Robben na monsterzeges: "Voetjes op de grond houden"

Met twee keer 5-1 winst tegen Arsenal is Bayern München de topfavoriet voor het winnen van de Champions League. Rustig blijven, predikt Arjen Robben.

10-2 winst over twee duels tegen een Engelse topclub en toch stond Arjen Robben niet helemaal tevreden de pers te woord na afloop. "De eerste helft was niet goed", oordeelde Robben in gesprek met internationale media.

Het was een scenario waarvoor hij en zijn teamgenoten elkaar hadden gewaarschuwd. "Het is altijd raar. We praten voor de wedstrijd, we wisten dat het ging gebeuren. Maar we waren aan het slapen." Arsenal wist er aanvankelijk raad me. "Ze gingen pushen. Dit was niet goed met het oog op de kwartfinales, we moeten beter", aldus Robben.

"De tweede helft was al veel beter. Na de strafschop en de rode kaart hebben we dit duel goed beëindigd." En dus kan Bayern zo doorstoten naar de laatste vier en laatste twee? Kalm aan, stelt Robben. "We moeten stap voor stap zetten. Ik houd er niet van om nu al over een finale te praten. Er gaan allemaal goede teams door naar de kwartfinales, dus we krijgen sowieso een sterke tegenstander. We moeten de voetjes op de grond houden."