Moonlight ontpopt zich tot bioscoophit

Het drama Moonlight is donderdag spectaculair geopend in de Nederlandse bioscopen. De film, die genomineerd is voor acht Oscars, trok op de eerste dag 4500 bezoekers en bracht 30.000 euro op. Daarmee scoort Moonlight beter dan vergelijkbare titels als Birdman en La La Land, zo maakte distributeur Splendid Films vrijdag bekend.

Moonlight vertelt het verhaal van een donkere homoseksuele jongen in een achterstandsbuurt in Miami die zijn plek in het leven probeert te vinden. Het drama werd geproduceerd door Brad Pitt, die per se een film wilde maken van het ongepubliceerde toneelstuk Moonlight Black Boys Look Blue. De hoofdrollen worden gespeeld door House of Cards- en Luke Cage-ster Mahershala Ali, Trevante Rhodes (Westworld) en Naomie Harris (Skyfall).

De film kreeg juichende recensies en geldt als een van de grote favorieten voor de uitreiking van de Oscars volgende maand. Moonlight beleefde eerder deze week zijn Nederlandse première op het International Film Festival Rotterdam. Regisseur Barry Jenkins was daarbij aanwezig en verzorgde donderdag een masterclass.