Bobsleeër Friedrich blijft ongenaakbaar

De Duitse bobsleeër Francesco Friedrich lijkt dit seizoen maar niet te kunnen verliezen. Samen met remmer Thorsten Margis was het dit keer raak in Königssee, waar het duo al de vijfde van vijf World Cups won. Zaterdag was het de derde zege in de tweemansbob, zondag probeert Friedrich ook in de viermansbob voor nummer vier te gaan.

Al in de eerste run zorgde de ex-wereldkampioen voor een schier onoverbrugbare voorsprong: zijn 49,29 seconden was goed voor een baanrecord en 0,19 seconden voorsprong op de Letten Oskars Melbardis en Daumants Dreiskens. De tweede run werd voor de derde podiumplek een zeer spannende aangelegenheid. Uiteindelijk ging plek drie naar de Duitser Nico Walther, die samen met Marko Hübenbecker  0,01 seconde sneller was dan de Canadees Justin Kripps. Rico Peter uit Zwitserland gaf 0,03 toe, Won Yun-jong uit Zuid-Korea werd op 0,07 seconden van Walther zesde en ook Steven Holcomb (+0,15), Nick Cunningham (+0,16) en Maximilian Arndt (+0,19) bleven binnen twee tienden van plek drie.

Voorin was er echter weinig strijd meer te zien. Melbardis kende een nette run en verdedigde zijn tweede plek zonder veel moeite, maar tegen Friedrich was geen kruit gewassen. Aan de finish bouwde hij zijn voorsprong op Melbardis uit naar 0,28 seconden, goed voor de vijfde zege op rij. Opvallend was overigens het zeer tegenvallende presteren van de normaal gesproken tweede Letse slee van Oskars Kibermanis. Met remmer Vairis Leiboms zorgde hij voor de tweede en derde starttijd, maar verder dan plek zeventien kwam het duo niet. Ook de Zwitser Beat Hefti, veelvoudig World Cup-winnaar, viel met plek achttien zwaar tegen.

Remmer Thorsten Margis juicht om weer een zege voor zichzelf en piloot Francesco Friedrich (Foto: Getty)