Zweedse Nilsson blijft leiden in Tour de Ski

De Zweedse langlaufster Stina Nilsson gaat nog altijd aan de leiding in de prestigieuze Tour de Ski. Nilsson won eerder al twee etappes en schreef ook de vierde etappe op haar naam.

In etappe vier ging het over tien kilometer in de vrije stijl, in achtervolgingsvorm: men startte met de verschillen uit het klassement. Nilsson en het Noorse duo Heidi Weng en Ingvild Flugstad Østberg vormden al snel een trio aan de kop van de wedstrijd. Er was enig onderling meningsverschil over wie het gros van het werk op kop moest verrichten, maar toch slaagden de dames erin hun voorsprong op de rest - eigenlijk alleen bestaande uit de Finse Krista Pärmäkoski - uit te breiden.

Aan de finish liet Nilsson weer eens zien over de rapste sprintbenen te beschikken. Ze gaf Weng en Østberg het nakijken en pakte daar derde etappezege. Weng werd één tiende van een seconden voor haar landgenote tweede, Pärmäkoski eindigde op ruim 42 seconden. Dankzij de bonificatieseconden gaat Nilsson in het klassement met 6,7 seconden voor Weng aan de leiding, Østberg staat op 11,8 tellen op de derde plaats.