Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 31

Icoon EredivisieIn de Eredivisie werd dit weekend die 31e speelronde afgewerkt. PSV deed opnieuw van zich spreken door van NEC te verliezen. Directe achtervolger Ajax kon hier niet van profiteren, nadat het gelijkspeelde tegen RKC Waalwijk. Dit heeft als gevolg dat AZ zich ook weer kan mengen in de strijd om de titel. De Alkmaarders wonnen met ruime cijfers van NAC Breda. Feyenoord zakt steeds verder weg en verloor ruim van FC Groningen.

PSV verloor dit weekend in Nijmegen met 2-1 van NEC. In het eerste half uur stond de Eindhovense ploeg stijf van de spanning, waardoor de Nijmegenaren de druk op de bezoekers flink konden opvoeren. Dit resulteerde uiteindelijk in zestien grote kansen. PSV mocht Gomes dankbaar zijn dat het na een uur spelen 'slechts' 2-0 stond. Pas na de treffer van de ploeg van trainer Ronald Koeman was het duel meer in balans. Er kwamen nog een aantal kansen tot stand, maar NEC kreeg uiteindelijk wat het verdiende.

Ajax profiteerde niet van het verlies van PSV door gelijk te spelen tegen RKC Waalwijk (2-2). In Brabant bakten de Amsterdammers er nauwelijks wat van. Na de eerste treffer van de bezoekers kwam de thuisploeg vrij snel weer op gelijke hoogte. Tien minuten later kon Ajax toch weer de voorsprong pakken, maar speelde daarna steeds slordiger. De Brabantse club werd hierdoor steeds brutaler en kreeg uiteindelijk waar het recht op had, de verdiende treffer.

AZ deed wel wat het moest doen, namelijk het lastige duel tegen NAC Breda winnen. Dankzij de steun van het massaal toegestroomde publiek begon de Bredase club goed, maar na een half uur spelen stond het toch achter. Voor de thee werd deze achterstand weer teniet gedaan. De Alkmaarders begonnen de tweede helft moeizaam, maar toen het juiste ritme was gevonden werd de klus professioneel afgemaakt.

Feyenoord heeft het weer niet voor elkaar gekregen om te winnen. In eigen huis kregen de Rotterdammers een klop van FC Groningen (0-4). De debutant aan Rotterdamse zijde, de 16-jarige Wijnaldum, was het enige lichtpunt bij de thuisploeg. Hij kon zelfs scoren, maar de keeper van de bezoekers voorkwam dit. De Groningers waren gevaarlijk, maar vergaten steeds te scoren. Direct na rust pakte de ploeg van trainer Jans toch de voorsprong, toen een verdediger van Feyenoord stond te slapen. Hierna zocht de thuisploeg tevergeefs naar de gelijkmaker, maar dit resulteerde uiteindelijk in meer ruimte voor de bezoekende ploeg. Zij konden de marge dan ook eenvoudig uitbouwen.