Historische wereldtitel Poolse schansspringers

De Poolse schansspringploeg heeft hun topseizoen bekroond met de wereldtitel in de landenwedstrijd. In het Finse Lahti schreven Maciej Kot, Piotr Zyla, Dawid Kubacki en Kamil Stoch geschiedenis, want nooit eerder won een Pools team de wereldtitel.

Na de eerste ronde had Polen al een grote voorsprong in handen. Kot, Zyla en Kubacki sprongen allemaal verder dan de concurrenten in hun groep en Stoch moest alleen dubbel wereldkampioen Stefan Kraft uit Oostenrijk voor zich dulden. Kraft's supersprong bracht Oostenrijk naar de tweede plek, vlak voor Duitsland, terwijl ook Noorwegen nog een kans had op de medailles.

Polen bleek in de finaleronde onaantastbaar, maar daarachter lieten alle andere kanshebbers de nodige uitglijders zien. Michael Hayböck, Gregor Schlierenzauer en Manuel Fettner vielen tegen voor Oostenrijk, waar Noorwegen van profiteerde. Anders Fannemel begon de finaleronde weliswaar met een zeer matige sprong, Johann André Forfang, Daniel André Tande en Andreas Stjernen maakten dat weer goed. Het grootste drama was er voor de Duitser Stephan Leyhe: een compleet mislukte sprong leverde een onoverbrugbare achterstand op, waardoor de Duitsers als vierde eindigden.