Stemgestuurde Apple TV aangekondigd

Apple heeft na een hele tijd ontwikkeling en een heleboel geruchten de nieuwe Apple TV onthuld. Dit keer zit er in het kleine kastje Siri-ondersteunig. De Apple TV is dus met je stem te besturen. Om precies te kunnen scrollen door films of te spoelen in een film zit er een nieuwe afstandsbediening bij met touch-bediening. De acculading in de afstandsbediening gaat tot drie maanden mee en het apparaat heeft de lightning-aansluiting nodig om op te laden.

De Apple TV heeft een nieuw dynamisch menu. Het scrollen door een aflevering kan door middel van de afstandsbediening, maar ook met je stem door aan te geven hoeveel seconden je wil spoelen. Als je iets niet verstaan hebt, dan kun je Siri vragen wat iemand daarnet zei, waarna er iets teruggespoeld wordt en de ondertiteling automatisch tijdelijk aanstaat. Wil je weten wat de stand is van een voetbalwedstrijd of wat het weer wordt, dan geeft Siri je het antwoord onderin.

Apple noemt het besturingssyteem tvOS. Apps voor dit systeem worden al gemaakt door bedrijven als Netflix, HBO, Hulu en maar ook game-ontwikkelaats zijn bezig met spellen. Crossy Roads, Guitar Hero Live, Rayman Adventures en Disney Infinity 3.0 zijn al bevestigd, games die ook op de bekendere game-consoles uit zijn of gaan komen. Games die je op je iPhone of iPad speelt, kun je verder spelen op Apple TV en vice versa.

Apple TV komt eind oktober uit en je moet 149 dollar neerleggen voor de 32GB-versie. De versie met 64GB kost 199 dollar..

Apple TV

Apple TV