Skiester Worley na zware blessure weer wereldkampioene

Skiester Tessa Worley heeft zich in het Zwitserse St. Moritz voor de tweede keer in haar loopbaan laten kronen tot wereldkampioene op de reuzenslalom. In 2013 won de Française de wereldtitel al eens, maar in december van dat jaar liep ze een zware knieblessure op en was ze lang uit de roulatie - wat haar onder meer de Olympische Spelen van 2014 kostte. Dit seizoen is Worley eindelijk weer echt terug in de wereldtop met meerdere World Cup-zeges.

Worley sloeg met startnummer 1 in de eerste run al gelijk toe door de snelste tijd te noteren. Met 0,48 seconden achterstand bleef alleen de Italiaanse Sofia Goggia binnen een halve seconde, terwijl Mikaela Shiffrin uit de VS al 0,72 seconden toe moest geven. 

Shiffrin kwam dankzij een uitstekende tweede run wel dichterbij en ging Goggia voorbij. Toch was de Italiaanse dolgelukkig, want nadat ze op de afdaling, super-G en alpinecombinatie tegenviel had ze haar eerste medaille bij haar laatste kans nu dan toch binnen. Dat Shiffrin met zilver genoegen moest nemen was snel duidelijk: Worley ging soeverein naar beneden en hield uiteindelijk 0,34 seconden over op de Amerikaanse.

De Nederlandse Adriana Jelinkova eindigde als 36e.