uitvoering van correcte gemeentelijke juridische procedures, op om deze illegale werkzaamheden onmiddellijk stop te zetten en de verantwoordelijken ter stond ter verantwoording te roepen."

 Gemeente Sittard heeft schijt aan de wet (Foto: Anique / Red de Tuinen)
Gemeente Sittard heeft schijt aan de wet (Foto: Anique / Red de Tuinen)