Pedersen wint derde etappe Ronde van Denemarken, Hofstede derde

Mads Pedersen heeft de derde etappe gewonnen in de Ronde van Denemarken. De Deense renner van Trek-Segafredo was na 183,6 kilometer in Vejle de beste voor zijn landgenoot Michael Valgren. De 22-jarige Nederlander Lennard Hofstede kwam als derde over de streep.

Zes renners kozen in regenachtige omstandigheden vroeg voor de aanval. De kopgroep zou maar twee minuten krijgen van het peloton en op het plaatselijke ronde werden ze ook weer bijgehaald door het peloton.

In de heuvelachtige finale waren er meerdere aanvallen met daarbij een aanval van Weening. Het zorgde ervoor dat het peloton werd uitgedund naar vijftien renners. Op de laatste hellende strook van één kilometer was het Jasper Stuyven die doortrok. De renner van Trek-Segafredo deed dat volledig in dienst van zijn ploegmaat Pedersen.

Pedersen zou daarna overnemen wist meteen een kloof te slaan met zijn concurrenten. Valgren zou tweede worden op drie seconden van de Deen. Pedersen neemt ook de leiding over van zijn naamgenoot Casper Pedersen, die de eerste etappe had gewonnen.