Einde seizoen olympisch skikampioen Viletta na val in super-G

Voor olympisch skikampioen Sandro Viletta is het seizoen al voorbij. De Zwitser ging vrijdag tijdens de super-G in de World Cup in Val Gardena onderuit. Daarbij blijkt hij nu zijn kruisband gescheurd te hebben. Viletta, regerend olympisch kampioen op de alpinecombinatie, moet daardoor uitgerekend het WK voor eigen publiek in St Moritz missen.

Viletta heeft de laatste jaren regelmatig met blessures te kampen en de Italiaanse piste is daar telkens getuige van geweest. Twee jaar geleden ging het namelijk ook al fout op de Saslongpiste in Val Gardena: hij kwam verkeerd terecht, kon nog wel een paar wedstrijden skiën, maar moest vanwege rugproblemen het WK alsnog aan zich voorbij laten gaan. Viletta vocht zich terug, deed vorig seizoen weer mee in de World Cup, tot het opnieuw fout ging op dezelfde piste. Na een zware val in de training in Val Gardena was zijn seizoen voorbij.

Twee weken terug maakte Viletta zijn comeback op de super-G in Val d'Isère. In zijn tweede wedstrijd na zijn blessure kwam daar vrijdag al een hardhandig einde aan. De Zwitser ging onderuit, knalde tegen de kussens en bleek zijn kruisband gescheurd te hebben: het derde vroegtijdige seizoenseinde op rij, want hij moet minstens zes maanden rust houden. 

Pechvogel Viletta moet zijn seizoen weer vroegtijdig beëindigen (Bron: YouTube)