13-jarige zorgt voor megastunt op WK tafeltennis

In het Duitse Düsseldorf is deze week het wereldkampioenschap tafeltennis in volle gang. Donderdag viel daar alvast een gigantische stunt te noteren, want de nummer zes van de wereld, Jun Mizutani, werd door een onverwachte tegenstander uitgeschakeld.

Mizutani stond tegenover zijn Japanse landgenoot Tomokazu Harimoto, met één opvallend detail: Harimoto is pas 13 jaar oud. Dat hij een groot talent is mag duidelijk zijn, want hij is de aanvoerder van de wereldranglijst voor spelers tot 15 én tot 18 jaar en met groot verschil ook. 

Mizutani zal vermoedelijk echter niet verwacht hebben dat hij het zo zwaar zou krijgen dat hij in de tweede ronde al serieus in de problemen kwam, maar toch gebeurde dat. De tiener domineerde het begin van de wedstrijd en liet Mizutani in de eerste twee games nauwelijks in de wedstrijd komen. 

De winnaar van olympisch brons vorig jaar herstelde zich een beetje, maar met 12-14 leverde hij ook de derde game in. Game vier won hij dan toch, waarmee hij zich op het nippertje in de wedstrijd hield, wat misschien wel voor een kanteling zou zorgen. Niks was echter minder waar, want Harimoto knokte zich gelijk weer terug en maakte het nog af ook: 11-7, 11-6, 14-12, 7-11, 11-8.