Supertalent Redan (16): "Ajax-contract komt eraan"

Manchester United toonde vorig jaar al interesse in Daishawn Redan. De Ajacied werd begin februari zestien jaar en dat betekent dat zijn eerste contract getekend mag worden.

Of dat zou gebeuren in Amsterdam of Manchester was tot vandaag de vraag. Opvallend is overigens dat het talent geen zaakwaarnemer heeft. "Mijn moeder en vader regelen al mijn zaken. Het vertrouwen is altijd het hoogst bij je ouders, het is ook bewust dat ik dat zo aanpak."

"De club weet wat ik wil en dat is het eerste halen. Ik wil de vaste spits van Ajax worden", vervolgt de ambitieuze Redan. Om dat te bereiken moet in ieder geval het eerste contract getekend worden bij de Amsterdammers. Een kwestie van tijd als het aan hem ligt. "Dat contract komt eraan. Ik ga hem zeker tekenen."

De buitenlandse interesse doet hem echter goed. De week waarin hij daarvan hoorde was bijzonder en levert een mooie anekdote op. "Als je weet dat zo’n club als Manchester United je wil kopen geeft dat alleen maar vertrouwen en blijf je ook je best doen. Ik lag een week ziek op bed in die periode. Op een dinsdagavond verschenen de geruchten ineens op Instagram en andere media."

Die zaterdag speelde Redan weer een wedstrijd tegen Almere City, maar begon hij nog op de bank. "Ik kwam er in bij 0-0 en we wonnen met 1-4. Ik scoorde ze alle vier. Het geeft me dus alleen maar meer motivatie om te presteren."

Momenteel speelt Redan zijn wedstrijden bij O16 en af en toe bij O17. Gisteren mocht hij zelfs opnieuw minuten maken bij Ajax Onder 19, dat met 3-0 won van Dinamo Kiev. "Het is altijd mooi om hier mee te doen. De vorige wedstrijd tegen Juventus maakte ik mijn debuut in de Youth League en dit keer mocht ik gelukkig ook weer meedoen." De vele supporters langs de kant zijn natuurlijk speciaal, maar dat verandert niets aan zijn instelling. "Ik beleef het gewoon als elke andere wedstrijd. De wil om te scoren is er altijd. Ik wil altijd hongerig zijn."