Skiër Hirscher profiteert weer van uitvallen Ligety

Skiër Marcel Hirscher heeft in het Franse Val d'Isère zijn tweede reuzenslalomzege van het seizoen gepakt. De Oostenrijker - met Nederlandse moeder - profiteerde van het uitvallen van meerdere concurrenten, maar was daarnaast ook simpelweg razendsnel.

Na de eerste run ging Hirscher al aan de leiding, maar het verschil met de rest was erg klein. De Noor Henrik Kristoffersen volgde op 0,14 seconden, met achter hem de Fransen Victor Muffat-Jeandet (+0,18) en Thomas Fanara (+0,25). De verrassende Fin Marcus Sandell nam op 0,41 seconden plek vijf in beslag, voor de Duitser Felix Neureuther (+0,50). De Amerikaan Ted Ligety, samen met Hirscher de dominante kracht op de reuzenslalom, haalde de finish net als in Beaver Creek niet. Alexis Pinturault uit Frankrijk niet door een blessure niet van start.

In de tweede run schoof vooral de Oostenrijker Manuel Feller flink op: van plek twaalf steeg hij naar plaats vier, veruit zijn beste prestatie ooit. Voor Fanara ging het fout: de Fransman lag al relatief snel in de sneeuw. Neureuther haalde Muffat-Jeandet in, waarna ook Kristoffersen de finish niet haalde. Hirscher had daardoor een wat ruimere voorsprong en daar maakte hij gretig gebruik van. De Oostenrijker viel zoals gewoonlijk aan en pakte met 1,29 seconden op Neureuther de zege. Muffat-Jeandet werd op 1,58 derde.