Hiddink (70) 'te jong' voor terugkeer naar PSV

PSV hoeft in haar zoektocht naar een nieuwe voetbalcommissaris niet aan te kloppen bij Guus Hiddink. "Ik voel me er nog te jong voor."

De 70-jarige Hiddink is bij PSV kandidaat om toezichthouder te worden van de raad van commissarissen, als opvolger van Hans van Breukelen die technisch directeur werd bij de KNVB. De oud-bondscoach en ex-trainer van Chelsea prefereert echter een actievere rol binnen de club, zo zegt hij in Eindhovens Dagblad. Voor een formelere rol vindt hij het te vroeg. "Ik voel me er nog te jong voor."

Wel is Hiddink al informeel betrokken bij PSV en voert hij soms overleg met verschillende functionarissen. "Maar dat is niet zoals in 2014", aldus Hiddink. Destijds verkeerde de club in crisis en werd de oud-trainer van PSV aangesteld als adviseur.

Hiddink werd onlangs ook nog in verband gebracht met de trainersvacature bij Leicester City, waar hij Claudio Ranieri zou moeten opvolgen. Zelf gaf hij te kennen dat er nog geen contact is geweest met die club. Vorig jaar werkte Hiddink nog in de Premier League, als interim-trainer bij Chelsea dat toen José Mourinho had ontslagen.