Shorttrackdames pakken goud en heren zilver tijdens ploegenachtervolging in Dresden

Zowel de dames als de heren hebben op de ploegenachtervolging tijdens de wereldbekerwedstrijden shorttrack in Dresden een medaille veroverd. De dames waren de beste en de heren gingen naar huis met het zilver. 

Oranje, met Suzanne Schulting, Rianne de Vries, Yara van Kerkhof en Lara van Ruijven op het ijs, bepaalde het tempo. Dat bleek voor veel landen te hoog. Alleen Italië kon enigszins mee, maar meer dan volgen was het niet. De overmacht van Nederland was wel een beetje vertekend. Zuid-Korea, dat tot nu toe alles had gewonnen, reed in Dresden met een juniorenploeg en miste de finale. De beste Aziaten zijn thuisgebleven met het oog op de Aziatische Winterspelen later deze maand. 

De herenploeg moest zich tevreden stellen met zilver. Dennis Visser, Sjinkie Knegt, Daan Breeuwsma en Itzhak de Laat kwamen als derde over de finish, maar omdat Hongarije een penalty kreeg, schoven ze een plek op. Oranje nam halverwege de wedstrijd de leiding door een botsing tussen Zuid-Korea en Hongarije, waar de Hongaren uiteindelijk voor bestraft werden. Het tempo ging daarna omhoog, vooral onder aanvoering van de Russen Viktor An en Semen Elistratov.

Oranje kon na een trage wissel Rusland en Hongarije niet meer bijbenen, maar kregen toch het zilver omgehangen.