Jens Dekker soleert naar wereldtitel veldrijden bij junioren

Jens Dekker is de nieuwe wereldkampioen veldrijden bij de junioren. De 17-jarige zoon van ex-prof Dick Dekker en met als oom Erik Dekker reed in de openingsronde weg van het veld en reed vervolgens eenvoudig solo naar de titel. Het podium werd verder gevuld met de Fransen Mickael Crispin en Thomas Bonnet.

De openingsronde in Heusden-Zolder werd gedomineerd door drie Fransen. Anthony Turgis leek na een foutje van landgenoot Crispin op de Sacramentsberg er van door te kunnen, maar al snel al weer ingerekend. Daarna was het de beurt aan Dekker om de leiding te nemen om die vervolgens niet meer af te staan. Crispin was de enige die het wiel van Dekker een tijdje wist vast te houden.

Aan het einde van de eerste ronde had dekker tien seconden voorsprong en deze liep naar mate de koers vorderde alleen maar op. Dekker pakte uiteindelijk de wereldtitel met een halve minuut voorsprong. 

Het WK gaat vanmiddag verder met de beloftenwedstrijd voor vrouwen tot 23 jaar. Daarna is de elitewedstrijd bij de vrouwen. Zondag zijn nog de beloften bij de heren aan de beurt en het WK wordt afgesloten met de elitewedstridj bij de heren.