Skiër Kline stunt met afdalingszege

Alpineskiër Bostjan Kline heeft tijdens de eerste World Cup na het WK voor een flinke verrassing gezorgd. De 25-jarige Sloveen zegevierde in het Noorse Kvitfjell op de afdaling, zijn eerste overwinning ooit in de World Cup. Een ruim jaar geleden stond hij al twee keer op het podium met twee tweede plekken.

Kline mocht als vierde naar beneden en zette een vlijmscherpe tijd neer. Erik Guay, goed voor zilver op het WK, strandde op 0,25 seconden en de Noorse specialist Kjetil Jansrud kwam tot op 0,20 seconden. Vele skiërs kwamen er dicht in de buurt, maar niemand kwam aan de tijden van de top-3, inclusief kersvers wereldkampioen Beat Feuz.

Pas bij startnummer achttien kwam de tijd van Kline weer ernstig in gevaar. Olympisch kampioen Matthias Mayer gaf 0,19 seconden toe en pakte de tweede plek, waarmee hij Guay van het podium stootte. De Duitser Thomas Dressen zorgde met startnummer 48 nog voor een daverende verrassing door plek zes in te nemen, maar Kline, wereldkampioen junioren van 2011, kon de champagne ontkurken.