Tatum Dagelet laat zich als bejaarde rijden

Tatum Dagelet denkt niet dat ze als bejaarde nog achter het stuur kruipt. "Ik kan de borden nu al niet meer goed zien", zegt de presentatrice, die voor LINDA.tv in de auto stapt bij ouderen, in het AD. "Ik moet eigenlijk een bril kopen."

Veel nadenken over haar oude dag moet Tatum naar eigen zeggen niet te veel doen. "Dan kom ik al snel bij steunkousen en platte schoenen uit." Een spring-in-'t-veld blijft de 41-jarige waarschijnlijk 'nog wel even'. "Dat is het Peter Pan-syndroom hè? Als ik naar m'n vader kijk, denk ik dat dat in de genen zit."

Tatum wil al jarenlang een programma maken met bejaarden. Met 'Bijdehante bejaarden achter het stuur', dat te bekijken is via www.linda.tv en de app van het onlineplatform, komt die wens uit. "Tien jaar geleden riep ik al dat ik graag iets met oudere mensen wilde doen. Toen zeiden alle omroepen dat dat niet zou scoren. Totdat Geer en Goor het tegendeel bewezen."

Bij hoogbejaarden in de auto stappen leverde Tatum soms angstige momenten op. "Een van de ouderen reed bijna tegen iemand aan, een andere reed 100 binnen de bebouwde kom", schetst de presentatrice, die merkte dat de ouderen moeite hadden te multitasken. "Het was ingewikkeld om er tijdens het rijden een gesprek bij te hebben. We moesten soms de auto stilzetten, anders konden ze niet antwoorden."

Tatum Dagelet laat zich als bejaarde rijden
Tatum Dagelet laat zich als bejaarde rijden (Foto: BuzzE)