Drie aanhoudingen in zaak-Endstra

Icoon PolitieDe politie heeft pas geleden drie mannen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie van vastgoedmagnaat Willem Endstra in mei 2004. Dat maakte de politie in Amsterdam zondag bekend.

Een van de verdachten werd op verzoek van politie en justitie in Amsterdam in Duitsland opgepakt. Hij is vrijdag naar Nederland overgebracht en zondag voorgeleid voor de rechter-commissaris.

De andere twee verdachten zijn in Nederland aangehouden en inmiddels ook al aan de rechter-commissaris voorgeleid. Alle drie zitten nog vast. "In het belang van het onderzoek" willen politie en justitie niet meer informatie kwijt.

Al weken op de hoogte
Volgens het NOS-Journaal vond één arrestatie plaats op het vliegveld van München. Korpschef Bernard Welten van de Amsterdamse politie zou al twee weken op de hoogte zijn van deze arrestatie. De man is van Turkse komaf, aldus de NOS. De aanhoudingen in Nederland zouden afgelopen donderdag zijn gebeurd.

De politie zegt tegen het Journaal dat ze nog niets kan zeggen over de rol van de verdachten bij de moord. Bronnen hebben tegen de NOS verklaard dat de schutter waarschijnlijk niet onder de drie arrestanten zit.

Willem Endstra werd op 17 mei 2004 doodgeschoten op straat voor zijn kantoor in de Apollolaan in Amsterdam Oud-Zuid.