Dahlmeier naar wereldtitel, Domracheva helemaal terug op WK

Biatlete Laura Dahlmeier heeft zich tijdens het wereldkampioenschap in Hochfilzen voor de tweede keer op rij laten kronen tot wereldkampioene op de achtervolging. De Duitse vertrok als tweede na haar zilveren medaille op de sprint, en wist die positie dankzij goed schieten en langlaufen nog te verbeteren. 

Bij de eerste schietbeurt in liggende positie schoot Dahlmeier er één keer naast, maar omdat de dichtstbijzijnde concurrentie ook niet foutloos bleef kon ze de leiding zelfs overnemen van de Tsjechische Gabriela Koukalova, die problemen met haar geweer kende en twee keer verkeerd schoot. De nog altijd maar 23-jarige Duitse bleef vervolgens foutloos en hield de hele race een voorsprong van zo'n tien à twintig seconden vast op de achtervolgers. 

De strijd achter Dahlmeier was erg spannend, met onder meer Kaisa Mäkäräinen in de hoofdrol. De ervaren Finse kwam alsmaar dichterbij, maar een misser in de laatste schietbeurt zette een streep door haar kansen op een medaille. Koukalova wist zich ondanks in totaal drie missers toch weer naar voren te vechten en pakte het brons, maar de vrouw van de wedstrijd was zonder twijfel Darya Domracheva. De Wit-Russische grootheid keerde dit seizoen na lange afwezigheid - door ziekte en daarna zwangerschap - eindelijk terug, maar was nog niet in topvorm. Zondag was ze dat wel: ze raakte alle twintig doelen en wist zich op te werken van de 27e naar de tweede plek bij de finish.