Shiffrin evenaart record met tiende slalomzege op rij

Skiester Mikaela Shiffrin heeft voor eigen publiek haar tiende World Cup-slalom op rij gewonnen. In het Amerikaanse Kilmington, bijna op de pistes waar ze het skiën geleerd heeft, was de jonge Shiffrin weer eens ruimschoots de beste. Janica Kostelic is de enige die ooit eerder tien keer op rij een slalom won.

Zoals zo vaak was Shiffrin ook dit keer in de eerste run weer de beste. Alleen de Slowaakse Veronika Velez Zuzulova (+0,65) en de Zwitserse Wendy Holdener (+0,94) konden nog binnen een seconde blijven van het Amerikaanse slalomfenomeen.

De tweede run werd geteisterd door omstandigheden die alsmaar slechter werden, waardoor het voor de toppers van de eerste run - die in de tweede manche als laatste mochten starten - steeds lastiger werd. Toch veranderde er niks in de hele top-5. De Slowaakse Petra Vlhova bleef op plek vijf, de Noorse Nina Løseth hield haar vierde plek vast en ook het podium veranderde niet: Holdener werd derde, Velez Zuzulova hield haar tweede plek vast en Shiffrin won de wedstrijd met 0,73 seconden voorsprong.