Australisch jongetje onder doden Barcelona

Een Australisch jongetje is een van de slachtoffers van de aanslag op de Ramblas in Barcelona. Dat melden de hulpdiensten van Catalonië. Het kind heeft ook de Britse nationaliteit.

Volgens diverse media gaat het om de zevenjarige Julian Cadman. Het jongetje werd door familieleden na de aanslag enige tijd als vermist opgegeven nadat hij blijkbaar gescheiden was geraakt van zijn moeder. Volgens de BBC zegt de familie nu dat ze zich zijn glimlach zullen blijven herinneren.

Ook meldden de hulpdiensten dat er onder de slachtoffers een Italiaan en een Belg zijn. Volgens de hulpdiensten liggen er na de twee aanslagen in Barcelona en Cambrils nog 51 mensen in het ziekenhuis, 81 zijn er al ontslagen.

De bloemenzee op de Ramblas wordt steeds groter en is onder meer aangevuld met knuffels, kaarsen en speelgoed. Verschillende mensen, onder wie personeel van de hulpdiensten, komen naar de bloemenzee om een laatste eer te betuigen. Zondagavond is er ook een minuut stilte bij de wedstrijd van Barcelona tegen Real Betis.

De Catalaanse politie gaat er vanuit dat bij de aanslagen twaalf terroristen betrokken waren.

Australisch jongetje onder doden Barcelona
Australisch jongetje onder doden Barcelona (Foto: ANP)