Polanski weer beschuldigd van seks met tiener

Een nu 59-jarige vrouw beschuldigt Roman Polanski ervan seks met haar te hebben gehad toen ze zestien jaar was en hij veertig. Dat bleek dinsdag tijdens een persconferentie in Los Angeles.

De vrouw, die wordt bijgestaan door advocate Gloria Allred, wilde alleen haar voornaam geven, Robin. Ze weigerde ook te vertellen waar ze de regisseur destijds van kende.

Robin zegt nu met haar verhaal te komen, omdat ze woedend is over uitspraken van Samantha Geimer. Het slachtoffer in het seksschandaal waarvoor Polanski in 1977 de VS ontvluchtte gaf eerder dit jaar aan dat ze de zaak achter zich heeft gelaten en de regisseur wat haar betreft niet langer gestraft hoeft te worden.

Alhoewel de zaak al is verjaard, deed Robin eerder dit jaar toch de autoriteiten op de hoogte gebracht van haar aantijgingen. Het is de derde keer dat Polanski wordt beschuldigd van seks met een minderjarige. In 2010 deed Charlotte Lewis haar verhaal over een incident in 1982, waarbij de regisseur zich aan haar opdrong. Ook zij was op dat moment zestien. Polanski is in die zaak nooit aangeklaagd.

Polanski weer beschuldigd van seks met tiener
Polanski weer beschuldigd van seks met tiener (Foto: BuzzE)