Rondslingerende piemel helpt marathonloper aan steun publiek

Afgelopen weekeinde werd in het Slowaakse Kosice de Vredesmarathon gelopen, een wedstrijd die al sinds 1924 op het programma staat en daarmee de oudste grote stadsmarathon van Europa is.

Reuben Kiprop Kerio won de wedstrijd, maar de aandacht ging in plaats van naar de Keniaan vooral naar local Jozef Urban. De Slowaak was, mogelijk geholpen door perfecte genitale aerodynamica, op weg naar een nieuw persoonlijk record. Opvallend detail: aan het slot van de marathon kozen zijn jongeheer en de bijbehorende ballen het ruime sop en zochten ze het Slowaakse zonlicht op. 

Het opvallende tafereel leverde Urban de nodige extra steun op van zijn thuispubliek en dat bracht hem uiteindelijk naar een tijd van 2:21.50 uur, een verbetering van zijn persoonlijk record met bijna een halve minuut. Het wild slingerende zaakje werd na afloop weer naar de juiste plek gedirigeerd, maar ondertussen hard Urban zo mooi een ode gebracht aan Phillipides, de Griek die - vermoedelijk naakt - de marathontraditie vele eeuwen geleden op gang bracht.

Urban en zijn zaak (Bron: YouTube)