Stallone wil geld zien van Warner Brothers

Sylvester Stallone laat niet langer met zich sollen. De 70-jarige Rocky-acteur klaagt filmmaatschappij Warner Brothers aan vanwege gederfde inkomsten van de film Demolition Man uit 1993, zo meldt The Hollywood Reporter.

De sciencefictionfilm Demolition Man, met Wesley Snipes, Sandra Bullock en Stallone in de hoofdrol bracht volgens Warner Brothers 58 miljoen dollar winst op (54 miljoen euro). Stallone beweert dat de opbrengsten veel hoger waren en zegt dat zijn productiemaatschappij contractueel recht had op 15 procent van de winst die de film zou maken.

"De filmmaatschappijen zijn gierig. Warner Brothers heeft jaren de winsten opgestreken zonder een cent uit te keren aan de begunstigden", leest de claim van Stallone. Warner Brothers wilde niet reageren op de berichtgeving en de aangespannen zaak.

In 2015 probeerde de filmmaatschappij Stallone tegemoet te komen en stuurde als reactie op de klachten van de acteur een cheque ter waarde van 2,8 miljoen dollar. Maar Stallone neemt hier geen genoegen mee en eist dat de cijfers en boekhouding van Warner Brothers worden doorgelicht. "Er moet een einde worden gemaakt aan deze praktijken en acteurs moeten worden betaald voor hun harde werk", aldus de advocaten van Stallone.

Stallone wil geld zien van Warner Brothers
Stallone wil geld zien van Warner Brothers (Foto: BuzzE)