Brad Bird reageert op flop Tomorrowland

Het was een van de grootste flops van deze zomer, Tomorrowland, of door een rechtenkwestie in Europa getiteld Project T. Regisseur Brad Bird heeft nu uiteindelijk gereageerd op het mislukken van zijn visie, in een interview met USA Today. 

"Tuurlijk was het een enorme teleurstelling voor mij", verklaarde hij. Daar voegde hij aan toe: "Ik denk alleen dat het eraan ligt dat de mensen niet helemaal door hebben gehad wat we met de film hebben willen laten zien en bereiken. Iedereen houdt van de ideeën die in films als Terminator 2, Road Warrior en Blade Runner, wij wilden graag de werelden daarachter laten zien. Het denkproces wat daarachter zit was voor ons een punt, want meestal is dat er maar opeens in de toekomst, zolang we er maar over na blijven denken dat dat alleen in die toekomst kan gebeuren".

De film, met in de hoofdrollen George Clooney en Hugh Laurie, wist nipt 200 miljoen dollar op te halen tegen een productiebudget van 190 miljoen dollar, en heeft daarmee een geschat verlies geleden van ongeveer 250 miljoen dollar aan niet terugverdiende promotiekosten. Bird laat het er echter niet bij zitten en is druk bezig met het vervolg op een film waarmee hij wel succes had, The Incredibles. Saillant detail: Bird liet de kans om Star Wars: Episode VII - The Force Awakens te regisseren schieten om Project T te regisseren.

Brad Bird op de set van Tomorrowland (Foto: SlashFilm)Brad Bird op de set van Tomorrowland (Foto: SlashFilm)