Van der Poel wint Superprestige in Gieten

Mathieu van der Poel heeft de eerste wedstrijd van de Superprestige gewonnen. In het Drentse Gieten kwam de Nederlandse veldrijder solo over de finish. Op de tweede plaats eindigde wereldkampioen Wout van Aert. Laurens Sweeck werd derde.

Na de start ging Van der Poel als eerste het veld in. Even leek het dat de renner van Beobank-Corendon opnieuw vanaf de eerste ronde aan een solo zou beginnen. Gelukking voor de spanning in de wedstrijd wisten Van Aert, Thijs Aerts en Kevin Pauwels aan de sluiten. De plaats van die laatste twee werd later ingenomen door Lars van der Haar en Laurens Sweeck.

Na zeven ronden vond Van der Poel het genoeg en plaatste een definitieve aanval, enkel Van Aert kon nog even in de buurt blijven. Na bijna een uur wedstrijd kwam Van der Poel met vijftien seconden voorsprong op Van Aert over de finish. De strijd voor de derde plaats werd gewonnen door Sweeck. Landgenoot Lars van der Haar werd vierde.

De wedstrijd bij de vrouwen werd verrassend gewonnen door Maud Kaptheijns. De Nederlandse won na een lange solo. De overige twee podiumplaatsen werden ingenomen door Nikki Brammeier en Sophie de Boer. Regerend wereldkampioene Sanne Cant werd teleurstellend zesde.

Uitslag mannen
1. Mathieu van der Poel (NED)
2. Wout Van Aert (BEL)
3. Laurens Sweeck (BEL)
4. Lars van der Haar (NED)
5. Quinten Hermans (BEL)
6. Gianni Vermeersch (BEL)
7. Kevin Pauwels (BEL)
8. Jens Adams (BEL)
9. Toon Aerts (BEL)
10. Diether Sweeck (BEL)

Uitslag vrouwen
1. Maud Kaptheijns (NED)
2. Nikki Brammeier (GBR)
3. Sophie de Boer (NED)
4. Elle Anderson (USA)
5. Helen Wyman (GBR)
6. Sanne Cant (BEL)
7. Annemarie Worst (NED)
8. Loes Sels (BEL)
9. Alice Maria Arzuffi (ITA)
10. Yara Kastelijn (NED)