Fan Real opent petitie voor overspelen Barcelona-PSG

Een petitie om de wedstrijd FC Barcelona - Paris Saint-Germain in de Champions League te laten overspelen heeft inmiddels de steun van bijna tweehonderdduizend handtekeningen ontvangen.

Barcelona leek op weg naar uitschakeling in de Champions League, nadat PSG de heenwedstrijd in de achtste finale met 4-0 had gewonnen.  Luis Enrique's team werd het eerste team ooit dat een dergelijke achterstand goedmaakte en met de 6-1 zege plaatsten de Catalanen zich alsnog voor de kwartfinale.

De scheidsrechter van die wedstrijd, Deniz Aytekin, werd zwaar bekritiseerd voor zijn optreden in de wedstrijd, waarbij hij de thuisploeg twee strafschoppen gaf, en het verhaal doet nu de ronde dat hij mogelijk geen Champions League-wedstrijden meer mag fluiten.

Luis Melendo Olmedo, een fan van Real Madrid, wil nu dat de wedstrijd moet worden overgespeeld en heeft daarvoor een petitie opgesteld. Het verzoek werd geplaatst op Change.org, een site die mensen in staat stelt om verschillende petities te plaatsen voor kwesties zoals rechten van de vrouwen, immigratie, oorlog en disciminatie.

Volgens Olmedo moet de wedstrijd worden overgespeeld vanwege 'incidenten die PSG ernstig hebben beschadigd, met als schuldige de Duitse scheidsrechter Deniz Aytekin, die Barcelona een voordeel gaf met zijn arbitraire beslissingen.'

Olmedo hoopte honderdvijftigduizend handtekeningen te verzamelen en daar is hij al ruimschoots in geslaagd. De UEFA heeft nog niet gereageerd en wij schatten in dat dat ook zo gaat blijven.