Grote software-update voor Xbox One

Vanaf gisteren is Microsoft zijn nieuwe software-update voor de Xbox One-dashboard aan het uitgeven. De update zal de dashboard sneller en gestroomlijnder maken, en er is direct ondersteuning voor de nieuwe streamingservice Beam.

Allereerst zijn enkele functies verplaatst om de snelheid van de dashboard te verbeteren. De Guide is veranderd, om deze te openen hoef je vanaf nu één keer op de knop te drukken in plaats van de dubbelklik, om tijd te besparen voor het maken van een filmpje of het bekijken van je vriendenlijst. Verder is er nu direct Beam-ondersteuning, dat vooral als de vervanger van Twitch kan worden gebruikt. Waar er bij Twitch vaak een vertraging van zo'n halve minuut is tussen de stream en het daadwerkelijke spel, is deze vertraging bij Beam vrijwel afwezig.

Er zijn nog vele kleinere functies toegevoegd door middel van deze update, waarvan de meeste hieronder in de video zijn te vinden. De nieuwe update kan voor velen al handmatig gedownload worden in het instellingen-menu, als je dat niet doet, wordt de update over enkele dagen geforceerd doorgevoerd.