Noorse skiërs weer ijzersterk op super-G

De Noorse alpineskiërs zijn vooralsnog niet te kloppen op de snelle disciplines bij de mannen. Vrijdag stond in Val Gardena de super-G bij de heren op het programma en wederom was er groot Noors succes. 

De Canadees Dustin Cook zette vroeg een toptijd neer, maar zag die even later verbeterd worden door landgenoot Erik Guay. Aleksander Aamodt Kilde was de eerste Noor die naar beneden mocht en hij deed wat de Noren dit seizoen nou eenmaal doen: de snelste tijd neerzetten, al was het maar 0,07 seconden sneller dan Guay.

Lang kon Kilde niet van zijn eerste plek genieten, want na één skiër stond landgenoot Kjetil Jansrud in het starthokje klaar. Het werd een zeer spannende run, waarin olympisch kampioen Jansrud aan zijn jonge landgenoot liet zien dat het toch nog íets sneller kon: hij ging 0,06 seconden onder de tijd van Kilde door. De volgende Noorse topper, Aksel Lund Svindal, was nóg sneller onderweg, maar maakte een fout. Nadat hij ook nog eens een poort miste was het gedaan en haalde hij de finish niet.

De Duitser Thomas Dressen leek nog even voor een gigantische stunt te zorgen. Hij vertrok pas als 59e, maar met de finish in zich zat hij slechts een fractie van een seconde boven de tijd van de Noren. Een dure fout maakte hem kansloos voor een sensationeel podium, maar met de zeventiende plek mocht hij alsnog zeer tevreden zijn.