Skiester Velez-Zuzulova dreigt Spelen opnieuw te missen

Het zit alpineskiester Veronika Velez-Zuzulova niet mee. De Slowaakse heeft tijdens een trainingskamp in het zuiden van Argentinië een zware knieblessure opgelopen. De precieze ernst van de blessure is nog niet bekend, maar mogelijk is haar rechterknieband afgescheurd. Velez-Zuzulova vliegt snel terug naar Oostenrijk, waar een plan voor de behandeling opgesteld zal worden.

"We kunnen nog niet precies zeggen wat de ernst van de blessure is en ook weten we nog niet precies hoe lang het allemaal gaat duren. Wel zullen we het uiteraard laten weten zodra er meer bekend is", aldus de Slowaakse teammanager Robert Magat tegenover media in zijn land. Als het herstel te lang duurt zou Velez-Zuzulova de Olympische Spelen van Pyeongchang in februari kunnen missen.

De 33-jarige slalomspecialiste scheurde vlak voor het begin van het olympisch seizoen 2013/14 haar linkerknieband af. Ze probeerde zonder operatie te herstellen en weer in actie te komen, maar kwam erachter dat haar knie de intensiteit van topwedstrijden nog niet aankon en moest de Olympische Spelen van Sochi missen.

In 2002, 2006 en 2010 was ze wel van de partij op de Spelen. De Slowaakse is al jaren een van 's werelds beste slalomskiesters en vooral in de afgelopen twee seizoenen was ze ijzersterk: achter Mikaela Shiffrin eindigde Velez-Zuzulova twee keer als tweede in de eindstand van de World Cup. Komend seizoen zou haar laatste seizoen moeten worden.