Gezonde spellen genomineerd voor prijs

Leren over gezonde voeding, gamend aan je conditie werken of games die speciaal voor lichamelijk gehandicapten zijn gemaakt. Het zijn drie voorbeelden van de vijf spelconcepten die genomineerd zijn voor The Future of Health Award. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

Het spelconcept FigureRunning laat wandelaars en hardlopers figuren tekenen op een landkaart door een route te lopen die met een gps-systeem wordt bijgehouden. De spelers kunnen de figuren vervolgens delen via sociale media. Daydream laat spelers gamen met behulp van sensoren die hersengolven kunnen registreren, zodat ook lichamelijk gehandicapten kunnen spelen.

De Future of Health-prijs moet het gebruik van games binnen de zorg stimuleren. De organisaties zorgverzekeraar CZ , TEDxMaastricht en Games for Health Europe, hebben de vijf finalisten genomineerd uit een selectie van 68 aanmeldingen.

De winnaar wordt 2 april bekendgemaakt tijdens de techconferentie TEDxMaastricht. De zorgverzekeraar stelt tweehonderdduizend euro beschikbaar voor de winnaar om het spel als volwaardig product op de markt te brengen.


Gezonde spellen genomineerd voor prijs