Gebruik je auto als controller met Doom

De politie suggereert om een ademslot en smartphone-blokkade standaard in auto’s te bouwen, maar daarmee houd je Matt Swarthout niet tegen. Hij laat Doom draaien op de boordcomputer en bestuurt vervolgens de game met de auto. Nee, dit is geen typefout.

De vindingrijke nerd heeft een video gemaakt die je uitlegt hoe je binnen vijf minuten dit flikt met een Porsche 911. Swarthout zegt dat je niet specifiek een Porsche nodig hebt om dit voor elkaar te krijgen, want het moet werken met iedere moderne boordcomputer. Je flasht je boordcomputer met een USB-stick en start de auto. Dankzij de flash start de computer in debug-modus. Je gebruikt uiteraard een originele Doom cd-rom, want Swarthout wil niets illegaals doen. Je kan vervolgens de besturing zo instellen dat je de auto zelf gebruikt als een controller.

Stuur naar links voor links en vice versa voor rechts. Geef gas om vooruit te lopen en schiet met je toeter. Een ander wapen kun je pakken door simpelweg te schakelen. Swarthout heeft dit getest met Doom, Doom 2 en een 2017 Porsche 911 Carrera S Cabriolet. Hij benadrukt dat alles is gefilmd op privéterrein en dat je nooit Doom op deze manier moet spelen op de openbare weg.